Waarom een strandvakantie af en toe lekker is

De voordelen van een strandvakantie

Home » Voorbereiding » Waarom een strandvakantie af en toe lekker is

door | 0 Reacties

Gastartikel – Iedereen heeft wel eens behoefte aan wat rust en ontspanning en een stap uit het drukke dagelijkse leven. De keuze wat betreft de bestemming is reuze, maar een zeer populaire bestemming is toch wel het strand. Dit is niet voor niets en een strandvakantie zo nu en dan kan dus ook totaal geen kwaad. Maar waarom dan?

Voorkeur

Ten eerste zijn de meeste mensen niet zo dol op kou en hebben liever warm weer. Bovendien is warm weer geschikter voor als je buiten bent. Zeker als je gewoon in een tuinstoel wil zitten. Ook zijn wintervakanties ervoor om bijvoorbeeld te skiën, terwijl een zonvakantie voor veel meer activiteiten geschikt is. Of je meer van de kou of de warmte houdt blijft nog steeds persoonlijke voorkeur, maar toch houdt iedereen wel van een beetje lekker weer.

Ontspanning

Ten tweede heeft het strand en de zee een ontspannende werking. Je zit in een stoel en kijkt naar de helderblauwe zee, terwijl er misschien een briesje om je oren waait en er af en toe een krijsende meeuw overvliegt. De werksfeer waarin je normaal verkeerd is erg druk en kan stress opleveren, daarom is deze ontspannende sfeer op het strand juist zo fijn. Daarbij kun je lekker bruin worden op het strand, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is. Ook zijn er vaak veel restaurants en eettentjes dichtbij het strand. Je hoeft dus lekker niet zelf te koken en kunt genieten van een heerlijke maaltijd aan zee. Ook zijn er natuurlijk ijskraampjes tot je beschikking.

 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Activiteiten

Een strandvakantie kan ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Naast dat stress slecht voor je is en je deze op het strand even kwijt bent kan een strandvakantie ook positieve lichamelijke gevolgen hebben. Zo zijn er veel dingen te doen op het strand die lichamelijke inspanning kosten. Er kan bijvoorbeeld gevoetbald of gevolleybald worden of je maakt een strandwandeling. Hierdoor komen de beentjes lekker los en zeker bij een baan waarbij je niet echt veel beweegt kan dit helemaal geen kwaad. Voor de verkoeling kun je ook nog een duik in zee nemen en gaan zwemmen. Ook zijn er dingen te doen die misschien wat minder voor de hand liggen en die wat oefening nodig hebben. Surfen, waterskiën enzovoort. Uiteraard hoef je niet per se ervaring te hebben en kun je het ook voor de eerste keer meemaken, wat voor een te gekke ervaring zorgt en waardoor de stress zeker verdwijnt als je gefocust bent op de activiteit. En uiteraard is het goed voor je lichaamsbeweging.

Winkels

Tot slot zijn er vaak ook veel winkels bij het strand. Je kunt dus ook gewoon lekker door de winkelstraten heenlopen als je het even hebt gezien met al dat zand. Zo kun je bijvoorbeeld een souvenirtje kopen, maar ook gewoon kleding als iets leuks ziet.

Of je nou lekker wil ontspannen, sporten of winkelen: het strand heeft het te bieden. En uiteraard is er met een vakantie die lang genoeg is tijd om af te wisselen en alles te doen. Het strand is dus een ideale vakantiebestemming.

Gast | Dit is een gastartikel aangeleverd door een externe (commerciële) partij. Heb je ook interesse om een gastartikel te plaatsen op reizenin.net? Neem dan contact met ons op.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals