Op wintersport met de camper

Zonder problemen de sneeuw in

Gastartikel - Heb je er al eens over gedacht om met je camper op wintersport te gaan? In dit blog worden tips gedeeld om goed voorbereid de sneeuw in te gaan. Van het kiezen van de juiste winterbanden tot het isoleren en handige hulpmiddelen, met deze voorbereiding maak je een zorgeloze winterse camperreis.
Home » Leven in een Camper » Op wintersport met de camper
Geschreven door: Gast

Gastartikel – Als je de trotse eigenaar van een camper bent, hoef je deze niet alleen voor de zomervakantie te gebruiken. Heb je er al eens over gedacht om met je camper op wintersport te gaan? Ook dan heb je namelijk een enorme keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je soms gratis naast de piste staan, of voor een 5 – 10 euro per nacht inclusief stroom, of kies voor meer luxe en bezoek een skigebied met een wintercamping (soms zelfs incl. sauna!). Het mooiste van allemaal, het is stukken goedkoper dan wanneer je overnacht in een hotel of appartement. Klinkt goed toch? Maar je camper klaar maken voor de wintersport is wel net iets anders dan dat je gewend bent van de zomers. Dus een aantal tips waar je op moet letten.

Maak je camper bestand tegen de kou

Tijdens de zomervakantie leef je vooral buiten. De camper dient dan vaak als een vervoermiddel en om in te overnachten. ‘s Avonds zit je dan lekker onder de luifel bij elkaar. De functie van een camper die je gebruikt voor wintersport wordt heel anders en niet elke camper is hier op toegerust. Zo zijn lang niet alle campers bestand tegen kou. Check dus goed hoe jouw camper is geïsoleerd, en of je hem warm kunt stoken, maar nog belangrijker of je hem ook warm kunt houden.
Overdag zit je natuurlijk veel op de skipistes, maar ‘s avonds wil je je gezellig en knus terugtrekken in de camper. Ook al is je camper niet bestand tegen de kou, je kunt de camper met een kleine verbouwing winterproof maken. Breng bijvoorbeeld voldoende isolatie aan, een dubbele vloer en isoleer ook de waterleidingen en de watertank. Isolatie houdt de camper lekker warm en voorkomt dat je water voorraad bevriest. Heb je een kleinere camper en wil je meer ruimte tijdens de wintersport? Er zijn ook speciale wintervoortenten te koop. Deze tenten zijn van pvc en zijn volledig waterdicht en tochtvrij.

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Tijdens een wintersport neem je waarschijnlijk veel meer bagage mee dan tijdens de zomervakantie. Kun je zomers af met luchtige en dunne kleding, tijdens de wintersport heb je dikke kleding nodig. Alleen je ski- of snowboardkleding neemt al extra ruimte in beslag. Maar dan komen er ook nog skispullen bij, zoals de ski’s of snowboards en helmen. Ook hier moet je ruimte voor zien te vinden. Het is ook verstandig om de faciliteiten op een kampeerplek goed te onderzoeken. Je wilt natuurlijk ‘s avonds ook kleding laten drogen. Als hier geen faciliteiten voor geboden worden, dan moet het dus in je camper, of wintervoortent.

Neem de nodige hulpmiddelen mee

Hulpmiddelen zorgen ervoor dat rijden en vakantie vieren in de sneeuw wat gemakkelijker en comfortabeler wordt. Neem altijd sneeuwkettingen mee. Dit is in sommige wintersportlanden zelfs verplicht en oefen thuis een paar keer hoe je sneeuwkettingen aanbrengt. Je wilt niet diegene zijn die onder aan de berg staat te klooien bij het bordje sneeuwkettingen verplicht waar net genoeg ruimte is voor drie auto’s om sneeuwkettingen aan te brengen. Neem ook voldoende antivriesvloeistof mee, enkele goede ruitenkrabbers en vloeistof om je slot te ontdooien. Een föhn kan ook handig zijn. Niet alleen om je kapsel in model te krijgen, maar ook om een bevroren slot of kraan weer te laten ontdooien. Gebruik je gas in de camper? Zorg er dan voor dat je in plaats van butaangas propaangas in je fles of tank hebt zitten. Bij flinke vorst kan butaangas namelijk bevriezen.

Ga goed voorbereid op wintersport

Met wintersport is er altijd meer risico op het oplopen van breuken. Zorg dat je een goede zorgverzekering hebt en verzeker je bij met een reisverzekering incl. wintersport dekking. Een reisverzekering dekt bijvoorbeeld ook repatriëring naar Nederland, mocht je een beenbreuk oplopen.

Ook je autoverzekeringen vergelijken kan geen kwaad. Het is natuurlijk altijd een risico om over besneeuwde en gladde wegen te rijden. Met autoverzekeringen vergelijken kies je de beste verzekering voor jouw camper waarmee je tijdens je wintersport goed gedekt bent. Denk er ook om dat als je op wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland gaat, je verplicht bent om een vignet aan te schaffen. Dit kan bij een grensovergang, maar om je reis niet langdurig te onderbreken kun je ook in Nederland al een vignet aanschaffen.

Met deze tips hoor je de winter te kunnen overleven. Nu rest het je enkel nog een goede bestemming te kiezen!

 

Gast

Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

Laat de eerste reactie achter


ebook camper do's en don'ts
Download gratis onze Camper Do's & Don'ts

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang dit handige eBoek gratis. Na het succesvol inschrijven ontvang je een kortingscode in de welkomstmail waarmee je het eBoek Camper Do’s & Don’ts gratis kunt “kopen”.

Schrijf je in