Onze IJsland voorbereiding

Dit is hoe wij ons hebben voorbereid op vijf weken rondreizen in IJsland

Geschreven door: Lars

Ons nomaden bestaan bracht ons tijdelijk terug in Nederland, het was het ideale moment om ons goed voor te bereiden op een rondreis van vijf weken door IJsland. Met onze eigen camper. Normaal laten we het meeste op ons afkomen, maar met maar vijf weken op IJsland was dat onmogelijk. We zouden simpelweg te veel missen. Dit is dan ook één van de weinige keren dat onze voorbereiding vooraf zo grondig was. Om jou ook te helpen je voor te bereiden op IJsland vind je hier wat we allemaal hebben gedaan nog voordat we ook maar één voet op IJslandse bodem hebben gezet. Het begint met de ‰'logische‰' hardware; van kleding tot voedsel maar ook wat we van tevoren allemaal al geregeld hebben.

Hardware voor als je naar IJsland gaat

Het klimaat op IJsland is dusdanig anders dan het vasteland van Europa dat onze kledingkast nodig aangevuld moest worden. Maar ook onze voorraadkast is flink aangevuld om zo goedkoop mogelijk te reizen in IJsland.

Goede wind- en waterdichte kleding

Hoewel IJsland er op foto‰'s soms uitziet als een stuk land dat altijd onder een pak sneeuw of ijs ligt is dat niet het geval. Het is vooral de wind en regen waartegen je jezelf moet beschermen. Wij zijn zo ver gegaan dat we alles wat we dachten nodig te hebben vooraf hebben aangeschaft. Van regenbroeken tot water- en winddichte jassen en nieuwe wandelschoenen. Alles om niet voor verrassingen te komen staan. De fietsen zijn omgewisseld voor mountainbikes van vriendelijke donateurs (nogmaals dank daarvoor!) en we zijn klaar voor ons IJsland avontuur.

Update: Tijdens onze vijf weken zijn we elk type weer tegen gekomen, van sneeuw tot regen en hevige wind. Alle water- en winddichte kleding hebben we ook echt nodig gehad en was verre van een overbodige luxe.

Tip: De old school regenbroek is de beste methode om droog te blijven, onze waterdichte hikebroeken lieten na twee uur toch echt water door. Met de old school regenbroek over onze hikebroek aan was het goed te doen.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Het meer Mývatn in IJsland
  anemptytextlline
 • Goðafoss waterval op zijn mooist
  anemptytextlline
 • Bijzondere plek Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Game of Thrones grot in IJsland
  anemptytextlline
 • Uitzicht vanaf de ring road IJsland
  anemptytextlline
 • Vulkanische kleuren in IJsland
  anemptytextlline
 • Selfoss waterval te lopen vanaf Dettifoss
  anemptytextlline