De meest bizarre ervaringen tot nu toe

Tijdens het reizen maak je bizarre momenten mee

Geschreven door: Dasja

Bizar is eigenlijk best een raar woord en omvat dan ook precies de kern van een gekke, grappige of dus gewoon bizarre ervaring. Rondreizen op zichzelf is al een ervaring maar in elk land vallen we in bizarre momenten. En hoe je het ook wendt of keert daar zijn vaak andere mensen bij betrokken. Het ene moment is grappig het andere misschien een momentje van, daar had je bij moeten zijn. Eén ding hebben ze allemaal gemeen, ze zullen nog vaak in onze sterke verhalen naar voren komen.

Lopen over een gast

Redelijk recent is dit ons, nou ja vooral Dasja en een vriendin van haar, overkomen. We staan, op een parkeerplaats in Italië, klaar om te vertrekken als er een klein autootje naast ons parkeert. Een man stapt uit en begint te kletsen over een wedstrijd met vrienden. Of we over hem willen Trampen. Wat over je heen lopen? Ja, was het antwoord, en dan alleen de vrouwen. Lang verhaal kort, nog geen dertig minuten later bevinden we ons in zijn pasta shop en lopen de vrouwen over de man heen. Als bedankje krijgen we twee dozen verse pasta, twee bakken gruwelijk lekkere verse pesto en drie flessen wijn mee. Tsjaa..

Eten met een Marokkaanse man

Voor ons was dit een bijzondere maar ook bizarre ervaring. In de Marokkaanse cultuur is het heel gewoon om met elkaar te eten. Toen we aan het wandelen waren met Ninja riep een oude baas ons. Hij zat naast zijn pickup truck onder een Argan boom. Op een klein gasflesje stond een grote pan. We liepen naar hem toe en hij gebaart dat we moeten gaan zitten. Voor we het weten zitten we met brood de pan uit te schrapen. Hij spreekt geen woord Frans of Engels en wij geen woord Arabisch. Maar het eten was heerlijk. Drie kwartier later verlaten we de oude baas met een volle buik en een grote glimlach.

Lees hieronder verder!
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zes weken reizen met een Pools gezin

Met sommige mensen heb je een klik. Dit overkwam ons met een Pools gezin. We ontmoeten ze op Sicilië‚ en na een avond goed doorhalen wordt het plan gesmeed om samen naar Pompeii te reizen. Zo gezegd zo gedaan. De eerste dag rijden wij voorop. In het donker komen we via verlaten kleine weggetjes aan bij een strand waar we de nacht willen doorbrengen. Het lijkt bijna een scene uit een film waar een stel seriemoordenaars de slachtoffers naar de perfecte moordlocatie brengt. Gelukkig zijn we dat niet en is het zo gezellig dat onze wegen pas zes weken later scheiden. Om elkaar binnen twee weken weer in Spanje te zien. Vrienden voor het leven. 🙂

Zonder te betalen uit een restaurant weglopen

We ontvangen een sms van Nederlandse vrienden, vanavond moet je om zeven uur in dit restaurant zijn. En ja hoor aangekomen in het restaurant is er een reservering onder onze naam. We worden als oude bekende ontvangen en goed in de watten gelegd. Zelf kiezen wat we eten zit er niet in. Nee we eten de lekkerste gerechten die de eigenaresse voor ons uitkiest. Een paar uur later lopen we zonder te betalen het restaurant uit met een gelukzalig gevoel.

Vluchten voor de wind

In een van onze eerste maanden op de weg bevonden we ons in het prachtige Franse Pyreneeën. Deze eerste ontmoeting met dit gebied was echter niet al te succesvol. Aangekomen in een sprookjesachtige verlaten vallei maken we ons na een hike tocht, waar we elkaar een half uur uit het oog verliezen, klaar om te gaan slapen. Van slapen komt niets terecht door de harde wind die is aangetrokken. Als nieuwe camperaars waren we nogal ongerust. Het klinkt immers alsof de camper uit elkaar wordt getrokken. Hop, er zit nog maar een ding op, om half twee 's nachts rijden wij de bergen uit naar beneden. Een bijkomend voordeel was dan wel dat we een das de weg zagen oversteken.

Hasjiesj omdat we uit NL komen

Het stereotype dat alle Nederlanders blowen dat zit er in elk land goed in. Het bizarre van het hele verhaal is nog dat het ons regelmatig overkomt dat er hasjiesj of wiet in onze handen wordt gedrukt. We zullen niet te veel op de details ingaan maar op de Faeröer Eilanden en IJsland na hebben we in elk land gratis hasjiesj of wiet gekregen. Bizar..

Herkenbaar?

Herkenbaar of juist helemaal niet? We zijn benieuwd wat jouw bizarre ervaringen zijn op reis of vakantie. Deel het met ons en laat een comment achter.

2 comments on “De meest bizarre ervaringen tot nu toe”

 1. Als eerste leuk om van deze hoek te lezen wat jullie bizarre ervaringen waren. De gene die mij bij blijft is toch de zandstorm in de Wadi Run woestijn en het verdwalen met gids in die zelfde woestijn. Gelukkig zijn we wel weer bij onze tentenkamp veilig aangekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram