Canarische Eilanden campertips

Specifieke tips en paklijst als je met de camper naar de Canarische Eilanden gaat

Geschreven door: Dasja

Ben je na het lezen van ons blog over met de camper naar de Canarische Eilanden gaan enthousiast geworden over de eilanden? Heb je stiekem al iets geboekt of staat het hoog op je wensenlijstje? Of ben je gewoon op zoek naar handige extra info voor je reis? In dit blog gooien we er direct praktische tips in. Want wat neem je nou mee als je met de camper naar de Canarische Eilanden gaat en waar moet je extra rekening mee houden? Lees hier ons overzicht met een afsluitende paklijst en nog enkele handige campertips voor specifiek de Canarische Eilanden tussendoor. Onze algemene campertips vind je trouwens hier.

Makkelijker water tanken bij tankstations

Aangezien er weinig campings en camperplaatsen op de Canarische Eilanden zijn ben je voornamelijk aangewezen op de faciliteiten bij tankstations. Veel tankstations bieden de mogelijkheid om (tegen betaling) water te tanken, vuilwater te legen (bij de carwash) en sommige bieden de mogelijkheid om het chemisch toilet te legen. De laatste twee wijzen zichzelf, let hier vooral op dat het toegestaan is om je toilet te legen. Deze tip gaat dan ook over het bijvullen van water. Het gekozen systeem om water te tanken is namelijk iets anders dan op het vasteland van Europa. Op de Canarische Eilanden worden geen tuinslangen gebruikt, maar gebruiken ze water op druk via een dunne spiraalslang en tankpistool (zie foto’s). Dit tankpistool, met metalen uiteinde, moet constant ingedrukt worden en vult helaas niet elke watertankopening even fijn. Daarom onze twee tips;

 • Neem een stukje tuinslang mee als opzetstuk voor het tankpistool (zie foto’s).
 • Leg tyraps klaar (of een stukje touw) om het handvat vast te zetten.

De onvermijdelijke wind op de Canarische Eilanden

Hoewel er in de winterperiode (de ideale tijd om met de camper naar de Canarische Eilanden te gaan) minder wind zou moeten zijn, kunnen we uit eigen ervaring zeggen dat het nog steeds flink kan waaien. En dat is zo op alle eilanden. Leuk als je wind nodig hebt om je hobby te kunnen beoefenen, maar in een camper meestal minder fijn. Ofwel door het geluid van de wind langs de camper, de camperramen of de fietshoes. Maar ook omdat het zout en stof overal in en op je camper wordt geblazen.

Tip: parkeer de camper bij harde wind het liefst met de neus of kont in de wind. Zo heb je het minste last van een schommelende camper.

Normaal gesproken vind je wel ergens beschutting als er harde wind staat. Op de Canarische Eilanden is dit wat lastiger. Er is namelijk nauwelijks natuurlijke beschutting. Maar er zijn wel manieren om er zo min mogelijk last van te hebben. Dit gaat op sommige eilanden iets makkelijker dan op andere. Door weer of wind apps in de gaten te houden kan je precies zien wat de windrichting is, waar deze het sterkste is en dus ook waar je mogelijk het minste last hebt. In de regel wil je aan de andere kant van het eiland staan dan waar de wind aan land komt. Soms is dit makkelijk, en steek je met een paar kilometer over van de ene naar de andere kant van het eiland (Fuerteventura) maar op andere eilanden moet je soms wat creatiever zijn met het uit de wind parkeren. En zelfs dan ontkom je niet altijd aan het geluid van de wind. Oordoppen voor het slapen zijn dan ook geen overbodige luxe. En een windscherm voor op het strand of bij de camper kan af en toe ook fijn zijn.

 • Installeer een goede wind (of weer) app op je smartphone.
 • Slaap-oordoppen voor de winderige nachten.
 • Windscherm voor op strand of naast de camper.
Tekst gaat hieronder verder!
 • Vulkaan hike Lanzarote
  anemptytextlline
 • Stukje tuinslang bij het water tanken
  anemptytextlline
 • Maak het jezelf makkelijk met een tyrap
  anemptytextlline
 • Door het oerbos op La Gomera
  anemptytextlline
 • Zeekatje bij Fuerteventura
  anemptytextlline
 • Snorkel avontuur Lanzarote
  anemptytextlline
 • Zandwegen Fuerteventura
  anemptytextlline
 • Spuit je camper regelmatig af
  anemptytextlline
 • Angel shark gespot Lanzarote
  anemptytextlline