Een hond adopteren in Portugal

Friends of Canil de Portimão

Geschreven door: Dasja

We hebben ons reisgezelschap uitgebreid met een hond. Hoe dit adoptieproces is verlopen, is te lezen in het artikel met een hond in de camper. Zelf een hond uit Portugal adopteren? Hier lees je er alles over. Voordat we Ninja adopteerden heeft hij anderhalf jaar in de gemeentelijke hondenkennel (canil municipal) van Portimão gezeten. Die wordt gerund door vrijwilligers. Zij doen, met de beperkte middelen die ze hebben, hun uiterste best om zo goed mogelijk te zorgen voor de honden en katten die worden opgevangen.

Honden in Portugal

Portugal kampt met een straathonden probleem. Deze overpopulatie is het gevolg van het probleem dat de honden in Portugal vaak niet gecastreerd of gesteriliseerd worden. Dit omdat men het nut er niet van inziet. Wanneer er een nest puppy's is geboren wordt het vaak ergens gedumpt. Of als de schattige puppy's groot zijn, worden zij op straat achtergelaten.

Gemeentes pakken regelmatig straathonden op waarna ze naar hondenasiels worden gebracht. Daarnaast worden straathonden ook door mensen (toeristen) opgevangen en gehouden of naar het asiel gebracht. Veel hondenasiels zijn afhankelijk van vrijwilligers en donaties. Ze proberen de honden zo goed mogelijk op te vangen en de gewonde dieren te verzorgen. Ook zoeken ze een liefdevol thuis voor de beestjes.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline