Zien en doen op Gran Canaria

Zeven tips voor actieve bezienswaardigheden op Gran Canaria

Geschreven door: Dasja

Gran Canaria is het hele jaar door een heerlijke zonbestemming. Het woestijnachtige klimaat zorgt ervoor dat de gemiddelde jaartemperatuur een aangename 20°C is. Niet gek dat Gran Ganaria vakanties het hele jaar door te boeken zijn. Zomers zijn warm en droog met een gemiddelde temperatuur van 25°C maar de winter is met een gemiddelde van 18°C ook geen straf te noemen. De kans op regen is in die periode wel iets groter, maar absoluut niet te vergelijken met Nederland. Het eiland heeft een interessante geschiedenis en enkele schitterende natuurlijke bezienswaardigheden. We bespreken zeven activiteiten om te zien en doen op Gran Canaria.

#1 Beklim Roque Nublo, de mooiste natuurlijke rotsformatie ter wereld?

We beginnen met het absolute hoogtepunt uit dit lijstje. De Roque Nublo behoort met zijn 1.813 meter tot de hoogste bergen van Gran Canaria (de hoogste bergen, Morro de la Agijereada 1.956 m & Pico de las Nieves 1.950 m, liggen op nog geen 10 km rijden). In dit beschermde natuurgebied is de vulkanische oorsprong van het eiland goed terug te zien. Het is namelijk de Roque Nublo (wolkenrots in het Spaans) welke is gevormd door een uitbarsting miljoenen jaren geleden. Het lijkt op een enorme rots, een goede 67 meter hoog, die op een berg is geplaatst. De Roque Nublo is te voet met 30 minuten te bereiken vanaf de parkeerplaats. Er zijn meer uitgebreide wandelingen welke je verder de omgeving laten ontdekken. In de zomer is het een ware attractie en kan het hier druk zijn.

#2 Bezoek Teror, volgens sommige het mooiste dorp van Gran Canaria

Teror is niet alleen onder toeristen een populaire bestemming, voor de bewoners van Gran Canaria is het een bedevaartsoord vanwege de Basiliek van de Virgen del Pino. Een beschermheilige van de Canarische Eilanden. Je ontkomt dan ook niet aan een bezoek aan Virgen del Pino als je dit dorp bezoekt. Maar Teror is meer dan alleen de Basiliek. Het historische centrum met de Alameda (wandelboulevard) geeft een uniek inkijkje in de architectuur van het eiland en als dat nog niet genoeg is dan zijn er een tal van (religieuze) bouwwerken welke je zullen verbazen. Van het klooster (Monasterio del Cister) tot de kerk Sagrado Corazón de Jesús of de kapel de la Peña. Teror voert daarom geregeld de lijstjes van mooiste dorpen op Gran Canaria aan. Maar ook voor de natuur zit je in de omgeving van Teror goed, ontdek de natuurlijke bronnen in de omgeving (Fuente Agria, ofwel de bittere bron, is de populairste) of ga wandelen in een van de beschermde natuurgebieden in de omgeving zoals Pino Santo of het natuurpark van Doramas.

Tip: Tijdens de week markt koop je hier de mooiste ambachtelijke producten. Van rieten manden tot houtsnijwerk, keramiek, geweven stoffen en borduurwerk.

#3 Geniet van vissersdorp Puerto de Las Nieves

Bij het lezen van vissersdrop zal bij de liefhebbers van vis- en schaaldieren het hart al sneller gaan kloppen. En met goede reden, Puerto de Las Nieves staat namelijk te boek als dé plek voor de lekkerste vis en schaaldieren van Gran Canaria. En dat terwijl het dorp nog niet gebukt gaat onder het massatoerisme. Gelegen in het noordwesten van het eiland is dit een prima plekje om even wat rust op te zoeken. Het heeft wel zijn keerzijde, je moet er namelijk 1 tot 2,5 uur (via het binnenland) voor rijden. En gelukkig heeft niet iedereen er dat voor over, het zijn vooral locals die Puerto de Las Nieves bezoeken om te genieten van de lokale delicatesse. En als je er dan toch bent, maak er gelijk een dag van want tip #4 ligt om de hoek.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Klooster Montserrat Spanje
  anemptytextlline
 • Cola de Caballo
  anemptytextlline
 • Aguilas privé strand
  anemptytextlline
 • Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Paleis Madrid Spanje
  anemptytextlline
 • Avondlucht bij Mirador de Orellán
  anemptytextlline
 • Watervallen van Monasterio de Piedra
  anemptytextlline
 • Zij-ingang Mezquita kathedraal Cordoba
  anemptytextlline
 • De stier van Spanje
  anemptytextlline