Granada en omgeving

Bergdorpje vs camper: 1 - 0

Geschreven door: Dasja

Na een paar dagen de droom te leven is het moment daar om door te gaan met het 'normale camper leven'. Eeuwig aan een mooi strand blijven staan brengt ons niet verder. Tijd voor cultuur! Granada staat op het lijstje en stelt niet teleur. De rijke geschiedenis is goed terug te zien in het straatbeeld en de super toeristische trekpleisters zoals La Alhambra en de kathedraal van Cordoba zijn de moeite waard.

Tickets voor La Alhambra

Overnachten met de camper in Granada blijkt lastig te zijn. Geen goedkope camperplaatsen en wildkamperen is op het eerste oog niet handig. Dus we belanden op een, tussen twee hoofdwegen gelegen, gekke camping. Het internet is top en de tickets voor La Alhambra (€15,- p.p.) worden online gereserveerd. Granada staat bekend om La Alhambra. Deze plek ligt op een heuvel en kijkt uit over de stad. Van oorsprong zijn hier in het jaar 1314 Arabische moskeeën en paleizen gebouwd die later (1492) door christelijke veroveraars zijn ingenomen. In plaats van alles plat te gooien werd hier, in tegenstelling tot veel andere plaatsen, besloten naast elkaar te bouwen. Zo staat het Palacia de Carlos V pal naast het Nasrid Palace waar Arabische invloeden nog goed te zien zijn.

Tijdens het reserveren van de tickets moeten we een tijd opgeven om het Nasrid Palace te bezoeken. Per half uur worden er 400 mensen toegelaten, we kiezen voor de minst drukke tijd, 12:30 uur. Of dit logisch is tijdens ons bezoek dat is onduidelijk.

Tip: La Alhambra, sinds 1984 UNESCO werelderfgoed, is een van de drukst bezochte toeristische attracties. Zeker in het hoogseizoen. Online kaartjes kopen is aan te raden. Dit kan alleen met een creditcard. De kaartjes zijn vervolgens bij de ticketbalie af te halen. Let op, in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn van twee weken!

De kaartjes voor La Alhambra zijn opgedeeld in dagdelen, van 08:30 uur tot 14:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur. Geen idee waar het ligt en hoelang de fietstocht duurt dus we besluiten om direct na het bestellen van de tickets langs te fietsen. Binnen 30 minuten wordt de eerste glimp opgevangen, gruwelijk!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Bekendste berg van Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline
 • Romeinse brug met Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Cordoba Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Paleis Madrid Spanje
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline