Mobiel bellen en internetten in Marokko

Bereikbaar zijn en goedkoop bellen naar Nederland

Er wordt veel gezegd over internet en telefonie in Marokko. Zo zou je bijvoorbeeld niet kunnen bellen via Whatsapp of Skype. Ook wij waren wat huiverig toen we de eerste keer naar Marokko gingen, maar gelukkig bleek dit alles niet waar. Je kunt zonder problemen bellen via mobiel internet van de lokale providers. En het mooiste van alles, het is nog goedkoper dan de meeste Europese landen. Omdat er ‰”gewoon‰” via Skype en Whatsapp gebeld kon worden hebben wij alleen mobiele data gebruikt, maar er zijn natuurlijk meer opties!

Mobiele data in Marokko

Marokko heeft een relatief goed 3G en 4G netwerk door het hele land. Het is een open deur maar rondom de steden is er eerder 4G te vinden en op de meer afgelegen plekken kom je niet verder dan 2G. Over het algemeen genomen kun je via mobiele data altijd het internet op, en het mooiste is nog dat het goedkoper is dan in de meeste Europese landen. Een klein nadeel is hierdoor wel dat het veel gebruikt wordt en het netwerk in drukkere gebieden overbelast raakt. Zo zakt de snelheid rondom steden bijvoorbeeld aan het eind van de middag in. We betaalden ‰€10,- (100 dirham) voor 10 GB data, dat één maand geldig was. En ben je door je data heen dan kun je in bijna alle winkels extra prepaid tegoed kopen.

Andere optie: Ben je relatief kort in Marokko dan is de vraag of het aanschaffen van een Marokkaanse simkaart de moeite waard is. Steeds meer restaurants en zeker hotels hebben Wi-Fi beschikbaar voor klanten. Daarnaast vind je in de grotere steden vaak ook internetcafés waar je voor drie tot zes dirham een uur achter de computer kruipt.

 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • De eindbestemming van de pelgrimtocht naar Moulay Bousselham
  anemptytextlline
 • De stadspoort van Meknes
  anemptytextlline
 • Shoppen in Fez
  anemptytextlline
 • Oukaimeden geeft het berg gevoel dichtbij Marrakech
  anemptytextlline
 • The Bay in Imsouane
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Stap in een andere cultuur en ontdek veel tips & tricks. Zo kun je goed voorbereid en hopelijk zonder spanning een rondreis maken door dit fantastische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Welke provider kiezen in Marokko?

Marokko kent verschillende providers, de drie grootste zijn; Maroc Telecom, Orange en Inwi. Verblijf je in en rondom de grotere steden dan zal er niet veel verschil zitten tussen deze providers. Ga je rondreizen en zoek je ook de meer afgelegen gebieden op dan ga je wel degelijk verschil merken. Uit onze ervaring heeft Maroc Telecom de beste dekking. Bijkomend voordeel is dat Maroc Telecom ook veel meer verkooppunten heeft, en het kopen van prepaid tegoed op veel meer plaatsen mogelijk is. Om deze reden raden wij Maroc Telecom aan en zullen we verder alleen ingaan op Maroc Telecom.

Zo waardeer je prepaid tegoed op: Net als in Nederland koop je internet (of internationale telefonie) op basis van een prepaid simkaart. Een Maroc Telecom simkaart kost ‰€3,- (30 dirham) en waardeer je op middels opwaardeerkaarten. Deze zijn bijna overal te koop voor bedragen tussen de 5 en 200 dirham. Let op: Betaal nooit meer dan er op de kaart staat!Kras de code open en stuur deze in een Sms naar nummer 555. Nu komt het belangrijkste, voor data sluit je af met *3 en voor internationaal bellen met *4.

Bellen naar Nederland vanuit Marokko

We hebben de mogelijkheid van het bellen vanuit Marokko naar Nederland al even kort aangehaald. Ook dit kan namelijk goedkoper met een Marokkaanse provider (Maroc Telecom in ons voorbeeld). Bellen (of internetten) via je eigen Nederlandse provider is namelijk geen pretje: €1,25 per minuut voor bellen, ‰€0,75 p.m. voor gebeld worden, €0,50 voor Sms‰’en en ‰€2,50 per MB(!). Wil je niet bellen via Whatsapp of Skype dan is er een goedkopere optie. Maroc Telecom heeft een speciale opwaardeercode voor internationaal bellen waarmee je dusdanig goedkoper uit bent dan om je eigen Nederlandse provider te gebruiken. Voor ‰€2,- (20 dirham) bel je al een uur naar Nederland.

Zelf reizen in Marokko?

Ben je enthousiast geworden over Marokko en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In op Instagram