Schade aan je kampeerauto: wat te doen?

Hulp bij het afsluiten van de juiste camperverzekering

Home » Voorbereiding » Schade aan je kampeerauto: wat te doen?

door | 0 Reacties

Gastartikel РHet aantal campers in Nederland is de afgelopen jaren flink gestegen. Inmiddels zijn het er meer dan 100.000. Het is dan ook niet verrassend dat veel NederlandersΠop reis gaan met een camper.ΠHelaas zit een ongeluk in een klein hoekje. Wat moet je doen als je schade hebt aan je kampeerauto?

Welke camperverzekering moet je afsluiten?

Een camperverzekering met minimaal een WA-dekkingΠis, net als een autoverzekering, verplicht in Nederland. Met deze verzekering ben je altijd verzekerd voor schade die je aan anderen toebrengt. Voordat je op vakantie gaat, kun je het beste camperverzekeringen online met elkaar vergelijken en op basis daarvan een keuze maken. Probeer daarbij in kaart te krijgen wat het eigen risico is bij schade en waar je bij totaal verlies recht op hebt. Dit kan zowel de nieuwwaarde, aanschafwaarde of dagwaarde zijn. Kijk daarnaast ook naar het gebied waarin de dekking geldig is. Zo zijn sommige verzekeringen alleen geldig in Europa, terwijl andere ook voor andere werelddelen dekking bieden. Andere vragen die je jezelf bij het afsluiten van een kampeerautoverzekering kunt stellen zijn:

 • Hoeveel dagen mag je aaneengesloten met de camper in Europa verblijven?
 • Wat is het aantal toegestane kilometers per jaar dat je met de camper mag rijden?
 • Is de inboedel van de kampeerauto ook meeverzekerd?

 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Verzekering voor je camper en hulpverlening

Schade aan je auto of camper in het buitenland is helaas niet altijd te voorkomen. Bij een dergelijke gebeurtenis ben je blij dat je een autoverzekering of kampeerautoverzekering hebt afgesloten! Sluit hierbij ook een dekking af voor pechhulp. Zo krijg je vaak een vergoeding voor de huur van een vervangende kampeerauto vanaf je geplande vertrekdatum. Het huren van een andere camper is namelijk niet goedkoop, en je wilt er je vakantie niet door laten verpesten. Ook zijn hierbij kosten voor hulp bij pech onderweg inbegrepen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in het buitenland alle kosten voor pechhulp zelf moet betalen. Lees de voorwaarden van de verzekering voor je kampeerauto wel altijd goed door voordat je op vakantie gaat.

Het voordeel van een WA-casco verzekering voor je camper

Met een goede kampeerautoverzekering kun je met een gerust hart op reis naar de mooiste bestemmingen binnen- en buiten Europa. Naast de WA-verzekering zijn er nog een aantal aanvullende opties waardoor je nog beter verzekerd bent. Zo ben je met WA-casco verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen en voor sommige schades aan je eigen kampeerauto. Dit betekent dat bijvoorbeeld schade door storm of hagel wordt vergoed. Op sommige Europese bestemmingen valt er namelijk vrij veel regen en hagel. Zo staat het Gardameer bekend om de stevige hagelbuien. Met een allriskverzekering is ook schade door eigen schuld en door vandalisme gedekt. Een WA-casco of allriskverzekering is aan te raden voor nieuwe kampeerauto’s. Een kampeerauto is namelijk veel geld waard en het is zonde wanneer je bij schade niet verzekerd blijkt te zijn. Het is een kleine moeite waar je veel profijt van hebt!

Gast | Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals