Op wintersport met de camper

Zonder problemen de sneeuw in

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Als je de trotse eigenaar van een camper bent, hoef je deze niet alleen voor de zomervakantie te gebruiken. Heb je er al eens over gedacht om met je camper op wintersport te gaan? Ook dan heb je namelijk een enorme keuze aan overnachtingsmogelijkheden. Zo kun je soms gratis naast de piste staan, of voor een 5 – 10 euro per nacht inclusief stroom, of kies voor meer luxe en bezoek een skigebied met een wintercamping (soms zelfs incl. sauna!). Het mooiste van allemaal, het is stukken goedkoper dan wanneer je overnacht in een hotel of appartement. Klinkt goed toch? Maar je camper klaar maken voor de wintersport is wel net iets anders dan dat je gewend bent van de zomers. Dus een aantal tips waar je op moet letten.

Maak je camper bestand tegen de kou

Tijdens de zomervakantie leef je vooral buiten. De camper dient dan vaak als een vervoermiddel en om in te overnachten. 's Avonds zit je dan lekker onder de luifel bij elkaar. De functie van een camper die je gebruikt voor wintersport wordt heel anders en niet elke camper is hier op toegerust. Zo zijn lang niet alle campers bestand tegen kou. Check dus goed hoe jouw camper is geïsoleerd, en of je hem warm kunt stoken, maar nog belangrijker of je hem ook warm kunt houden.
Overdag zit je natuurlijk veel op de skipistes, maar 's avonds wil je je gezellig en knus terugtrekken in de camper. Ook al is je camper niet bestand tegen de kou, je kunt de camper met een kleine verbouwing winterproof maken. Breng bijvoorbeeld voldoende isolatie aan, een dubbele vloer en isoleer ook de waterleidingen en de watertank. Isolatie houdt de camper lekker warm en voorkomt dat je water voorraad bevriest. Heb je een kleinere camper en wil je meer ruimte tijdens de wintersport? Er zijn ook speciale wintervoortenten te koop. Deze tenten zijn van pvc en zijn volledig waterdicht en tochtvrij.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Route met camper door Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Laugavegur trail voorbereiding
  Goede voorbereiding is key voor de Laugavegur trail
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Prima kamp voor een nacht
  anemptytextlline
 • Offroaden
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline