Mobiel bellen en internetten in Marokko

Bereikbaar zijn en goedkoop bellen naar Nederland

Er wordt veel gezegd over internet en telefonie in Marokko. Zo zou je bijvoorbeeld niet kunnen bellen via Whatsapp of Skype. Ook wij waren wat huiverig toen we de eerste keer naar Marokko gingen, maar gelukkig bleek dit alles niet waar. Je kunt zonder problemen bellen via mobiel internet van de lokale providers. En het mooiste van alles, het is redelijk betaalbaar. Omdat er "gewoon" via Skype en Whatsapp gebeld kon worden hebben wij alleen mobiele data gebruikt, maar er zijn natuurlijk meer opties!

Mobiele data in Marokko

Marokko heeft een relatief goed 3G en 4G netwerk door het hele land. Het is een open deur maar rondom de steden is er eerder 4G te vinden en op de meer afgelegen plekken kom je niet verder dan 2G. Over het algemeen genomen kun je via mobiele data altijd het internet op. Een klein nadeel is hierdoor wel dat het veel gebruikt wordt en het netwerk in drukkere gebieden overbelast raakt. Zo zakt de snelheid rondom steden bijvoorbeeld aan het eind van de middag in. We betaalden €10,- (100 dirham) voor 10 GB data, dat één maand geldig was. En ben je door je data heen dan kun je in bijna alle winkels extra prepaid tegoed kopen.

Andere optie: Ben je relatief kort in Marokko dan is de vraag of het aanschaffen van een Marokkaanse simkaart de moeite waard is. Steeds meer restaurants en zeker hotels hebben Wi-Fi beschikbaar voor klanten. Daarnaast vind je in de grotere steden vaak ook internetcafés waar je voor drie tot zes dirham een uur achter de computer kruipt.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De haven van Essouaira
  anemptytextlline
 • De kleine straatjes van Fez
  anemptytextlline
 • Het perfecte Sahara plaatje
  anemptytextlline
 • Vrolijke straatjes in Asilah
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline