De meest bizarre ervaringen tot nu toe

Tijdens het reizen maak je bizarre momenten mee, dit zijn die van ons

Home » Leven in een Camper » De meest bizarre ervaringen tot nu toe

door | 2 reacties

Bizar is eigenlijk best een raar woord en omvat dan ook precies de kern van een gekke, grappige of dus gewoon bizarre ervaring. Rondreizen op zichzelf is al een ervaring maar in elk land vallen we in bizarre momenten. En hoe je het ook wendt of keert daar zijn vaak andere mensen bij betrokken. Het ene moment is grappig het andere misschien een momentje van, daar had je bij moeten zijn. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze zullen nog vaak in onze sterke verhalen naar voren komen.

Lopen over een gast

Redelijk recent is dit ons, nou ja vooral Dasja en een vriendin van haar, overkomen. We staan, op een parkeerplaats in Italië, klaar om te vertrekken als er een klein autootje naast ons parkeert. Een man stapt uit en begint te kletsen over een wedstrijd met vrienden. Of we over hem willen Trampen. Wat over je heen lopen? Ja, was het antwoord, en dan alleen de vrouwen. Lang verhaal kort, nog geen dertig minuten later bevinden we ons in zijn pasta shop en lopen de vrouwen over de man heen. Als bedankje krijgen we twee dozen verse pasta, twee bakken gruwelijk lekkere verse pesto en drie flessen wijn mee. Tsjaa..

Eten met een Marokkaanse man

Voor ons was dit een bijzondere maar ook bizarre ervaring. In de Marokkaanse cultuur is het heel gewoon om met elkaar te eten. Toen we aan het wandelen waren met Ninja riep een oude baas ons. Hij zat naast zijn pickup truck onder een Argan boom. Op een klein gasflesje stond een grote pan. We liepen naar hem toe en hij gebaart dat we moeten gaan zitten. Voor we het weten zitten we met brood de pan uit te schrapen. Hij spreekt geen woord Frans of Engels en wij geen woord Arabisch. Maar het eten was heerlijk. Drie kwartier later verlaten we de oude baas met een volle buik en een grote glimlach.

 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zes weken reizen met een Pools gezin

Met sommige mensen heb je een klik. Dit overkwam ons met een Pools gezin. We ontmoeten ze op Sicilië‚ en na een avond goed doorhalen wordt het plan gesmeed om samen naar Pompeii te reizen. Zo gezegd zo gedaan. De eerste dag rijden wij voorop. In het donker komen we via verlaten kleine weggetjes aan bij een strand waar we de nacht willen doorbrengen. Het lijkt bijna een scene uit een film waar een stel seriemoordenaars de slachtoffers naar de perfecte moordlocatie brengt. Gelukkig zijn we dat niet en is het zo gezellig dat onze wegen pas zes weken later scheiden. Om elkaar binnen twee weken weer in Spanje te zien. Vrienden voor het leven. 🙂

Zonder te betalen uit een restaurant weglopen

We ontvangen een sms van Nederlandse vrienden, vanavond moet je om zeven uur in dit restaurant zijn. En ja hoor aangekomen in het restaurant is er een reservering onder onze naam. We worden als oude bekende ontvangen en goed in de watten gelegd. Zelf kiezen wat we eten zit er niet in. Nee we eten de lekkerste gerechten die de eigenaresse voor ons uitkiest. Een paar uur later lopen we zonder te betalen het restaurant uit met een gelukzalig gevoel.

Vluchten voor de wind

In een van onze eerste maanden op de weg bevonden we ons in het prachtige Franse Pyreneeën. Deze eerste ontmoeting met dit gebied was echter niet al te succesvol. Aangekomen in een sprookjesachtige verlaten vallei maken we ons na een hike tocht, waar we elkaar een half uur uit het oog verliezen, klaar om te gaan slapen. Van slapen komt niets terecht door de harde wind die is aangetrokken. Als nieuwe camperaars waren we nogal ongerust. Het klinkt immers alsof de camper uit elkaar wordt getrokken. Hop, er zit nog maar een ding op, om half twee ‘s nachts rijden wij de bergen uit naar beneden. Een bijkomend voordeel was dan wel dat we een das de weg zagen oversteken.

Hasjiesj omdat we uit NL komen

Het stereotype dat alle Nederlanders blowen dat zit er in elk land goed in. Het bizarre van het hele verhaal is nog dat het ons regelmatig overkomt dat er hasjiesj of wiet in onze handen wordt gedrukt. We zullen niet te veel op de details ingaan maar op de Faeröer Eilanden en IJsland na hebben we in elk land gratis hasjiesj of wiet gekregen. Bizar..

Herkenbaar?

Herkenbaar of juist helemaal niet? We zijn benieuwd wat jouw bizarre ervaringen zijn op reis of vakantie. Deel het met ons en laat een comment achter.

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

2 Reacties

 1. Avatar

  Als eerste leuk om van deze hoek te lezen wat jullie bizarre ervaringen waren. De gene die mij bij blijft is toch de zandstorm in de Wadi Run woestijn en het verdwalen met gids in die zelfde woestijn. Gelukkig zijn we wel weer bij onze tentenkamp veilig aangekomen.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets