Met de ferry naar Albanië

Pak de veerboot en vaar de zee over naar het prachtige Albanië

Geschreven door: Anniek

Het mooie vakantieland Albanië is op allerlei manieren te bereiken. Per ferry is misschien wel de leukste manier om Albanië binnen te komen. Vaar in een aantal uur de zee over en zie Albanië aan de horizon verschijnen. Het heeft iets speciaals om per boot een land binnen te komen. In dit blog lees je over de verschillende vaarroutes naar Albanië en onze ervaring met deze unieke reis naar het land.

Jouw reis naar Albanië

De reis naar jouw vakantiebestemming in Albanië kan een hele klus zijn. In het land is namelijk maar één internationaal vliegveld en zijn er geen internationale treinen. Gelukkig zijn er veel bussen die naar het land rijden en is Albanië per auto goed te bereiken. Wil je op een uniekere manier het land bezoeken, dan is het land binnenkomen op een ferry een geweldig plan. Vanuit Italië en Griekenland varen dagelijks veerboten.

De vaarroutes naar Albanië

Vanuit Italië is Albanië via verschillende vaarroutes te bereiken. Vanuit Triest, Ancona, Bari en Brindisi varen wekelijks of dagelijks veerboten naar Albanië. De meeste boten varen naar Durrës, een havenstad in de buurt van Tirana. Vanuit Brindisi zijn ook veerboten die naar Vlorë en Sarandë in het zuiden van Albanië varen. Ook vanuit Griekenland is het mogelijk om met de ferry naar Albanië te komen. Vanaf het eiland Corfu is er een boot die je naar Sarandë in Albanië kan brengen. Per vaarroute kan de prijs en de vaartijd erg verschillen, omdat de ene route langer is dan de andere. Vanaf Corfu ben je bijvoorbeeld in één uur in Albanië, terwijl de route vanaf Bari naar Durrës een hele nacht duurt. De overtochten via verschillende maatschappijen kunnen makkelijk online geboekt worden.

Lees hieronder verder!
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline

Een kijkje op de boot

Tijdens onze reis met de camper nemen wij regelmatig een veerboot. Om in Albanië te komen hebben wij vanuit Bari, Italië de veerboot naar Durrës genomen. In één nacht hebben wij de oversteek gemaakt. Zo’n boot is van alle gemakken voorzien, er is een cafeetje waar voor redelijke prijzen gegeten en gedronken kon worden. Uiteraard kan je op de boot ook naar buiten om uit te waaien en naar de zee, de meeuwen en misschien dolfijnen te kijken. Op de boot is het mogelijk om een privé of een gedeelde hut te boeken. De hutten zijn vaak klein, met stapelbedden en een kleine badkamer. Door ons strakke budget kozen wij ervoor om geen kamer op de boot te boeken. Ten midden van tientallen Albanezen en Italianen hebben wij een nacht in een stoel op de veerboot doorgebracht. Voor ongeveer €110,- maakten wij in één nacht de oversteek.

Tip: Het is soms mogelijk om in de zomerperiode in de camper op het dek te slapen. Kijk bij het boeken van de veerboot of dit een mogelijkheid is.

Ontspannen het land in

Onze reis naar Albanië verliep vlekkeloos en wij zijn daardoor nog enthousiaster geworden over veerboten. Een boot is namelijk echt een leuke manier om een land binnen te komen. Wij zien het als een avontuur, heerlijk varen over de zee. De douane in de haven was vriendelijk en het was een eitje om zo de grens over te gaan. Deze ervaring kan natuurlijk erg verschillen per persoon. We vinden het leuk om van jou te horen wat jouw ervaringen zijn met veerboten. Laat een reactie achter, we zijn erg benieuwd.

2 comments on “Met de ferry naar Albanië”

 1. Wij zijn op 28 juli vanuit korfu stad naar Albanie met de veerboot. Drie uur wachten bij de douane, de snelle boot kwam niet opdagen en we mochten op de ferry die drie uur later vertrok. Aankomst Albanie was een eitje. We hebben bij vertrek de aankomende mensen van de Ferry buiten uren zien wachten om Korfu weer binnen te komen. In Ksamil aangekomen is het idioot druk, vreselijk, nooit weer. We kijken om over land terug te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram