Zij Reizen in..

Nog meer reisavonturen en ervaringen uit eerste hand

In de tijd dat we onderweg zijn hebben we veel gezien en gedaan maar je kan nooit alles zien en doen. Niet erg natuurlijk, zo blijven er altijd mooie redenen om terug te keren naar een gebied om nieuwe dingen te ontdekken. Onze wishlist blijft voortdurend groeien. Hoe meer je ziet, hoe meer je erachter komt wat er nog meer te zien is. Des te meer mensen je ontmoet, des te meer verhalen je hoort over bestemmingen die echt op je lijstje moeten komen. Dus ook al hebben we moeilijk veel gezien de afgelopen jaren, onze lijst is nu nog groter dan toen we alles in Nederland achter ons lieten.

De laatste maanden kijken we verlekkerd mee met de reis van Mattias en Anniek, in hun kleine gele 4×4 busje Welivealittle. Deze lieve mensen hebben onze wishlist weten te verdubbelen. En juist om die reden hebben we gevraagd of zij hun avonturen willen delen op Reizen in, en dat willen ze! Zo wordt ook jouw wishlist langer en langer…

Het hangt van toevalligheden aan elkaar

Bij sommige mensen weet je direct dat het goed zit. Je hoeft niet lang af te tasten wat wel en niet kan. Zo ging het met Mattias en Anniek ook. Een toevallige ontmoeting op een parkeerplaats in het door ons zo geliefde Viana do Castelo, leidde tot een avondje wijn drinken op diezelfde parkeerplaats. Hoewel onze wegen de volgende dag alweer scheidden blijf je elkaar in deze tijd eenvoudig volgen. Vanaf dat moment is er meer op ons lijstje gekomen dan dat we konden afstrepen.

Na Portugal vervolgden beide routes naar Marokko. Dit wisten we van elkaar maar de verrassing was toch groot toen we de Welivealittle bus plotseling tegemoet reden in een klein dorpje aan de kust. Ook deze ontmoeting, aan de kant van de weg, was kort en krachtig maar heeft geleid tot het planten van een zaadje. Voor het eerst, op vaste basis, de reisavonturen van andere vanlifers delen op Reizen in. Vanaf nu vind je tussen onze reisverhalen, tips en informatiepagina’s ook de ervaringen en reisverhalen van Mattias en Anniek. En ja, voor ons is het ook hoog tijd om weer in het toetsenbord te kruipen, er komen veel nieuwe artikelen aan.

De reis van Welivealittle

Naast dat Mattias en Anniek onwijs leuke mensen zijn, is hun gedachte achter de reis iets dat ons nog enthousiaster maakt. Eerst om de avonturen te volgen, daarna om ze te vragen bij ons te komen schrijven. Wat die gedachte dan is? Onze buren leren kennen! Niet de buren van Nederland, maar die van Europa. Op zoek naar de cultuurverschillen en gelijkenissen maar misschien nog wel meer de drang naar het buitenleven en de natuurlijke grenzen van ons verenigd Europa te ontdekken. Om dit te doen hebben ze een ieniemienie 4×4 busje gevonden die in zijn vorige leven al op en neer naar Marokko reed. Na de vier vierkante meter zelf te hebben verbouwd zijn ze na de studie vertrokken. Om eerst de kust te volgen en daarna te kijken of iemand in Marokko het busje nog herkent. Na Marokko gaat de reis verder richting Griekenland en Turkije maar niet voordat Albanië is ontdekt. Als uiteindelijke eindpunt van de reis staan Georgië, Armenië en misschien zelfs Azerbeijan op de planning.

Ben jij net zo benieuwd naar de reis van Mattias en Anniek als wij? Blijf dan Reizenin.net refreshen of volg de dagelijkse updates op Instagram, @welivealittle.


«

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *