Op naar Barcelona

Met een persoonlijke cityguide de stad verkennen

Home » Europa » Spanje » Op naar Barcelona

door | 0 Reacties

Na goed twee weken rond het vriespunt te hebben doorgebracht wordt het tijd voor de zon en de zee. Maar een stad als Barcelona kan niet links (letterlijk) blijven liggen. Helemaal niet nu het broertje van Dasja er woont. Na een bezoek aan een klooster met een grootste geschiedenis, het klooster van Poblet, op naar Barcelona!

Het klooster van Poblet

Na het verlaten van Andorra rijden we een nieuwe wereld in. De Spaanse Pyreneeën zijn totaal anders dan die van Andorra en Frankrijk. Het is hier droger en een rode gloed lijkt over de bergen te hangen. De C14 voert ons langs een rivier, met stuwmeren, de Pyreneeën uit. Dit is één van de mooiste wegen die tot nu toe bereden zijn. Of misschien is het de combinatie van factoren, de laaghangende zon, de mooie uitzichten en de warme temperatuur. Dat de C14 nog lang in ons geheugen staat gegrift is een feit.

De Spaanse wegen zijn een verademing in vergelijking met die van Frankrijk. Geen dorpje in, dorpje uit. Rotonde hier, rotonde daar. Zonder oponthoud rijden we door tot Leida, vanaf waar het nog een uurtje rijden is tot Poblet.
Bij aankomst op de camperplek, de parkeerplaats van het schijnbaar prachtige klooster van Poblet, is het pikdonker. Er is bijna geen lichtvervuiling maar de sterrenhemel doet zijn werk. Van het klooster is weinig te zien.

De ochtend start, zoals hij zou moeten, met een strak blauwe lucht en zonnestralen die steeds dichter naar de camper kruipen. Omgeven door druivengaarden warmt de camper op. Het klooster is niet meer te missen en we gaan op onderzoek uit. Na eerst wat te hebben rondgelopen op de binnenplaats wordt het duidelijk. Er gaan op vaste tijden rondleidingen waar in het winkeltje een kaartje voor gekocht kan worden. Met onze studentenpassen nog op zak krijgen we korting en de rondleiding start binnen tien minuten.

Pas nu wordt de geschiedenis van het klooster en de rol die het heeft gespeeld in Catalonië‚ duidelijk. De belangrijkste koningen liggen hier begraven. Toch gek dat het klooster een tijdlang verlaten is geweest. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en gaat van mooie zalen, door de kerk (waar de graftombes van de koningen staan), via het dak weer naar beneden. Vol verwondering stappen we het klooster uit, terug in de zon.

Met de trein naar Barcelona

Na een nacht op een veel te toeristische camping (we hoopten, tegen beter weten in, op goed internet) vertrekken we naar Sitges. Ook Sitges is een toeristische plaats maar het oude gedeelte op de rots is niet verkeerd. Vanaf hier sta je binnen 45 minuten midden in Barcelona. Via onze favoriete app zijn we op deze gratis plek gestuit. In de reacties werd gesproken over een ‘saaie plek die wordt gebruikt door langparkeerders‘. Precies wat we nodig hebben! Het politiebureau zit op de hoek, veiliger kan niet. En inderdaad, netjes naast elkaar opgesteld staat een rijtje campers. De begroeiing toont dat enkele er langer dan een paar dagen staan. We zetten ons campertje in de rij, stenen achter de wielen en pakken onze backpacks in voor vijf dagen Barcelona.

 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Bekendste berg van Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Cordoba Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Klooster Montserrat Spanje
  anemptytextlline
 • Romeinse brug met Mezquita kathedraal
  anemptytextlline
 • Paleis Madrid Spanje
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline
 • Watervallen van Monasterio de Piedra
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline

Wij Reizen In Spanje

Spanje staat vooral bekend om zijn klimaat en kustlijn. Maar Spanje is veel meer dan dat. Het uitgestrekte binnenland, de bergketens maar ook het heerlijke eten. We reden ruim drie maanden door het Spaanse land. Onze ervaringen en hoogtepunten vind je hier terug. Ga ook van de gebaande paden en leer een nieuw gezicht van Spanje kennen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ontspannen in Barcelona

Na het appartement van Dasja haar broertje te hebben gevonden gebeurt er iets raars, na het douchen zijn we niet meer vooruit te branden. Een lekkere bank en goed internet houdt ons bijna de hele avond binnen. Bewust van het feit dat dit zonde is gaan we op zoek naar gezelligheid. De website Couchsurfing is vrij groot in Barcelona en elke week zijn er meerdere meetups. Zo ook deze vrijdagavond, onze eerste avond in de stad. Binnen no time zitten we aan het bier met Spanjaarden, Italianen, Chinezen, Fransen en Duitsers. Goed dat we eropuit zijn gegaan en weer wat afwisseling van gesprekspartners is ook fijn.

Pas op voor zakkenrollers, Barcelona zit er vol mee. Tijdens de eerste keer in een metrostation wordt de portemonnee van Lars al behendig uit zijn zak gehaald. Maar gelukkig zonder gevolgen. Hij wordt direct na het omdraaien weer teruggegeven.

Citytrip in Barcelona

De volgende ochtend staat de wekker om langs enkele van Barcelona’s toeristische hoogtepunten te gaan. Met het broertje van Dasja als persoonlijke gids. De eerste pitstop, Sagrada Familia. Helaas, €14,- om naar binnen te gaan is ons te veel. Vanaf buiten kijken we naar dit bijzondere gebouw. Een mening vormen is lastig, het oude en nieuwe gedeelte gaan niet soepel in elkaar over. Maar los van elkaar zijn ze, op wat details na, indrukwekkend. Vervolgens zwerven we verder door de gezellige straatjes van Barcelona. De lunch wordt bij schijnbaar de lekkerste broodjeszaak van de stad, Bo de B, gekocht. En de broodjes zijn goed!

Tip: De tien ritten metrokaart is de beste deal als je met de metro Barcelona door wilt crossen. Aangezien de meeste hoogtepunten in de buurt van elkaar liggen is het geen noodzaak om hier gebruik van te maken. Handig is het wel!

Na weer een avond in de kroeg, ditmaal een verjaardag, gaat de citytrip de volgende dag door. Op zoek naar een nieuw gezicht van Barcelona. Via park Güell (Guidi park) naar de boven gelegen bunkers voor een 360 graden uitzicht over de hele stad. De fonteinen van Placa d’Espanya geven helaas, door het laagseizoen, op zondag geen show.

De volgende dagen maken we gebruik van het internet om opgestapeld werk weg te werken. Tussendoor genieten van de kleine straatjes en de sfeer die in Barcelona hangt. Na in totaal vijf dagen laten we de stad achter ons en pakken de trein terug richting de camper. Gelukkig staat hij nog precies zoals we hem hebben achtergelaten.

Zelf reizen in Spanje?

Ben je enthousiast geworden over Spanje en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties helpen je graag op weg. Of je nu alles zelf gaat regelen of alles geregeld wilt hebben. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct.

Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals