Veilig op pad met een camper in de winter

Winterbanden en verzekeringen

Home » Voorbereiding » Veilig op pad met een camper in de winter

door | 0 Reacties

Gastartikel – Veel reizigers laten de camper in de winter in de stalling. Ga er deze winter eens met de camper op uit voor een knusse vakantie. Of je nu op wintersport gaat of mooie steden wilt ontdekken: je kunt gewoon in de winter op pad met de camper. Comfortabel slapen bij temperaturen onder het vriespunt is ook in een camper mogelijk.

Winterbanden onder de camper

Winterbanden zijn niet overal verplicht maar bij schade loop je een grote kans op aansprakelijkheid en een boete als het glad is en je zonder winterbanden rijdt. Winterbanden zijn wel verplicht in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Finland. Neem ook sneeuwkettingen mee en oefen thuis al met het omleggen van de sneeuwkettingen. Deze zijn verplicht op bepaalde trajecten. Dit wordt aangegeven met een rond blauw bord waarop een band met een sneeuwketting staat afgebeeld. Als je reist in de kou valt het ook aan te raden om altijd tijdig te tanken en dus voldoende brandstof te hebben. In noodgevallen kan de motor hierdoor aanblijven, en daarmee dus ook de comfortabele warme kachel.

 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • Lars genietend van het uitzicht
  anemptytextlline
 • Route met camper door Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Elvas
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Extra aandacht voor inpakken camper

In de winter moet je extra aandacht besteden aan het inpakken van de camper. Zo wil je praktische hulpmiddelen meenemen zoals meerdere ijskrabbers, deze breken namelijk makkelijk in de kou. Ook een slotontdooier is praktisch. Neem deze altijd mee als je de camper verlaat en laat deze niet binnen liggen. Tot slot zijn veiligheidshesjes een must. Deze goed zichtbare hesjes bieden zeker in de donkere wintertijd meer veiligheid dankzij de reflecterende strepen. Ook je kleding pak je wijselijk in. Stel dat de camper niet wilt starten of je stil komt te staan wil je niet te veel afkoelen. Neem voldoende truien, vesten, jassen, mutsen en wanten mee en voorzie de bedden van dikke dekens en warm beddengoed. Flanel is een heerlijk zachte stof die extra warm aanvoelt in de winter. Hierdoor slaap jij zelfs bij lage temperaturen als een roosje. Bekijk ook deze checklist voor vertrek.

Is de verzekering op orde?

Voordat je in de winter op pad gaat met de camper is het verstandig om te checken of de verzekering op orde is. Een autoverzekering, camperverzekering en reisverzekering zijn belangrijk. Voor de verzekering auto kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Zo is het mogelijk om de inzittende mee te verzekeren of een aanvullende dekking voor verkeersrechtsbijstand af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische hulp in het geval van een verkeersconflict. Het is altijd verstandig om verzekeringen te vergelijken bij een onafhankelijke partij. Hierdoor bespaar je veel geld.

Gast
Gast | Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets