Veilig op pad met een camper in de winter

Winterbanden en verzekeringen

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Veel reizigers laten de camper in de winter in de stalling. Ga er deze winter eens met de camper op uit voor een knusse vakantie. Of je nu op wintersport gaat of mooie steden wilt ontdekken: je kunt gewoon in de winter op pad met de camper. Comfortabel slapen bij temperaturen onder het vriespunt is ook in een camper mogelijk.

Winterbanden onder de camper

Winterbanden zijn niet overal verplicht maar bij schade loop je een grote kans op aansprakelijkheid en een boete als het glad is en je zonder winterbanden rijdt. Winterbanden zijn wel verplicht in Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Finland. Neem ook sneeuwkettingen mee en oefen thuis al met het omleggen van de sneeuwkettingen. Deze zijn verplicht op bepaalde trajecten. Dit wordt aangegeven met een rond blauw bord waarop een band met een sneeuwketting staat afgebeeld. Als je reist in de kou valt het ook aan te raden om altijd tijdig te tanken en dus voldoende brandstof te hebben. In noodgevallen kan de motor hierdoor aanblijven, en daarmee dus ook de comfortabele warme kachel.

Lees hieronder verder!
 • Dasja geniet van de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • Bus omgebouwd en klaar om te reizen
  anemptytextlline
 • Lars en Ninja in Elvas
  anemptytextlline
 • oost ijsland hoogtepunten
  Dasja kijkt uit over de kustlijn van oost-IJsland
  anemptytextlline
 • Hiken Canterbury Nieuw-Zeeland
  We komen dichterbij het doel, maar de weg is episch
  anemptytextlline
 • Route met camper door Bardenas Reales
  anemptytextlline
 • Dasja en Ninja met de ondergaande zon
  anemptytextlline
 • auto rijden in portugal
  Roadtrippen met Lars door de sneeuw
  anemptytextlline
 • Lars genietend van het uitzicht
  anemptytextlline
 • Dasja loopt de zon tegemoet in Ameixial
  anemptytextlline
 • camper portugal
  anemptytextlline
 • Met de camper in IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Extra aandacht voor inpakken camper

In de winter moet je extra aandacht besteden aan het inpakken van de camper. Zo wil je praktische hulpmiddelen meenemen zoals meerdere ijskrabbers, deze breken namelijk makkelijk in de kou. Ook een slotontdooier is praktisch. Neem deze altijd mee als je de camper verlaat en laat deze niet binnen liggen. Tot slot zijn veiligheidshesjes een must. Deze goed zichtbare hesjes bieden zeker in de donkere wintertijd meer veiligheid dankzij de reflecterende strepen. Ook je kleding pak je wijselijk in. Stel dat de camper niet wilt starten of je stil komt te staan wil je niet te veel afkoelen. Neem voldoende truien, vesten, jassen, mutsen en wanten mee en voorzie de bedden van dikke dekens en warm beddengoed. Flanel is een heerlijk zachte stof die extra warm aanvoelt in de winter. Hierdoor slaap jij zelfs bij lage temperaturen als een roosje. Bekijk ook deze checklist voor vertrek.

Is de verzekering op orde?

Voordat je in de winter op pad gaat met de camper is het verstandig om te checken of de verzekering op orde is. Een autoverzekering, camperverzekering en reisverzekering zijn belangrijk. Voor de verzekering auto kun je kiezen uit verschillende dekkingen. Zo is het mogelijk om de inzittende mee te verzekeren of een aanvullende dekking voor verkeersrechtsbijstand af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd van juridische hulp in het geval van een verkeersconflict. Het is altijd verstandig om verzekeringen te vergelijken bij een onafhankelijke partij. Hierdoor bespaar je veel geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram