De beste verrassing: uit eten in Porto

We worden zonder veel uitleg een restaurant ingestuurd

Geschreven door: Dasja

Bij het vertrek in Nederland krijgen we een envelop mee met de boodschap, openen op dag 85. Ondertussen zijn we al bijna het dubbele onderweg maar het moment is aangebroken om de inhoud te verzilveren: geheel verzorgd uit eten. Het enige wat er gedaan moet worden is aangeven wanneer en welke stad. Die instant noodles zijn jullie vast en zeker wel zat... Porto it is! Terugkijkend is dit, tot nu toe, de beste verrassing van de reis.

Porto ontdekken vanaf een camping

Reizen met een camper heeft voor- en nadelen. Voordeel, staan op de mooiste afgelegen plekken. Nadeel, in steden is het minder praktisch. In Lissabon vonden we per toeval een prima plek. Porto biedt een ander alternatief; een spotgoedkope camping. Buiten de stad, op een paar honderd meter van het strand betalen we nog geen €6,- per nacht. De bus gaat om het kwartier en voor €1,80 staan we met 20 minuten in de stad.

Het is halverwege de middag als we onze eerste ronde door de stad doen. Op een nieuwe manier gaat de stad verkend worden, doen alsof je de stad al kent. Gewoon lekker rondlopen zonder tijdsdruk om alle hoogtepunten af te vinken. Verrast worden door alles wat er leuk uitziet, van winkelstraatjes tot cafés.

De verrassing

Om 19:00 uur melden we ons bij het doorgegeven restaurant Tapas Bento. Een beetje onwennig zeggen we dat er, als het goed is, is gereserveerd. Met open armen worden we ontvangen, "you have good friends" is het eerste wat we horen van de eigenaresse. Aangekomen bij onze tafel, krijgen we wel een menukaart maar dat is meer voor de sier zegt ze. Zij zal bepalen wat we eten, het enige waar we uit mogen kiezen is rode of witte wijn.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline