Waarom een strandvakantie af en toe lekker is

De voordelen van een strandvakantie

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Iedereen heeft wel eens behoefte aan wat rust en ontspanning en een stap uit het drukke dagelijkse leven. De keuze wat betreft de bestemming is reuze, maar een zeer populaire bestemming is toch wel het strand. Dit is niet voor niets en een strandvakantie zo nu en dan kan dus ook totaal geen kwaad. Maar waarom dan?

Voorkeur

Ten eerste zijn de meeste mensen niet zo dol op kou en hebben liever warm weer. Bovendien is warm weer geschikter voor als je buiten bent. Zeker als je gewoon in een tuinstoel wil zitten. Ook zijn wintervakanties ervoor om bijvoorbeeld te skiën, terwijl een zonvakantie voor veel meer activiteiten geschikt is. Of je meer van de kou of de warmte houdt blijft nog steeds persoonlijke voorkeur, maar toch houdt iedereen wel van een beetje lekker weer.

Ontspanning

Ten tweede heeft het strand en de zee een ontspannende werking. Je zit in een stoel en kijkt naar de helderblauwe zee, terwijl er misschien een briesje om je oren waait en er af en toe een krijsende meeuw overvliegt. De werksfeer waarin je normaal verkeerd is erg druk en kan stress opleveren, daarom is deze ontspannende sfeer op het strand juist zo fijn. Daarbij kun je lekker bruin worden op het strand, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Ook zijn er vaak veel restaurants en eettentjes dichtbij het strand. Je hoeft dus lekker niet zelf te koken en kunt genieten van een heerlijke maaltijd aan zee. Ook zijn er natuurlijk ijskraampjes tot je beschikking.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo