De voor- en nadelen van een fietsvakantie in Frankrijk

Fietsen in Frankrijk? Hoe gaat dat?

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Het mooie Frankrijk, land van wijn, croissants, de Eiffeltoren en de Tour de France. Fietsen in Frankrijk is een geweldige manier om dit West-Europese land te ontdekken. Doordat het dichtbij Nederland ligt kun je de vakantie zo lang maken als je wilt, je kunt toch vrij gemakkelijk weer een keer terugkomen. Een actieve vakantie in Frankrijk is geschikt voor iedereen die eens op een andere manier het land wil bezoeken.

Fietsen in Frankrijk? Hoe gaat dat?

Voor de mensen die nieuw zijn in fietsvakanties, het concept is simpel. Je reist door een land of streek door enkel de fiets te gebruiken om van A naar B te komen. Fietsen is hierbij niet de vrijetijdsbesteding van je vakantie, het is de vakantie! Overnachten doe je op fietsvakantie vaak op een camping, in een tentje. Maar overnachten in een herberg, pension of hotel kan natuurlijk ook.

Een actieve vakantie in Frankrijk is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Je moet wel van fietsen houden en bereid zijn om al je bagage fietsend met je mee te nemen. Wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van fietsen in Frankrijk?

Lees hieronder verder!
 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Kustlijn van noord-Frankrijk
  anemptytextlline
 • camper naar frankrijk
  Overnachten in Fécamp
  anemptytextlline
 • Oude bunker bij Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Boottocht Calanques
  anemptytextlline
 • Pont du Gard Frankrijk
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voordelen fietsvakantie in Frankrijk

Laten we beginnen met de voordelen van een fietsvakantie in Frankrijk.

Makkelijk bereikbaar

Om te beginnen ligt Frankrijk redelijk dichtbij Nederland, enkel België ligt ertussen. Het is dan ook heel makkelijk om in Nederland op de trein te gaan samen met je fiets en de trein naar Frankrijk te nemen. Daar stap je uit en gaat het fietsavontuur pas echt beginnen. Het duurt maar een paar uur om met het OV van Nederland naar Frankrijk te reizen.

Veel verschillende fietsgebieden

Frankrijk is qua natuur een divers land. Je kan fietsen aan de kusten van Normandië, in de voorsteden van Parijs of de bergen in het zuiden. Het hele land in een keer ontdekken is lastig, maar Frankrijk is wel een ideaal land om in meerdere keren te bezoeken. Je bent er wel een paar jaar mee zoet als je Frankrijk echt goed wilt verkennen.

Ondanks dat er niet heel veel fietspaden zijn in dit land, zijn er wel ontzettend veel fietsroutes waar je uit kunt kiezen. Mountainbikers, ouderen en gezinnen; fietsroutes voor iedereen.

Veel overnachtingsplekken

Wij Nederlanders zijn niet de enige die graag in Frankrijk op vakantie gaan, vanuit de hele wereld trekken mensen naar dit land. Een voordeel hiervan is dat er ontzettend veel campings, hotelletjes, Bed & Breakfasts en andere overnachtingsmogelijkheden te vinden zijn. Boek van tevoren een slaapplaats om je route al vast te leggen, of wees spontaan en fiets naar een camping in de buurt waar je op dat moment fietst.

Nadelen fietsen in Frankrijk

Hoe mooi dit land ook is, fietsen in Frankrijk brengt wel een kleine nadelen met zich mee. Nu zijn dit zeker geen deal breakers voor een actieve vakantie in Frankrijk, maar het zijn wel punten om rekening mee te houden.

Druk verkeer

Frankrijk is qua infrastructuur niet zo gericht op fietsers als we dat in Nederland zijn. Fietspaden zijn in opkomst, maar nog niet heel gebruikelijk. Je fietst dus vaak op dezelfde weg als automobilisten. Doordat veel wegen in Frankrijk geasfalteerd zijn, heeft men de neiging om er hard te rijden. Goed opletten is dan ook belangrijk.

Nederlandse toeristen

Voor sommigen een voordeel, voor andere een nadeel: Frankrijk is een erg populair land voor Nederlandse vakantiegangers. De kans is dan ook groot dat je tijdens je het fietsen in Frankrijk in de supermarkt of op de camping andere Nederlanders zult tegenkomen. De een vindt dit hartstikke gezellig, maar de ander is juist op vakantie om eventjes niet aan Nederland te denken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram