Tussenstop op de Faeröer eilanden?

Na drie dagen weten we het al zeker, de Faeröer eilanden zijn geweldig

Geschreven door: Dasja

De Faeröer eilanden zien we als een bonus, zonde om links te laten liggen maar veel verwachtingen hebben we er niet van. Daar komen we nu op terug. De Faeröer eilanden zijn een bestemming op zich en we zijn maar wat blij dat we hebben gevraagd of we er een week konden verblijven in plaats van de drie dagen die gebruikelijk lijkt. Veel mensen waarmee we op de ferry zaten, zijn ondertussen weer op weg naar IJsland, een groot deel baalt dat hun tussenstop op de Faeröer eilanden niet langer heeft geduurd. Ons advies staat nu dan ook al vast, terwijl we nog een deel van de eilanden moeten verkennen; een tussenstop op de Faeröer eilanden? Doen!

Met de ferry naar de Faeröer eilanden

De meest logische manier om de Faeröer eilanden als tussenstop te doen is met de ferry. Er wordt namelijk niet direct op IJsland gevaren en je stopt er dus altijd voor minimaal zes uur. Met het vliegtuig is het ook mogelijk, maar er zijn weinig vliegvelden waarvandaan op de Faeröer eilanden wordt gevlogen.

De ferry, van Smyril Line, vertrekt vanuit het noordelijkste puntje van Denemarken, Hirtshals. Dit ligt op ongeveer 1000 kilometer rijden vanuit Nederland. In tegenstelling tot onze normale manier van reizen knallen we er in anderhalve dag naar toe, terwijl we veel moois links laten liggen. Zonde maar het is niet anders. Halverwege overnachten we aan een leuk meertje in Duitsland net onder de Deense grens om de volgende ochtend door te rijden tot in Denemarken waar we bij een boer op het veld staan op een paar kilometer van de haven. Na de overnachting rijden we begin van de middag de ferry op. Na een rustige overtocht komen we de volgende dag 's avonds laat aan op de Faeröer eilanden. De ferry overtocht was af en toe zelfs saai. Maar wel ideaal om eindelijk eens te schrijven over onze voorbereidingen op de rondreis.

Tip: wil je jouw ferryticket alvast boeken of meer informatie opvragen? Dat kan super makkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Faeröer Eilanden ferry overtochten en boek online!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Lars vangt een eerste glimp op van de Bøsdalafossur waterval
  anemptytextlline
 • Vissen worden buiten gedroogd in Gjógv
  anemptytextlline
 • Schapen zijn hier in overvloed
  anemptytextlline
 • Papegaaiduikers spotten op de Faeröer Eilanden
  anemptytextlline
 • Gásadalur is sinds 2004 via de weg te bereiken en een must see
  anemptytextlline
 • Bøur, schattig dorpje met een strand
  anemptytextlline
 • Deze rots heet Trøllkonufingur dat staat voor Trollwoman’s Finger