Tussenstop op de Faeröer eilanden?

Na drie dagen weten we het al zeker, de Faeröer eilanden zijn geweldig

Geschreven door: Dasja

De Faeröer eilanden zien we als een bonus, zonde om links te laten liggen maar veel verwachtingen hebben we er niet van. Daar komen we nu op terug. De Faeröer eilanden zijn een bestemming op zich en we zijn maar wat blij dat we hebben gevraagd of we er een week konden verblijven in plaats van de drie dagen die gebruikelijk lijkt. Veel mensen waarmee we op de ferry zaten, zijn ondertussen weer op weg naar IJsland, een groot deel baalt dat hun tussenstop op de Faeröer eilanden niet langer heeft geduurd. Ons advies staat nu dan ook al vast, terwijl we nog een deel van de eilanden moeten verkennen; een tussenstop op de Faeröer eilanden? Doen!

Met de ferry naar de Faeröer eilanden

De meest logische manier om de Faeröer eilanden als tussenstop te doen is met de ferry. Er wordt namelijk niet direct op IJsland gevaren en je stopt er dus altijd voor minimaal zes uur. Met het vliegtuig is het ook mogelijk, maar er zijn weinig vliegvelden waarvandaan op de Faeröer eilanden wordt gevlogen.

De ferry, van Smyril Line, vertrekt vanuit het noordelijkste puntje van Denemarken, Hirtshals. Dit ligt op ongeveer 1000 kilometer rijden vanuit Nederland. In tegenstelling tot onze normale manier van reizen knallen we er in anderhalve dag naar toe, terwijl we veel moois links laten liggen. Zonde maar het is niet anders. Halverwege overnachten we aan een leuk meertje in Duitsland net onder de Deense grens om de volgende ochtend door te rijden tot in Denemarken waar we bij een boer op het veld staan op een paar kilometer van de haven. Na de overnachting rijden we begin van de middag de ferry op. Na een rustige overtocht komen we de volgende dag 's avonds laat aan op de Faeröer eilanden. De ferry overtocht was af en toe zelfs saai. Maar wel ideaal om eindelijk eens te schrijven over onze voorbereidingen op de rondreis.

Lees hieronder verder!
 • Lars vangt een eerste glimp op van de Bøsdalafossur waterval
  anemptytextlline
 • Vissen worden buiten gedroogd in Gjógv
  anemptytextlline
 • Schapen zijn hier in overvloed
  anemptytextlline
 • Papegaaiduikers spotten op de Faeröer Eilanden
  anemptytextlline
 • Gásadalur is sinds 2004 via de weg te bereiken en een must see
  anemptytextlline
 • Bøur, schattig dorpje met een strand
  anemptytextlline
 • Deze rots heet Trøllkonufingur dat staat voor Trollwoman’s Finger
  anemptytextlline
 • Vinkingen invloeden
  anemptytextlline
 • Trælapína de berg waar slaven vanaf werden gegooid
  anemptytextlline
 • Ruige paarden op de Faeröer Eilanden
  anemptytextlline
 • Tjørnuvík staat vol met de typische huisjes
  anemptytextlline
 • Bewolking kom je altijd tegen op de Faeröer Eilanden
  anemptytextlline

Wij Reizen In Faeröer Eilanden

De Faeröer Eilanden bezoeken? Wij zeggen doen. Ondanks dat de week die we op de Faeröer Eilanden zijn geweest bonus was raden we het iedereen aan. Er is genoeg te doen en te beleven, helemaal voor de natuurliefhebber. Krijg alvast een eerste indruk en duik in het blog.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Fantastische uitzichten, als de bewolking niet laag hangt

Het is 22:30 uur lokale tijd als de deuren van de ferry opengaan en de auto's één voor één naar buiten rijden. Met een kleine gratis kaart van de eilanden hebben we geen idee welke kant op te gaan. Een andere camper volgend brengt ons naar de dichtstbijzijnde camping die vol leven is met mede ferry-passagiers. Veel bekende gezichten en voordat we helemaal staan is het twaalf uur.

Opstaan met een lekker zonnetje zit er deze ochtend helaas niet in, het is bewolkt en mistig met een zicht van misschien 50 meter en soms minder. Daar sta je dan op je plekje met uitzicht op zee. Nog zonder een echt actieplan rijden we terug naar Tórshavn om het informatiecentrum te zoeken en het actieplan tot leven te wekken. Na vriendelijk op weg te zijn geholpen dwalen we wat rond in de straatjes van Tórshavn om daarna een weg door de mist te zoeken naar de bestemming van de dag: het eiland Vágar.

Onderweg worden we sporadisch getrakteerd op de schoonheid van de Faeröer eilanden. Maar we zien helaas meer niet dan wel. Omdat het zicht zo slecht is besluiten we niet naar één van de hoogtepunten door te rijden maar de tijd te nemen om onze tussenstop op de Faeröer eilanden goed te plannen en alle verkregen informatie in ons op te nemen. De gruwelijke uitzichten komen in de dagen die volgen, waarin het gelukkig niet meer zo bewolkt en mistig is.

Toch een groot nadeel op de Faeröer eilanden

De Faeröer eilanden zijn schitterend met uitzichten en landschappen die we niet veel vaker gezien hebben. Helaas is er ook een groot nadeel. Aangezien we onze camper mee hebben en daarmee helemaal zelfvoorzienend zijn, hadden we gehoopt te kunnen besparen op campingkosten. Lekker wildkamperen zoals we dat ook in Frankrijk, Spanje en Portugal hebben gedaan. Maar dat is hier niet toegestaan. Overnachten mag alleen op campings. Dat deze campings op de faciliteiten na niet veel onderdoen van de gemiddelde parkeerplaats maakt niet uit. Nu is een camping niet direct een nadeel, maar de tarieven van de campings op de Faeröer eilanden wel. We betalen rond de €30,- per nacht, tel daar de dure boodschappen bij op en we komen al snel boven ons vastgestelde budget uit. Ach ja, we komen hier waarschijnlijk maar één keer dus we genieten ervan!

3 comments on “Tussenstop op de Faeröer eilanden?”

 1. Beste mensen,
  Wat een pracht verhaal. Wij willen volgend jaar in juni, juli of augustus naar IJsland en de Faeröer eilanden.
  Ik heb best veel vragen aan jullie.
  oa wat je wel en niet mag invoeren. Onze camper is 6.8 mtr en we hebben veel ruimte. En natuurlijke tip en tops

  1. Hoi Vera,
   Oh wat tof dat jullie volgend jaar naar de Faeröer en IJsland gaan. Zeer de moeite waard. Heb je onze info over IJsland al gevonden? Hier geven veel praktische informatie, ook over het reizen met de camper. Kijk ook maar eens op de tips & tricks pagina. Mocht je na het lezen van deze info nog vragen hebben dan weet je ons te vinden. 🙂

 2. Hoi Dasja en Lars, Faraoe ziet er prachtig uit! Ik mis de informatie over de kosten voor de overtocht met en zonder camper. Verder ben ik benieuwd naar de overnachtingsmogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram