Op avontuur in de Franse Pyreneeën

Heilig water heeft niet het gewenste effect

Geschreven door: Dasja

Ondanks dat we het surfen steeds beter onder de knie krijgen is het tijd om de kust te verlaten. Het weer wordt slechter en de bergen roepen. Ook hebben we een doel; begin december willen we in Barcelona zijn. Maar eerst gaan we de camper echt op de proef stellen en kennis maken met de Franse Pyreneeën.

Beproeving nummer één

Om het vuur direct aan de schenen van de camper te leggen zijn we bij Accous de bergen in gereden. Het schijnt dat daar een fantastische camperplek ligt met grandioos uitzicht. Maar de weg naar de camperplek daar zijn de meeste reacties aan gewijd: Na een behoorlijke stijging en smalle weg kom je aan in Lhers. Prachtig en het zweet dubbel en dwars waard'. Of 'Een avontuur om er te komen, maar dan heb je ook wat'. Na het lezen van de laatste reactie waren we om: 'Een staanplaats die je als rasechte camperaar eenmaal in je leven moet aandoen.' Laten wij als beginnende camperaars dat meteen even doen.

De weg viel mee, ja het was soms smal en steil maar geen moment hebben we het gevoel dat wij of de camper in de problemen zit. En gelukkig zijn de reacties correct, deze plek is een van de betere die we in Frankrijk hebben bezocht. Niet alleen het uitzicht vanaf de plek, maar ook de rust en hike mogelijkheden zijn top. Hoewel er niet echt routes staan aangegeven (of wij hebben die niet kunnen vinden) gaan er voldoende paden de bergen in. Eén daarvan volgen we omhoog.
Na langs het karkas van een schaap te zijn gelopen is het zoeken naar de daders, tevergeefs. Het pad gaat over in een paadje, het paadje verdwijnt langzaam. Voor een overzicht van de vallei is het doel de top van de berg, steil omhoog dan maar? Tot daar weer een pad loopt. Helaas lijkt die de top rechts te laten liggen. We besluiten ons op te splitsen om te kijken hoe we boven op de top komen. Niet het slimste besluit van onze reis, 20 minuten lang zijn we elkaar kwijt. Met wat heen en weer geroep vinden we elkaar gelukkig terug. Op een plek waar het pad niet meer is te zien. Door de struiken banen we ons een weg naar beneden, tot daar onze route terug naar de camper opdoemt.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline