Camper huren of kopen?

De voor- en nadelen van een camper kopen én huren

Home » Voorbereiding » Camper huren of kopen?

door | 0 Reacties

Gastartikel – Als je niet langdurig op reis wilt met de camper maar af en toe een mooie trip wilt maken, kan het een optie zijn om een camper te huren in plaats van te kopen. Een camper is een grote aanschaf en je gaat bij deze keuze dan ook niet over één nacht ijs.

Voor- en nadelen van een camper kopen

Als je een camper koopt, staat deze altijd tot je beschikking en kun je op reis wanneer jij wilt. Bij het huren van een camper moet je in het hoogseizoen geluk hebben dat het model naar jouw wens nog beschikbaar is. Hierdoor geeft een eigen camper het ultieme gevoel van vrijheid, waar maar weinig tegenop kan. Jouw camper is echt een tweede huis dat je naar je eigen smaak inricht. Wel krijg je als campereigenaar te maken met verschillende kosten, van de verzekering tot onderhoud en stalling. Net als dat je voor de auto voor een goedkope autoverzekering kiest, zijn ook camperverzekeringen te vergelijken. Dit valt zeker aan te raden. Andere kosten waar je rekening mee moet houden zijn de stallings- en onderhoudskosten en de aanschafkosten. Het vergt een flink investering om een camper te kopen, zowel nieuw als tweedehands. Gebruik deze checklist bij het kopen van jouw camper om onverwachte kosten te voorkomen.

 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Voor- en nadelen van een camper huren

Een groot nadeel van een huurcamper is uiteraard dat deze niet van jou is en je deze dus niet kunt pakken wanneer je wilt. Als je vaak weekendjes weg wilt met de camper of van plan bent om deze om te bouwen om uit de camper te leven, is het uiteraard de beste keuze om een camper te kopen. Wil jij eenmalig met de camper op reis of wil je eerst eens ervaren of dit überhaupt wat voor je is? Dan kun je het beste een camper huren. Financieel gezien is dit een stuk aantrekkelijker omdat je niet na hoeft te denken over de stalling, waar momenteel een piekvraag naar is, onderhoud en aanschafkosten. Je betaalt slechts het huurbedrag en hoeft geen grote investering te doen. Let er wel op dat de huurvoorwaarden streng kunnen zijn omtrent het aantal te rijden kilometers. Voor iedere extra kilometer per dag geldt een toeslag en dit kan flink oplopen.

Vaste kosten van een camper

De aanschaf van een camper is niet goedkoop, maar ook de vaste kosten moet je niet onderschatten. Dit zijn de kosten die je sowieso kwijt bent aan je camper, ook als deze stilstaat. Naast kosten voor de verzekering, wegenbelasting, stalling en onderhoud dien je ook rekening te houden met de afschrijving. Gemiddeld kost een camper zo’n €5.000 – €6.000 per jaar, inclusief afschrijving.

Gast | Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals