Granada en omgeving

Bergdorpje vs camper: 1 - 0

Geschreven door: Dasja

Na een paar dagen de droom te leven is het moment daar om door te gaan met het 'normale camper leven'. Eeuwig aan een mooi strand blijven staan brengt ons niet verder. Tijd voor cultuur! Granada staat op het lijstje en stelt niet teleur. De rijke geschiedenis is goed terug te zien in het straatbeeld en de super toeristische trekpleisters zoals La Alhambra en de kathedraal van Cordoba zijn de moeite waard.

Tickets voor La Alhambra

Overnachten met de camper in Granada blijkt lastig te zijn. Geen goedkope camperplaatsen en wildkamperen is op het eerste oog niet handig. Dus we belanden op een, tussen twee hoofdwegen gelegen, gekke camping. Het internet is top en de tickets voor La Alhambra (€15,- p.p.) worden online gereserveerd. Granada staat bekend om La Alhambra. Deze plek ligt op een heuvel en kijkt uit over de stad. Van oorsprong zijn hier in het jaar 1314 Arabische moskeeën en paleizen gebouwd die later (1492) door christelijke veroveraars zijn ingenomen. In plaats van alles plat te gooien werd hier, in tegenstelling tot veel andere plaatsen, besloten naast elkaar te bouwen. Zo staat het Palacia de Carlos V pal naast het Nasrid Palace waar Arabische invloeden nog goed te zien zijn.

Tijdens het reserveren van de tickets moeten we een tijd opgeven om het Nasrid Palace te bezoeken. Per half uur worden er 400 mensen toegelaten, we kiezen voor de minst drukke tijd, 12:30 uur. Of dit logisch is tijdens ons bezoek dat is onduidelijk.

Tip: La Alhambra, sinds 1984 UNESCO werelderfgoed, is een van de drukst bezochte toeristische attracties. Zeker in het hoogseizoen. Online kaartjes kopen is aan te raden. Dit kan alleen met een creditcard. De kaartjes zijn vervolgens bij de ticketbalie af te halen. Let op, in het hoogseizoen kan er een wachttijd zijn van twee weken!

De kaartjes voor La Alhambra zijn opgedeeld in dagdelen, van 08:30 uur tot 14:00 uur en van 14:00 uur tot 18:00 uur. Geen idee waar het ligt en hoelang de fietstocht duurt dus we besluiten om direct na het bestellen van de tickets langs te fietsen. Binnen 30 minuten wordt de eerste glimp opgevangen, gruwelijk!

Lees hieronder verder!
 • Watervallen van Monasterio de Piedra
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline
 • Klooster Montserrat Spanje
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • Bekendste berg van Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Romeinse brug met Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Paleis Madrid Spanje
  anemptytextlline
 • Cordoba Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn klimaat en kustlijn. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens maar ook het heerlijke eten. We reden ruim vier maanden door het Spaanse land. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

La Alhambra bezoeken

Na het zien van de kaart de volgende morgen is ons tijdslot misschien niet ideaal. Uiteindelijk is het goed op te vangen, maar is er minder tijd in het Generalife. Hier liggen goed onderhouden tuinen en het recreatiehuis van de vroegere koning. De paleizen van La Alhambra zijn een must see! Vooral Palacia de Carlos V maakt indruk. Maar ook de bekendste van het gebied Nasrid Palace wordt met verwondering bekeken. Voor ons is dit een van die dagen dat we graag 700 jaar geleden geboren waren. Natuurlijk wel bij ouders van adel. 😉

De stad

De rest van Granada wordt op de fiets ontdekt, de wegen zijn makkelijk begaanbaar en we schieten overal zo tussendoor. Dit keer verkennen we een stad op een andere manier, gewoon zigzaggend op hoog tempo en stoppen bij alles wat er interessant uitziet. Veel indruk maakt Granada niet, op een paar oude gebouwen en de kathedraal (€4,- p.p.) na. Het besluit om de troosteloze camping snel achter ons te laten is snel gemaakt. Op naar de Sierra Nevada.

Sierra Nevada

Het is te lang geleden dat er lopend kilometers gemaakt zijn. Via het Officina du Toerisme achterhalen we enkele bergdorpjes om in de Sierra Nevada te hiken. Online research brengt ons tot een wandeling van zestien kilometer die als een van de betere wandelingen in de Sierra Nevada staat aangeschreven.
De hike begint bij een parkeerplaats, het doel is om hier te overnachten en de volgende morgen vroeg te starten. Helaas loopt het anders. De routebeschrijving en de route van het navigatiesysteem spreken elkaar tegen en opeens bevinden we ons op een veel te steile weg. Wijselijk wordt de camper gedraaid, maar dit gaat niet zonder problemen. De fietsendrager blijft steken in een hek en trekt zich krom. Gelukkig zonder schade aan de fietsen of de camper. Om het lot niet verder te tarten zoeken we in Güéjar Sierra een parkeerplaats. Hier, onder toeziend oog van de skaters, is de fietsendrager weer zo goed mogelijk terug gebogen. En hij doet zijn werk nog!

Hiken in de Sierra Nevada

De ochtend die vroeg zou starten verloopt anders; uitzoeken of de camper überhaupt tot het beginpunt van de hike kan komen. Het is twijfelachtig, dan maar te voet. Met tien extra kilometers aan de hike toegevoegd blijkt dit een verstandige keuze. Het bergdorp doorkruisen met de camper is onmogelijk gemaakt door verbodsborden en nauwe straatjes.

De wandeling is schitterend, het weer is goed en de uitzichten zijn te vet. De gekozen hike combineert twee verschillende routes, waardoor het beste van de twee wordt aangedaan. Een lijp stuk door de vallei en gruwelijke uitzichten op de hoogste bergen van Spanje. Oh en berggeiten en herten gespot. Hoewel we de route per ongeluk andersom lopen keren we uitgeput maar voldaan terug. De blaren staan na 26 kilometer op onze voeten, genoeg reden om in de plaatselijke bar vrienden te worden met de barman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram