Met de ferry naar Albanië

Pak de veerboot en vaar de zee over naar het prachtige Albanië

Geschreven door: Anniek

Het mooie vakantieland Albanië is op allerlei manieren te bereiken. Per ferry is misschien wel de leukste manier om Albanië binnen te komen. Vaar in een aantal uur de zee over en zie Albanië aan de horizon verschijnen. Het heeft iets speciaals om per boot een land binnen te komen. In dit blog lees je over de verschillende vaarroutes naar Albanië en onze ervaring met deze unieke reis naar het land.

Jouw reis naar Albanië

De reis naar jouw vakantiebestemming in Albanië kan een hele klus zijn. In het land is namelijk maar één internationaal vliegveld en zijn er geen internationale treinen. Gelukkig zijn er veel bussen die naar het land rijden en is Albanië per auto goed te bereiken. Wil je op een uniekere manier het land bezoeken, dan is het land binnenkomen op een ferry een geweldig plan. Vanuit Italië en Griekenland varen dagelijks veerboten.

De vaarroutes naar Albanië

Vanuit Italië is Albanië via verschillende vaarroutes te bereiken. Vanuit Triest, Ancona, Bari en Brindisi varen wekelijks of dagelijks veerboten naar Albanië. De meeste boten varen naar Durrës, een havenstad in de buurt van Tirana. Vanuit Brindisi zijn ook veerboten die naar Vlorë en Sarandë in het zuiden van Albanië varen. Ook vanuit Griekenland is het mogelijk om met de ferry naar Albanië te komen. Vanaf het eiland Corfu is er een boot die je naar Sarandë in Albanië kan brengen. Per vaarroute kan de prijs en de vaartijd erg verschillen, omdat de ene route langer is dan de andere. Vanaf Corfu ben je bijvoorbeeld in één uur in Albanië, terwijl de route vanaf Bari naar Durrës een hele nacht duurt. De overtochten via verschillende maatschappijen kunnen makkelijk online geboekt worden.

Tip: wil je jouw ferryticket alvast boeken? Dat kan super makkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Albanië ferry overtochten en boek online!

Tekst gaat hieronder verder!
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline