Skiën in Marokko (Oukaimeden)

Oukaimeden is d̩é wintersport locatie van Marokko en Noord-Afrika

Geschreven door: Mattias

Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij Marokko. Naast indrukwekkende woestijn en een fantastische kust, heeft Marokko ook een uniek wintersportgebied te bieden: Oukaimeden in het Hoge-Atlasgebergte. Toen wij hoorden van deze mogelijkheid konden we het natuurlijk niet laten. Skiën in Marokko moesten we van onze bucket list afstrepen. Hier alles wat jij moet weten om ook het wintersportgevoel in Marokko te krijgen. Maar wees vast gewaarschuwd, het is lekker op zijn Marokkaans.

Wat je kunt verwachten van skiën in Marokko

Marokko kent twee skigebieden. Rond Ifrane in het Midden-Atlas en in Oukaimeden. Oukaimeden, het hoogste skigebied in Afrika is een klein bergdorpje (lees skiresort), op twee uur rijden zuidelijk van Marrakesh. De bergweg erheen, is een goede mix tussen indrukwekkend uitzichten en beangstigende wegsituaties. Ideaal dus voor een dagtrip. Op papier zijn er zeven liften (één stoeltjeslift naar de top van Jebel Altar op 3.258 meter en zes sleepliften) en circa tien pistes. Helaas moet je hier in de praktijk niet al teveel van verwachten. Tijdens ons bezoek was de stoeltjeslift gesloten, waardoor er alleen vier sleepliften overbleven. Waar het gebied dan ook vooral om draait zijn een aantal 'blauwe' en één 'groene' piste dicht bij het dorpje. Als de stoeltjeslift weer open is, zijn er wel meer mogelijkheden. Wat echter voor alle pistes geldt, is dat er niet of amper wordt geprepareerd en er weinig tot geen piste aanduiding is, zoals ook uit andere verhalen blijkt.

Tip: Het skiseizoen ligt over het algemeen tussen eind december en maart. Hou op Instagram de stories uit Oukaimeden in de gaten om te kijken of er sneeuw op de piste ligt. Naast deze website met Sneeuwvoorspelling zijn er niet veel andere informatiebronnen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Kamelen in wilde rucolavelden
  anemptytextlline
 • Met laag water heb je het beste zicht op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Wilde cactussen in Zuid-Marokko
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De erewacht bij Mausolé Mohamed V
  anemptytextlline
 • Het strand van Rabat
  anemptytextlline
 • Wakker worden langs een stuwmeer aan de N8
  anemptytextlline