Met de fiets over Kalsoy

Bergaf door onverlichte tunnels, een intense ervaring

Geschreven door: Dasja

Na redelijk wat kilometers gehiked te hebben, stellen we een nieuw doel, op de fiets over Kalsoy. Het eiland kent één hoofdweg langs de oostkant die in totaal 17 kilometer telt. Met de ferry maken we de oversteek om vervolgens keihard af te zien. Die hoogtemeters hebben we niet zien aankomen. Een epische dag dat is het geworden, waar we nog jaren sterke verhalen over gaan vertellen. Maar eerst verkennen we het eiland Eysturoy nog beter, dit keer met de camper.

Roadtrip rond Eysturoy

Het weer is wat minder, veel bewolking en om de zoveel tijd een regenbui. We besluiten een rustdag in te lassen tussen alle activiteiten door. Eens kijken hoe de Faeröer eilanden bevallen vanaf de weg. We komen er snel achter dat dit bij ons een ander gevoel oproept. Hoewel het nog steeds schitterend mooi is, begint het landschap sneller te vervelen. De dorpen lijken op elkaar en alleen maar in de auto blijven zitten dat is niets voor ons. We zijn er zelfs een beetje op uitgekeken. Is dit wat mensen bedoelen met het lijkt allemaal op elkaar en het gezien hebben na een paar dagen? We zijn blij dat we morgen weer een actief programma hebben gepland. Want op die manier komen de Faeröer eilanden bij ons veel beter binnen.

Met de ferry naar Kalsoy

Kalsoy is een van die eilanden die alleen per ferry te bereiken is. Ondanks dat we er ook met de camper naar toe kunnen, gaan wij actief doen met de mountainbikes. Eerder die week hoorden we dat het eiland de moeite waard is en goed te doen is op de fiets. Zolang je licht hebt voor in de tunnels. Zonder hier lang bij stil te staan stappen we in Klaksvik de ferry op, binnen twintig minuten staan we op het eiland Kalsoy.

Kosten: De meeste ferry overtochten kosten 40 kronen (€5,-) p.p. met uitzondering van de langere overtocht naar Suderoy en de ferry naar Mykines. Voor 200 kronen (€27,-) extra kun je een auto meenemen. Fietsen en motoren zijn zonder bijbetaling mee te nemen.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Lars vangt een eerste glimp op van de Bøsdalafossur waterval
    anemptytextlline
  • Vissen worden buiten gedroogd in Gjógv
    anemptytextlline
  • Schapen zijn hier in overvloed
    anemptytextlline
  • Papegaaiduikers spotten op de Faeröer Eilanden
    anemptytextlline
  • Gásadalur is sinds 2004 via de weg te bereiken en een must see
    anemptytextlline
  • Bøur, schattig dorpje met een strand
    anemptytextlline
  • Deze rots heet Trøllkonufingur dat staat voor Trollwoman’s Finger
    anemptytextlline
  • Vinkingen invloeden
    anemptytextlline
  • Trælapína de berg waar slaven vanaf werden gegooid
    anemptytextlline
  • Ruige paarden op de Faeröer Eilanden