Met de ferry naar Albanië

Pak de veerboot en vaar de zee over naar het prachtige Albanië

Geschreven door: Anniek

Het mooie vakantieland Albanië is op allerlei manieren te bereiken. Per ferry is misschien wel de leukste manier om Albanië binnen te komen. Vaar in een aantal uur de zee over en zie Albanië aan de horizon verschijnen. Het heeft iets speciaals om per boot een land binnen te komen. In dit blog lees je over de verschillende vaarroutes naar Albanië en onze ervaring met deze unieke reis naar het land.

Jouw reis naar Albanië

De reis naar jouw vakantiebestemming in Albanië kan een hele klus zijn. In het land is namelijk maar één internationaal vliegveld en zijn er geen internationale treinen. Gelukkig zijn er veel bussen die naar het land rijden en is Albanië per auto goed te bereiken. Wil je op een uniekere manier het land bezoeken, dan is het land binnenkomen op een ferry een geweldig plan. Vanuit Italië en Griekenland varen dagelijks veerboten.

De vaarroutes naar Albanië

Vanuit Italië is Albanië via verschillende vaarroutes te bereiken. Vanuit Ancona, Bari en Brindisi varen wekelijks of dagelijks veerboten naar Albanië. De meeste boten varen naar Durrës, een havenstad in de buurt van Tirana. Vanuit Brindisi zijn ook veerboten die naar Vlorë en Sarandë in het zuiden van Albanië varen. Ook vanuit Griekenland is het mogelijk om met de ferry naar Albanië te komen. Vanaf het eiland Corfu is er een boot die je naar Sarandë in Albanië kan brengen. Per vaarroute kan de prijs en de vaartijd erg verschillen, omdat de ene route langer is dan de andere. Vanaf Corfu ben je bijvoorbeeld in één uur in Albanië, terwijl de route vanaf Bari naar Durrës een hele nacht duurt. De overtochten via verschillende maatschappijen kunnen makkelijk online geboekt worden.

Boek je ferry tickets via Overtocht.nl

Wil je jouw ferryticket alvast boeken of eerst meer informatie opvragen? Dat kan supermakkelijk online via Overtocht.nl. Een Nederlandse tussenpartij met een goede klantenservice. Wel zo makkelijk; je kunt gewoon in het Nederlands communiceren. Bekijk de Albanië ferry overtochten en boek online!

De voordelen van Overtocht.nl

  • Prijsgarantie: altijd dezelfde prijs als de rederij
  • Snel en persoonlijk Nederlands advies & aanbod op maat
  • Voor overtochten met de auto, caravan, camper, motor, bus of te voet
  • Vrijblijvende offertes en klantenservice tot na je overtocht
Vraag een offerte aan
Tekst gaat hieronder verder!
  • noordelijke alpen albanie
    De Alpen in Noord Albanië
    anemptytextlline
  • Riviera van albanie
    De Albanese Riviera
    anemptytextlline
  • kosten albanie
    Boodschappen doen in Albanië
    anemptytextlline
  • Binnenland Albanie
    Binnenland van Albanië
    anemptytextlline
  • camper naar albanie
    Met de camper door Albanië
    anemptytextlline
  • mooiste reisroutes door albanie
    Kom Albanië ontdekken
    anemptytextlline
  • Butrint Albanie
    Butrint een bezoek waard
    anemptytextlline
  • cultuur en communisme in albanie
    Communisme, het verleden van Albanie
    anemptytextlline
  • widkamperen in albanie
    Wildkamperen met heerlijke uizichten
    anemptytextlline
  • Kust Albanie
    Kust regio
    anemptytextlline
  • binnenland van albanie
    Restant van een bunker
    anemptytextlline
  • Tour Albanie
    Bunker in de stad
    anemptytextlline
  • Geschiedenis Albanie
    Albanese geschiedenis
    anemptytextlline
  • Unieke regios van albanie
    Gouden uitzichten
    anemptytextlline

Een kijkje op de boot

Tijdens onze reis met de camper nemen wij regelmatig een veerboot. Om in Albanië te komen hebben wij vanuit Bari, Italië de veerboot naar Durrës genomen. In één nacht hebben wij de oversteek gemaakt. Zo’n boot is van alle gemakken voorzien, er is een cafeetje waar voor redelijke prijzen gegeten en gedronken kon worden. Uiteraard kan je op de boot ook naar buiten om uit te waaien en naar de zee, de meeuwen en misschien dolfijnen te kijken. Op de boot is het mogelijk om een privé of een gedeelde hut te boeken. De hutten zijn vaak klein, met stapelbedden en een kleine badkamer. Door ons strakke budget kozen wij ervoor om geen kamer op de boot te boeken. Ten midden van tientallen Albanezen en Italianen hebben wij een nacht in een stoel op de veerboot doorgebracht. Voor ongeveer €110,- maakten wij in één nacht de oversteek.

Tip: Het is soms mogelijk om in de zomerperiode in de camper op het dek te slapen. Kijk bij het boeken van de veerboot of dit een mogelijkheid is.

Ontspannen het land in

Onze reis naar Albanië verliep vlekkeloos en wij zijn daardoor nog enthousiaster geworden over veerboten. Een boot is namelijk echt een leuke manier om een land binnen te komen. Wij zien het als een avontuur, heerlijk varen over de zee. De douane in de haven was vriendelijk en het was een eitje om zo de grens over te gaan. Deze ervaring kan natuurlijk erg verschillen per persoon. We vinden het leuk om van jou te horen wat jouw ervaringen zijn met veerboten. Laat een reactie achter, we zijn erg benieuwd.

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

2 comments on “Met de ferry naar Albanië”

  1. Wij zijn op 28 juli vanuit korfu stad naar Albanie met de veerboot. Drie uur wachten bij de douane, de snelle boot kwam niet opdagen en we mochten op de ferry die drie uur later vertrok. Aankomst Albanie was een eitje. We hebben bij vertrek de aankomende mensen van de Ferry buiten uren zien wachten om Korfu weer binnen te komen. In Ksamil aangekomen is het idioot druk, vreselijk, nooit weer. We kijken om over land terug te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
cross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram