Veilig op pad met een camper in de winter

Winterbanden en verzekeringen

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Veel reizigers laten de camper in de winter in de stalling. Ga er deze winter eens met de camper op uit voor een knusse vakantie. Of je nu op wintersport gaat of mooie steden wilt ontdekken: je kunt gewoon in de winter op pad met de camper. Comfortabel slapen bij temperaturen onder het vriespunt is ook in een camper mogelijk.

Winterbanden onder de camper

Winterbanden zijn niet overal verplicht maar bij schade loop je een grote kans op aansprakelijkheid en een boete als het glad is en je zonder winterbanden rijdt. Winterbanden zijn wel verplicht in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Finland. Neem ook sneeuwkettingen mee en oefen thuis al met het omleggen van de sneeuwkettingen. Deze zijn verplicht op bepaalde trajecten. Dit wordt aangegeven met een rond blauw bord waarop een band met een sneeuwketting staat afgebeeld. Als je reist in de kou valt het ook aan te raden om altijd tijdig te tanken en dus voldoende brandstof te hebben. In noodgevallen kan de motor hierdoor aanblijven, en daarmee dus ook de comfortabele warme kachel.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Met de camper in IJsland
    anemptytextlline
  • oost ijsland hoogtepunten
    Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
    anemptytextlline
  • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
    anemptytextlline
  • Route met camper door Bardenas Reales
    anemptytextlline
  • Laugavegur trail voorbereiding
    Goede voorbereiding is key voor de Laugavegur trail
    anemptytextlline
  • Lars en Ninja in Elvas
    anemptytextlline
  • Prima kamp voor een nacht
    anemptytextlline
  • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
    We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
    anemptytextlline
  • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
    anemptytextlline
  • Offroaden
    anemptytextlline
  • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
    anemptytextlline
  • Dasja geniet van de ondergaande zon
    anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Extra aandacht voor inpakken camper

In de winter moet je extra aandacht besteden aan het inpakken van de camper. Zo wil je praktische hulpmiddelen meenemen zoals meerdere ijskrabbers, deze breken namelijk makkelijk in de kou. Ook een slotontdooier is praktisch. Neem deze altijd mee als je de camper verlaat en laat deze niet binnen liggen. Tot slot zijn veiligheidshesjes een must. Deze goed zichtbare hesjes bieden zeker in de donkere wintertijd meer veiligheid dankzij de reflecterende strepen. Ook je kleding pak je wijselijk in. Stel dat de camper niet wilt starten of je stil komt te staan wil je niet te veel afkoelen. Neem voldoende truien, vesten, jassen, mutsen en wanten mee en voorzie de bedden van dikke dekens en warm beddengoed. Flanel is een heerlijk zachte stof die extra warm aanvoelt in de winter. Hierdoor slaap jij zelfs bij lage temperaturen als een roosje. Bekijk ook deze checklist voor vertrek.

Is de verzekering op orde?

Voordat je in de winter op pad gaat met de camper is het verstandig om te checken of de verzekering op orde is. Een autoverzekering, camperverzekering en reisverzekering zijn belangrijk. Voor de verzekering auto kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Zo is het mogelijk om de inzittende mee te verzekeren of een aanvullende dekking voor verkeersrechtsbijstand af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische hulp in het geval van een verkeersconflict. Het is altijd verstandig om verzekeringen te vergelijken bij een onafhankelijke partij. Hierdoor bespaar je veel geld.

Geschreven door:
Gast
Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

Toffe accessoires voor je camper? Check onze campershop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram