De beste verrassing: uit eten in Porto

We worden zonder veel uitleg een restaurant ingestuurd

Home » Europa » Portugal » De beste verrassing: uit eten in Porto

door | 0 Reacties

Bij het vertrek in Nederland krijgen we een envelop mee met de boodschap, openen op dag 85. Ondertussen zijn we al bijna het dubbele onderweg maar het moment is aangebroken om de inhoud te verzilveren: geheel verzorgd uit eten. Het enige wat er gedaan moet worden is aangeven wanneer en welke stad. Die instant noodles zijn jullie vast en zeker wel zat… Porto it is! Terugkijkend is dit, tot nu toe, de beste verrassing van de reis.

Porto ontdekken vanaf een camping

Reizen met een camper heeft voor- en nadelen. Voordeel, staan op de mooiste afgelegen plekken. Nadeel, in steden is het minder praktisch. In Lissabon vonden we per toeval een prima plek. Porto biedt een ander alternatief; een spotgoedkope camping. Buiten de stad, op een paar honderd meter van het strand betalen we nog geen €6,- per nacht. De bus gaat om het kwartier en voor €1,80 staan we met 20 minuten in de stad.

Het is halverwege de middag als we onze eerste ronde door de stad doen. Op een nieuwe manier gaat de stad verkend worden, doen alsof je de stad al kent. Gewoon lekker rondlopen zonder tijdsdruk om alle hoogtepunten af te vinken. Verrast worden door alles wat er leuk uitziet, van winkelstraatjes tot cafés.

De verrassing

Om 19:00 uur melden we ons bij het doorgegeven restaurant Tapas Bento. Een beetje onwennig zeggen we dat er, als het goed is, is gereserveerd. Met open armen worden we ontvangen, “you have good friends” is het eerste wat we horen van de eigenaresse. Aangekomen bij onze tafel, krijgen we wel een menukaart maar dat is meer voor de sier zegt ze. Zij zal bepalen wat we eten, het enige waar we uit mogen kiezen is rode of witte wijn.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Het diner

Haar lievelingsfles wordt op tafel gezet en niet veel later volgt het eerste gerecht; een gruwelijke vissoep. Zo lekker dat we er soms nog watertandend aan terugdenken. Dan volgen verschillende gerechten op de tapas manier, tegelijk op tafel en lekker door elkaar eten. Kokkels in knoflookolie, kort gebraden tonijn met wasabi, sojasaus en een soort pindasaus, geitenkaas met munt en balsamicodressing. Daarna wordt er nog een schaal kokkels gebracht, niet helemaal zeker of dit de bedoeling is, verorberen we ook deze met plezier.

Het wordt steeds gemoedelijker, de eigenaresse komt zo af en toe langs om te kijken hoe het met ons is. Aan het einde van de avond lijkt het alsof we al jaren een graag geziene gast zijn. Het is leuk eten zo! Dan komt het toetje, een pinda karamel mix die smelt op je tong. Het moment is daar, de vraag die sinds het toetje boven onze hoofden hangt, hoe zit het met de rekening? Met een grote lach op haar gezicht vertelt ze dat de rekening naar onze good friends in Nederland wordt gestuurd. Zonder te betalen lopen we gelukzalig de deur uit.

Porto alsof je het kent

De eerste dag is goed bevallen, we zijn op leuke plekjes terechtgekomen dus de volgende ochtend pakken we de draad weer op. De lunch halen we bij een klein tentje niet ver van het busstation. Het zit vol dus het moet wel lekker zijn zegt oma’s wijsheid. Vervolgens voert de tocht richting het water. Via een trappenstraat komen we uit bij één van de bruggen gebouwd door Eiffel. Na aan de kade onze lunch te hebben afgemaakt lopen we met nog twee doelen richting de binnenstad. De boekenwinkel die we gister zijn tegengekomen en op zoek naar een barbier om model in de baard van Lars te krijgen.

De boekenwinkel Livraria Lello is snel gevonden, nu blijkt het dat er toegang moet worden betaald. €3,- per persoon, maar die kun je verzilveren als ‘korting’ bij aanschaf van een boek. Bij binnenkomst wordt direct duidelijk waarom ze dit doen, de meeste mensen komen om foto’s te maken. De boekenwinkel stamt uit 1901 en is een genot om doorheen te lopen. Alles lijkt nog authentiek, vooral de trap is een blikvanger. Maar ook het aanbod boeken misstaat niet, we gaan met een Engelse titel op zak weer verder.

Als de hoop voor een barbier is opgegeven en het busstation weer wordt gezocht, stuiten we plots op een kapperszaak waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Twee oude baasjes zijn aan het knippen, Engels wordt er niet gesproken maar Lars geeft ze het vertrouwen. Voor €6,- zit zijn baard weer in model. Op de terugweg lopen we wederom langs het tentje waar we onze lunch hebben gehaald. Aangezien die goed is bevallen laten we voor €7,- een tasje vullen voor een makkelijke avondmaaltijd in de camper. Heerlijk!

Zelf reizen in Portugal?

Ben je enthousiast geworden over Portugal en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis