Waarom reizen goed voor onze relatie is

Samen in een camper wonen zonder elkaar de tent uit te vechten

Geschreven door: Dasja

Lars en ik zijn Bonnie & Clyde, Sjonnie & Anita, Yolandi & Ninja, we kunnen niet zonder elkaar. Ons hele leven is op elkaar ingericht en draait om samen reizen. Het heeft ons vier jaar gekost om dit uit te werken, voordat we vertrokken in oktober 2015. Het zaadje dat na Nieuw-Zeeland was gepland, is nu ook echt aan het bloeien. Nu we anderhalf jaar onderweg zijn mogen we stellen dat we onze droom voor een groot deel gerealiseerd hebben. We leven, werken en wonen samen in een camper. Het camper leven en het reizen bevalt ons erg goed en we vinden elkaar nog steeds leuk. En dat is iets waar ik trots op ben!

Terugblik

Supersnelle introductie, ik heb Lars op een festival opgeduikeld en na wat contact via de goede oude MSN Messenger kwam daar een eerste date. Sindsdien is de tijd gevlogen en zijn we (nu ik dit schrijf) bijna negen jaar verder! Onze eerste grote reis hebben we zeven jaar geleden gemaakt. Mijn droom om in Nieuw-Zeeland te backpacken kwam eindelijk uit. En Lars die ging mee. Tijdens die reis is onze relatie naar een next level getild en kwamen we er echt achter hoe leuk we elkaar vinden. Zelfs op de moeilijke momenten en in chagrijnige buien.

Van backpacken naar leven in een camper

Na Nieuw-Zeeland zijn we in Nederland verder gaan studeren. Maar bij ons beide was het reisvirus aangewakkerd. Langzaamaan begon een nieuw idee vorm te krijgen. Hoe kunnen we ons leven zo inrichten dat we non-stop kunnen rondreizen. Het heeft ons vier jaar, en een heleboel geluk, gekost voordat we een goed antwoord op die vraag hadden. Maar toen het antwoord er was hebben we een eigen bedrijf gestart, weer een next level in onze relatie. Mocht de relatie ooit stuk lopen dan moeten we ook op zakelijk gebied heel wat gaan uitvogelen. Maar dat idee is niet lang in mijn hoofd blijven zitten. Nadat ik mijn bachelor in de pocket had kochten we binnen twee maanden een camper en anderhalve maand later lieten we Nederland achter ons.

Lees hieronder verder!
 • Roadtrip Nieuw-Zeeland
  Koop een camper of auto en ga op avontuur
  anemptytextlline
 • Camper huren nieuw-zeeland
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • wildkamperen in marokko met camper
  Wildkamperen met uitzicht
  anemptytextlline
 • Lars & Dasja bij Cascate del Mulino Italië
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • Noorderlicht boven de camper
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja op strand Algarve
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Een eigen leven leiden

In Nederland was mijn tip voor mensen die om relatieadvies vroegen altijd, beide je eigen leven leiden en elkaar die vrijheid geven. Dat deden we ook altijd. We beperken elkaar nergens in en Lars z'n vrienden hoeven niet mijn vrienden te worden. Ondanks dat we onze eigen dingen deden was het ook altijd heel relaxt om samen op de bank te hangen. Nu we in de camper leven zitten we letterlijk 24 uur per dag, 7 dagen per week op elkaars lip. Dus mijn eigen relatieadvies gaat niet meer op. We doen alles samen, reizen, werken, eten, boodschappen en ik kan nog wel even door gaan. Nu hoor ik je denken, pff word je niet helemaal gek van elkaar? Nou af en toe wel 😉 Maar het overgrote deel van de tijd hebben we het leuk samen. We hebben altijd wat te praten, over Ninja, werk of de omgeving, voelen elkaar precies aan en hoeven nergens rekening mee te houden dan elkaar en wat we die dag willen doen.

Waarom het leven in een camper goed voor de relatie is

Nu kan ik starten met gezwets over hoe goed het leven in de camper is voor je relatie. Op deze manier kom je dichter tot elkaar, leer je elkaar echt kennen en heb je het elke dag super gezellig. Maar dat ga ik niet doen. Voor ons is het leven in de camper meer dan alleen dat. Het is de drive die we hebben om nieuwe landen te ontdekken en te reizen. Dat we beide die drive delen dat is uiteindelijk toch wel handig voor onze relatie. En dat we dit op deze manier kunnen doen is tof. Voor ons werkt het en het zal echt niet voor iedereen weggelegd zijn. Maar ik denk doordat wij ons eigen ding doen, geen stress ervaren en onze droom aan het leven zijn dat dat toch goede factoren zijn die bijdrage aan onze relatie. Wat denk jij? Zou jij met een persoon samen in een camper kunnen wonen, reizen en leven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram