Camper frustraties

Dasja heeft een aantal frustraties in de camper

Geschreven door: Dasja

Of het nu een vrouwending is of dat het mannen gewoon niet interesseert, ik weet het niet. Maar sinds Lars en ik in de camper wonen is het nog duidelijker. Ik maak me druk om dingen waar Lars totaal geen snars om geeft. Camper frustraties die bij mij zo nu en dan de kop opsteken. Goede manier om ervan af te komen? Spuien in dit blog.

Na goed anderhalf jaar in de camper vind ik dat ik het recht heb opgebouwd om mijn frustraties op papier te zetten. Aan het begin dacht ik nog, och dat went wel. En dat doet het eigenlijk ook wel maar de frustratie of irritatie die blijft. Sure, leven in een camper dat is allemaal leuk en aardig, mooie uitzichten, lekker in de natuur, buitenleven enzo.. Maar af en toe, grrrrr. Ben je er klaar voor? Daar gaan we.

Kleren die naar vuur stinken

Leuk en gezellig zo'n kampvuur, buiten koken onder een fonkelende sterrenhemel. Maar die lucht die is zonder wasmachine onmogelijk uit je kleren te krijgen. De kleine ruimte van de camper helpt ook niet mee want laten we de kleren op de bank liggen voor een nachtje, dan stinkt de hele camper naar vuur. Ik hou daar gewoon niet van en al helemaal niet omdat ik zelf geen wasmachine heb en het altijd een gedoe is om te wassen. Dat brengt me gelijk bij de volgende frustratie.

Wasmachines

Ik haat wasmachines. Serieus nog nooit is de was zonder gevloek gelukt. Het staat denk ik in de sterren geschreven want in elke wasserette of camping waar ik kom om de was te doen gaat er iets mis. De wasmachine kapt ermee op het moment dat hij net vol met water staat, in IJSLAND. Zie dan de nog vieze was maar weer droog te krijgen. Sommige wasmachines vinden drie omwentelingen wel genoeg en dan is het programma klaar. Of ik kijk met mijn domme hoofd weer eens verkeerd, en staat er geen wasmachine en droger maar zijn het twee wasmachines. Waardoor ik de schone was in de regen moet uithangen.

Koken in de camper

Lars is de kok in onze relatie en daar is hij ook goed in. Elke avond eet ik lekker en weet hij weer wat moois op tafel te zetten. Maar tjonge jongen wat kan ik me irriteren aan de etensluchten die 's avonds in ons bed hangen. Toen we de camper net hadden heb ik in mijn enthousiasme alle gordijnen uit de camper getrokken en weggegooid. Die gebruiken we toch niet. Als snel kwamen we erachter waarom juist bij het bed een gordijn hing, na de eerste maanden heb ik met de hulp van moeders en (schoon)moeders toch weer een gordijntje bij het bed gemaakt. Het probleem is nog niet verholpen maar al wel minder.

Tekst gaat hieronder verder!
  • handleiding camper bouwen
    anemptytextlline
  • Wildkamperen San Vito Lo Capo
    anemptytextlline
  • Prima plekje om vrij te kamperen
    anemptytextlline
  • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
    anemptytextlline
  • Zonsondergang Praia da Marinha
    Lars de denker
    anemptytextlline
  • Lars en Ninja in Italië
    anemptytextlline
  • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
    Kamperen in het binnenland van Canterbury
    anemptytextlline
  • wij reizen in lars, dasja ninja
    anemptytextlline
  • Zelfbouw 4x4 camper
    Marcus Brutus
    anemptytextlline
  • Dasja en Ninja op de painted rocks
    anemptytextlline
  • DCIM102MEDIADJI_0023.JPG
    anemptytextlline
  • oost ijsland hoogtepunten
    Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
    anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Haren wassen

Het minder vaak douchen vind ik niet zo'n probleem. Als we erover nadenken is het eigenlijk ook te zot voor woorden om elke dag te douchen. De mogelijkheid om te douchen in de camper is aanwezig. Ik kan de kleine badkamer ombouwen tot douche maar de douchekop kunnen we niet ophangen. Op veel campings kom ik dit fenomeen ook tegen. Hoe the hell kan ik lekker mijn haren wassen als ik de douchekop niet kan ophangen? Sowieso vind ik haren wassen in de camper gewoon niet chill. Het is een gedoe en gepruts en ik word daar niet blij van. Van het resultaat word ik wel altijd weer blij 😀

Schoonmaken heeft geen zin

Ons rijdende huis kent maar elf vierkante meter, en ook hier moet schoongemaakt worden. Misschien nog wel meer dan in een normaal huis. Door het rijden, parkeren aan het strand en het constant open doen van deuren en ramen wordt alles supersnel vies. Oh ja, natuurlijk helpt Ninja ook niet mee. Letterlijk twee uur nadat ik heb schoongemaakt zit alles weer onder het stof en het zand. Bummer 🙁 Dus dat schoonmaken daar heb ik met pijn en moeite in geleerd om het meer los te laten en me niet zo druk te maken om wat stof.

Hele harde wind

Vooraf heb ik nooit gedacht dat wind een probleem kan zijn. Harde wind is in de camper niet chill. Voordat we naar de Faeröer Eilanden en IJsland gingen was ik zelfs een beetje zenuwachtig door de sterke wind die daar kan waaien. We slapen nogal dicht onder het plafond waardoor het af en toe lijkt alsof de camper uit elkaar getrokken wordt als het hard waait. We zijn al meerdere malen midden in de nacht verplaatst om beschutting te zoeken of we zijn beneden op de chill gaan slapen. (De chill is wanneer we de tafel laten zakken en we met de twee banken en de tafel een bed kunnen maken).

Het verschil tussen Lars en mij

Lars stoort zich totaal niet aan de dingen waar ik me druk om maak. Ruik jij een etensgeur in het bed? Nee joh het raam staat toch open, ik ruik niets. De waterpomp loopt niet lekker. Dat komt vanzelf wel goed. Na twee weken op mijn tanden te hebben gebeten heb ik het probleem zelf aangepakt en opgelost. Het is tijd om het bed te verschonen. Waarom? Dat hebben we laatst toch gedaan? Goed je snapt het al voor mij is het verschil tussen de waarde die ik aan dingen hang en de waarde die Lars aan dingen hangt af en toe groot. Dat maakt gelukkig onze relatie ook leuk maar af en toe.. kan ik hem wel achter het behang plakken. Of liever gezegd zou ik willen dat ik mij net zo frustratie loos kan voelen als hem 😉

Geschreven door:
Dasja
droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

Toffe accessoires voor je camper? Check onze campershop

11 comments on “Camper frustraties”

  1. Ik heb met veel plezier je blogpost gelezen en er is idd veel herkenbaars aan. Vooral het haren wassen. Wij leven met z.n zessen en een hondje in een Vanbusje waarvan een ander zich afvraagt van hoe kunnen ze dat doen. Nou het lukt ons hoor. Je word steeds creativer. We hebben nu een fijne autostofzuiger en een schrobborstel plus een vegertje,dat scheelt echt veel stof en rommel. Haren wassen doen we in een grote afwasbak, de een helpt de ander. Alleen nu het kouder wordt is het koud water niet echt fijn voor je hoofd. Wassen van kleding doen we in wasserettes bij supermarkten of bij een aire in de auto en dan bij vuil water gedeelte water weggooien. Enz enz. Het lukt allemaal prima. De grootste frustratie blijft bij mij toch het gestaar van veel mensen, die zonder glimlach in de van kijken en er om heen lopen en soms zuchten. Tja, zo hebben we allemaal wel frustrerende dingetjes en voor veel mensen herkenbaar. Ik vond het heel leuk om dat dat te lezen. Ga zo door, ga zo doorrrr. Warme groetjes, MJ

    1. Hoi MJ, Wauw, super gaaf dat jullie met z'n zessen ook in een busje leven en reizen. Waar zijn jullie nu? En wat voor een bus is het? Ik moet eerlijk zeggen de frustraties zijn al verminderd, de wasmachines bij grote supermarkten werken inderdaad goed en haren wassen gaat ook beter 🙂 Het heeft even tijd nodig om daar de goede maniertjes in te vinden, dat blijkt maar! Dat gestaar daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Bij ons kijk je misschien iets minder makkelijk naar binnen want we zijn vrij hoog. Hoe gaan jullie de winter doorkomen? Enjoy!!

  2. Haha, het is vast een mannen-vrouwen ding. Wij wonen niet in een camper en hier zijn ook dat soort verschillen aanwezig. Wees blij dat je geen trap in de camper hebt: ik leg geregeld iets op de trap met de ijdele hoop dat iemand het mee naar boven neemt om het op te ruimen. Diegene ben ik dan uiteindelijk altijd zelf.

  3. Geweldig om te lezen! Bij ons is het idee nog maar net ontstaan maar wie weet over 5 jaar verkopen we alles en trekken de weide wereld in. (Als de kinderen goed te plek zijn 🙂 ) Heerlijk om jullie website te hebben ontdek! Benieuwd naar jullie volgende avonturen! Yvonne xxx

    1. Gewoon geweldig wij worden 50 jaar werken 12 uur per dag en volgend jaar zetten we de grote stap alles verkopen en in de camper gaan wonen de camper hebben we al jou verhalen geven ons nog extra zin om het te gaan doen

      1. Hoi Ronny,
        Super plan om volgend jaar de stap te zetten en wat goed dat de camper al voor de deur staat. Leuk om te horen dat onze verhalen jullie blij maken. Blijf lekker rondneuzen op onze site. Er staan nog mooie reizen op de planning zodra onze nieuwe 4x4 camper gebouwd is.

        1. Lach me gek! Vooral om het wasmachine verhaal... leuk stukje frustraties! Het idee om een busje te kopen en om te bouwen tot een campertje, krijgt bij mij nu langzaam maar zeker vorm. Na lang geklungel, financieel door een stress gerelateerde burn out met depressieve klachten, kan ik weer sparen. Het hele verhaal is lang , maar ik mag nu nog maar 16 uur per week werken ipv 16 uur per dag en heb dus fors moeten inleveren na die alom bekende burn out.

          1. Hoi! Haha, leuk om te lezen dat mijn frustraties je aan het lachen maken 🙂
            Dat is een hele verandering zo'n burn-out. Fijn dat het nu wat beter gaat en je kunt werken aan je nieuwe plannen. Veel plezier met het vormen van deze plannen en hopelijk komen ze snel tot uitvoering en kun je lekker de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram