Geld overhouden voor je (rond)reis

Bespaar op vaste lasten

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Meer reizen? Reizen kost geld maar je hoeft echt geen duizenden euro's op de bank te hebben om een mooie reis te kunnen maken. Door te besparen op de vaste lasten hou jij flink wat geld over waarvan je een mooie reis kunt maken, zonder dat je er wat voor hoeft te laten in je dagelijks leven.

Bespaar op vervoer

Vervoerskosten kunnen een grote hap uit je inkomen nemen. De gemiddelde woon-werkverkeer afstand is meer dan 22 kilometer, maar er zijn ook Nederlanders bij die dagelijks drie uur kwijt zijn aan reizen. Als je met het openbaar vervoer naar je werk gaat valt het aan te raden om aan je werkgever te vragen of deze je een abonnement kan geven in plaats van een kilometervergoeding. Dit is vaak een stuk voordeliger. Is dit niet mogelijk? Dan kun je kijken of je in daluren kunt reizen voor een lagere prijs. Bespaar op reizen in je vrije tijd door voordeelkaartjes te kopen bij de NS. Heb je een auto waar je veel geld aan kwijt bent? Wellicht is het mogelijk om deze om te ruilen voor een kleiner of zuiniger model, waardoor je bespaart op wegenbelasting, verzekeringen en brandstofkosten. Onderhoud je auto ook goed, zodat deze minder snel stuk gaat en je dure reparaties kunt voorkomen.

Lees hieronder verder!
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Bespaar op abonnementen

Van je telefoonabonnement tot de sportschool: in deze categorie zit vast wel iets waar je op kunt besparen. Nederlanders weten vaak niet eens hoeveel abonnementen ze hebben! Stap bijvoorbeeld over op een sim-only abonnement voor je mobiele telefoon aan het eind van je abonnementsperiode. Zeg abonnementen waar je weinig gebruik van maakt op. De krant kun je bijvoorbeeld ook voordelig online lezen en als je al maanden niet meer naar de sportschool bent geweest kun je beter gratis gaan hardlopen om in vorm te blijven. En heb jij een maaltijdbox? Alleen als je hierdoor daadwerkelijk bespaart op de boodschappenkosten en je tijd, kun je deze aanhouden. Maar als je stiekem weet dat het eigenlijk alleen maar luiheid is, kun je ook deze beter opzeggen zodat je sneller je spaardoel behaalt. Met een prachtige reis op het oog is het niet zo moeilijk om wat offers te brengen.

Besparen op nutsvoorzieningen

Op gas, water en licht kun je heel eenvoudig besparen. Energieleveranciers vergelijken zorgt ervoor dat je in een oogopslag ziet waar je het voordeligst uit bent. Ook helpt het om een slimme thermostaat te installeren in je woning en je huis beter te isoleren. Door slim om te gaan met energie bespaar je jaarlijks met gemak tientallen tot zelfs honderden euro's. Daarnaast is het ook nog eens een stuk beter voor het milieu om zuinig om te gaan met energie. Australië, Marokko of Andorra, heb jij al besloten waar de reis naartoe gaat?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram