Selecteer een pagina

New Zealand Great Walks (deel 3 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Home » Oceanië » Nieuw-Zeeland » New Zealand Great Walks (deel 3 van 3)

door | 0 Reacties

Hij is er dan eindelijk, deel 3 van de New Zealand Great Walks! Ook wij vonden de tijd tussen deel 1, deel 2 en dan nu deel 3 te lang. Maar dat kunnen we helaas niet terugdraaien. Was dat wel mogelijk dan hadden we ze ook allemaal gelopen. Nog even kort samengevat, het Department of Conservation (DOC) heeft negen Great Walks opgesteld. Dit zijn meerdaagse (2 tot 6 dagen) wandeltochten die door de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland lopen. Verdeeld in drie delen stellen we telkens drie van deze Great Walks aan je voor. Het mooie van deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Dit is het derde en bovendien laatste deel van het drieluik waarin we alle Great Walks aan bod laten komen. Het eerste deel bestond uit drie Great Walks op het Noordereiland, deel twee en dit derde deel bevatten wandelroutes die zich allemaal op het Zuidereiland bevinden (waarvan é鎎n op Stewart Island).

Let op: Het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Kepler Track

De Kepler Track is een 60 kilometer lange ronde in Southland (Fiordland National Park) welke 3 tot 4 dagen duurt en is geclassificeerd voor de gemiddelde wandelaar. De route is het hele jaar open, tijdens het Great Walks seizoen (27 oktober tot 27 april) is het noodzakelijk om een plek in de hutten of op de campings te reserveren. Buiten het seizoen is er een first come, first served principe. De route gaat voor een groot gedeelte langs de oevers van de meren Te Anau en Manapouri en heeft vanaf de top van Mount Luxmore een schitterend uitzicht over het gebied. Maar er is meer te doen tijdens deze wandeltocht, ontdek bijvoorbeeld de Luxmore grotten (een kalksteen grot met stalactieten en stalagmieten) of koel af onder de ijskoude Iris Burn Falls. Het grote voordeel van deze route is dat het een ronde is, welke start en eindigt bij een parkeerplaats bij Te Anau. Meer informatie over deze wandelroute zie je in de onderstaande video of haal je uit deze brochure.

 • Southland Pinguïns spotten
  Yellow Eyed Pinguins in Southland
  anemptytextlline
 • Flora en fauna Nieuw-Zeeland
  Mooie plaatjes van Lake Pukaki
  anemptytextlline
 • Marlborough sounds fjord
  Eenzame stijger in een fjord van de Marlborough Sounds
  anemptytextlline
 • Camping Cape Reinga Nieuw-Zeeland
  DOC campsite bij Cape Reinga
  anemptytextlline
 • Kauri Tree bos Nieuw-Zeeland
  Kauri Tree tunnel
  anemptytextlline
 • Hiken Mount Cook Nieuw-Zeeland
  Onderweg naar het glacier lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Warm water Nieuw-Zeeland
  Gratis warm water
  anemptytextlline
 • Zuidereiland Marlborough Sounds
  De Marlborough sounds vanaf boven
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland Kauri Tree
  Dubbel up Kauri Tree
  anemptytextlline
 • Lake Tasman
  IJsschotsen in Lake Tasman
  anemptytextlline
 • Mount Ngauruhoe Nieuw-Zeeland
  Mount Ngauruhoe met op de achtergrond Mount Ruapehu
  anemptytextlline
 • Ruige Milford Sound
  De duistere kant van de Milford Sound
  anemptytextlline
 • Blue Lake Nieuw-Zeeland
  Langs de oever van een Blue Lake
  anemptytextlline
 • Kiwi Nieuw-Zeeland
  Pas op Kiwis
  anemptytextlline
 • Noordereiland hiken
  Het voordeel van vroeg starten aan de Tongariro Alpine Crossing
  anemptytextlline
 • Cape Brett Noordereiland Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Cape Brett
  anemptytextlline
 • Offroad rijden Nieuw-Zeeland
  Gravelweg naar Fletcher Bay
  anemptytextlline
 • Schapen Coromandel Nieuw-Zeeland
  Je komt altijd wel een schaap tegen
  anemptytextlline
 • Kiezelstrand Nieuw-Zeeland
  Geen witte zandstranden buiten Wellington
  anemptytextlline
 • Nieuw-Zeeland gletsjers
  En opeens is daar de Franz Josef Glacier
  anemptytextlline
 • Watervallen Nieuw-Zeeland
  Hot water waterval
  anemptytextlline
 • Tasman Glacier ijsschotsen
  IJsschotsen van de Tasman Glacier
  anemptytextlline
 • Slope Point Nieuw-Zeeland
  Slope Point het zuidelijkste puntje Zuidereiland
  anemptytextlline
 • Hooker Lake Zuidereiland Nieuw-Zeeland
  Hooker Lake aan de voet van Mount Cook
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft flinke indruk op ons gemaakt en heeft ons reisvirus aangewakkerd. In zes maanden zijn we verliefd geworden op het land en haar inwoners. Omdat je niet elk jaar naar de andere kant van de wereld vliegt vind je hier alle informatie om de reis van je leven te maken in Nieuw-Zeeland.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Milford Track

De Milford Track is waarschijnlijk de meest bekende wandelroute van Nieuw-Zeeland en staat zelfs bekend als finest walk in the world. Je dient op tijd bij te zijn als je deze route wilt gaan lopen! De route gaat van Lake Te Anau naar Sandfly Point in de Milford Sound. Het regelen van vervoer is dus noodzakelijk! Dit wordt door de populariteit van de route dan ook volop aangeboden. De route is 53,5 kilometer die worden verspreid over 4 dagen. Ook hier geldt dat er tijdens het seizoen (28 oktober tot 29 april) gereserveerd moet worden en dat buiten het seizoen een first come, first serve regeling geldt.
De route is vooral populair doordat deze afgelegen is en dwars door het Fiordland National Park loopt. Je kunt ook per auto naar de Milford Sound, maar dan krijg je lang niet alles mee van dit unieke landschap. Deze historische route voert door weelderige regenwouden en wilde rivieren. Onderweg ontkom je niet aan het vroegere geweld van gletsjers, maar ook de hoogste waterval van Nieuw-Zeeland is alleen te zien als je deze route loopt. De Sutherland Falls is met zijn 580 meter een waar spektakel! De onderstaande video geeft een mooi beeld van deze route. Wil je nog meer weten? Bekijk dan de volgende brochure.


Rakiura Track

De Rakiura Track is de enige Great Walk op Stewart Island. Door de unieke wildlife die dit eiland rijk is, is deze track zeer de moeite waard. Het eiland kent namelijk enkele unieke vogels en biedt de mogelijkheid Kiwi’s in het wild te zien. De route is in vergelijking met de andere Great Walks kort. 32 kilometer in 3 dagen maakt het geschikt voor de startende wandelaar. De route voert langs de kust maar gaat ook de bossen in en schijnt aan te voelen als het vroegere Nieuw-Zeeland. Doordat de route niet zo lang is, heb je voldoende tijd om tijdens het lopen de tijd te nemen voor de dingen die je tegenkomt zoals; pelsrobben, geeloog- en dwergpinguïns. De onderstaande video brengt de route goed in beeld. Nog meer weten? Lees dan de volgende brochure.


Algemene tips: Het weer in Nieuw-Zeeland is verraderlijk en kan binnen enkele minuten omslaan. Hou dan ook altijd rekening met het ergste en neem voldoende warme en waterdichte kleding mee. Onderweg is het (meestal) niet mogelijk om drinken of eten te kopen, neem dus voldoende mee voor het maximale aantal dagen.

De mooiste reizen naar Nieuw-Zeeland

Het draait allemaal om het doen. Je idee in gang zetten door de eerste stap te zetten. Doe daarom een vrijblijvende offerteaanvraag en kom dichterbij jouw droomreis.

Lars
Lars is onbewust als kind al besmet geraakt met het camper-virus. Ondertussen hebben er al drie campers op zijn naam gestaan. Ze werden steeds groter en beter. Van een kleine backpacker bus in Nieuw-Zeeland naar een fabriekscamper in Nederland. Die laatste wordt nu ingewisseld voor een zelfgebouwde 4x4 camper. Want Lars wil nog verder van de gebaande paden, genieten van de natuur zonder gestoord te worden door wie of wat dan ook. Hoewel hij een Master titel op zak heeft, heeft hij nooit in vaste dienst gewerkt. Want de wereld moet worden verkend, zoveel en zolang mogelijk reizen is het doel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis