Internet tijdens je camperreis

De manieren om verbonden te blijven met het wereldwijde web

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Werken terwijl je lekker op vakantie bent, het gebeurt steeds meer. Zeker mensen die een camper hebben, werken regelmatig terwijl ze op reis zijn. Dan hebben we het niet over een paar mailtjes beantwoorden of een vraag van een collega op WhatsApp, dat is iets wat je even tussendoor op je telefoon kunt doen. We hebben het hier over echt een aantal uren werken, op de laptop en het liefst met een voordelige en betrouwbare internetverbinding. Thuis kun je makkelijk internet vergelijken en zo het snelste internet afsluiten, maar hoe zorg je voor een goede wifverbinding tijdens je camperreis?

Je rijdende vakantiehuis én kantoor

Zodra je in je camper stapt, begint je vakantie. Je camper is namelijk je eigen rijdende vakantiehuisje. Je kunt erin slapen, koken, eten, douchen, maar ook werken. Met een camper reizen betekent dus eigenlijk ook dat je een rijdend kantoor bij je hebt. Er is zelfs wel een plekje voor je ordners te vinden. Ideaal als je tijdens je vakantie gewoon door wilt of zelfs moet werken. Werken op reis stelt je in staat om langer op vakantie te gaan, want het werk ligt dan niet helemaal stil. Als je voor je werk internet nodig hebt zijn er een aantal opties om dit te realiseren.

Wifi op de camping

Natuurlijk kun je van de wifi van de camping of je accommodatie gebruik maken, maar deze verbinding is vaak niet ideaal en misschien ook niet altijd even veilig. Is er alleen wifi bij de receptie, dan kun je eventueel een speciale antenne gebruiken om het signaal te versterken zodat je iets verder van de receptie ook wifi hebt.

Lees hieronder verder!
 • Dasja en Ninja op de painted rocks
  anemptytextlline
 • Kamperen in Van Valley Marokko
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja in de palmvalei
  anemptytextlline
 • Kamperen Canterbury Nieuw-Zeeland
  Kamperen in het binnenland van Canterbury
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Zelfbouw 4x4 camper
  Marcus Brutus
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Praia da Marinha
  Lars de denker
  anemptytextlline
 • wij reizen in lars, dasja ninja
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Italië
  anemptytextlline
 • Wildkamperen onder een stuwdam
  anemptytextlline
 • Wildkamperen San Vito Lo Capo
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Je mobiel als hotspot

Een tweede optie is de data van je mobiele telefoonabonnement. Het is niet altijd handig om alles op je telefoon te doen, maar je kunt je mobiele telefoon ook als modem gebruiken. Je staat dan je computer toe om verbinding te maken met de data van je mobiele telefoon. Het hangt een beetje van je datapakket af dat je op je telefoon hebt of dit een optie is. Als je weinig data in je pakket hebt of een heel duur datapakket hebt afgesloten, zijn andere opties misschien beter.

Van hotspot naar hotspot

Er zijn ook mensen die van hotspot naar hotspot reizen, zodat ze bijvoorbeeld de gratis wifi-accesspoints van McDonald's gebruiken. Dit is een optie en er zijn nog wel meer bedrijven waar je gratis kunt inloggen. Toch is het niet verstandig om op de gratis wifinetwerken bijvoorbeeld bankzaken te doen of andere vertrouwelijke informatie door te sturen. Waarschijnlijk dus niet de beste optie als je het internet voor je werkzaamheden nodig hebt.

Mifi is wifi overal

Mifi is ook een optie. Mifi staat voor mobiele wifi en bied je de mogelijkheid om overal waar je maar wilt online te gaan. Je bent dus niet afhankelijk van het wifinetwerk van de camping. Eigenlijk werkt mifi net zoals je modem thuis, maar dan op een accu en deze is een stuk kleiner. In de mifirouter stop je een simkaart en hiermee creëer je een eigen hotspot netwerk voor maximaal 10 apparaten. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een lokale prepaidkaart met internetbundel, maar ook met een Nederlandse simkaart. In veel landen kun je met de Nederlandse aanbieders gewoon profiteren van ‘Roam like at home’, dus dat betekent geen hoge kosten achteraf, maar gewoon hetzelfde betalen als in Nederland. Juist in de landen waar dit niet van toepassing is, biedt Mifi uitkomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram