Fietsen meenemen in en op de camper

Een garage voor de fiets(en) of een fietsendrager achterop?

Geschreven door: Gast

Gastartikel – Al reizend met de camper is het handig als je je fietsen meeneemt. Zodra je op bestemming komt, kun je met de fiets de omgeving verkennen of even langs de supermarkt fietsen. In principe heb je twee opties om je fietsen mee te nemen met de camper: je hangt de fietsen achterop de camper of je steekt ze in de campergarage. We geven je graag meer uitleg.

In de garage van de camper

De gemakkelijkste optie is om je fietsen te stallen in de garage van je camper. Op deze manier zijn ze beschermd tegen weer en wind en tegen dieven. Om te voorkomen dat je fietsen tijdens het rijden gaan schuiven en beschadigd raken, gebruik je een fietsrail. Ben je de eigenaar van een elektrische fiets? Als je een omvormer en een stopcontact in de garage installeert, laden de fietsen onderweg op en kun je bij aankomst direct op de fiets springen.

De hoogte van de garage kan wel in je nadeel spelen. Als je garage niet hoog genoeg is voor een normale fiets, kun je overwegen om vouwfietsen te kopen of zal je één van de andere opties hieronder moeten gebruiken.

Lees hieronder verder!
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Aan de achterwand van de camper

Een garage is handig maar soms wil je er gewoon andere spullen in opbergen. Dan heb je de optie om een fietsendrager op de achterwand van je camper te installeren. Een standaard aluminium fietsendrager biedt plaats aan twee fietsen maar kun je, indien nodig, uitbreiden met extra rails. De meeste dragers kunnen 100 tot 150 kg dragen. Dit kan voor e-bikes een probleem vormen, maar dit los je op door de batterij uit je e-bike te halen.

Bij deze optie heb je wel het nadeel dat de fietsen extra vatbaar zijn voor diefstal tijdens een tussenstop. Daarom is het aan te raden om een fietsverzekering te nemen. Met deze verzekering ben je gedekt tegen schade en diefstal. Daarnaast biedt een fietsverzekering nog vele andere voordelen, waarover je alles leest bij fietsverzekering vergelijken.

Fietsenrek

Als je een fietsenrek wilt installeren heb je twee keuzes: je kunt het fietsenrek monteren op de trekhaak of op het chassis van je camper. Als je een trekhaak hebt, kun je dezelfde fietsendrager gebruiken die je installeert op een gewone auto. Het nadeel hierbij is dat je de kofferdeuren van je camper niet meer kunt openen. Om dit te voorkomen laat je het best een fietsenrek monteren op het chassis van je camper. Om de koffer van je camper te openen, zwaai je het fietsenrek inclusief fietsen simpelweg opzij. Deze fietsrekken zijn beschikbaar in alle maten en gewichten en zijn zeker aan te raden voor zware elektrische fietsen.

One comment on “Fietsen meenemen in en op de camper”

 1. Beste, op onze Hanroad Trek 4 , kleine campervan op Renault Trafic-chassis, hebben wij op de trekhaak een Uebler- fietsenrek voor 2 fietsen. De achterdeur kan helemaal open, zelfs als de 2 fietsen er nog op staan (Het kan naar achteren klappen en de fietsen liggen dan horizontaal) Erg handig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram