New Zealand Great Walks (deel 3 van 3)

De mooiste wandeltochten van Nieuw-Zeeland

Geschreven door: Lars

Hij is er dan eindelijk, deel 3 van de New Zealand Great Walks! Ook wij vonden de tijd tussen deel 1, deel 2 en dan nu deel 3 te lang. Maar dat kunnen we helaas niet terugdraaien. Was dat wel mogelijk dan hadden we ze ook allemaal gelopen. Nog even kort samengevat, het Department of Conservation (DOC) heeft negen Great Walks opgesteld. Dit zijn meerdaagse (2 tot 6 dagen) wandeltochten die door de mooiste nationale parken van Nieuw-Zeeland lopen. Verdeeld in drie delen stellen we telkens drie van deze Great Walks aan je voor. Het mooie van deze negen routes is dat de wandelpaden goed zijn onderhouden, de informatievoorziening uitstekend is en ze voor een breed publiek toegankelijk zijn. De routes zijn opgedeeld in etappes en overnachten kan in hutten op de route (tegen betaling) maar soms zijn er ook camping plaatsen aanwezig.

Dit is het derde en bovendien laatste deel van het drieluik waarin we alle Great Walks aan bod laten komen. Het eerste deel bestond uit drie Great Walks op het Noordereiland, deel twee en dit derde deel bevatten wandelroutes die zich allemaal op het Zuidereiland bevinden (waarvan één op Stewart Island).

Let op: Het is verplicht om de accommodatie te boeken bij het DOC (je krijgt dan een pas en vergunning), de Great Walks zijn populair dus je dient dit op tijd te doen. Ook zijn ze niet allemaal het hele jaar toegankelijk. Hou hier dus rekening mee!

Kepler Track

De Kepler Track is een 60 kilometer lange ronde in Southland (Fiordland National Park) welke 3 tot 4 dagen duurt en is geclassificeerd voor de gemiddelde wandelaar. De route is het hele jaar open, tijdens het Great Walks seizoen (27 oktober tot 27 april) is het noodzakelijk om een plek in de hutten of op de campings te reserveren. Buiten het seizoen is er een first come, first served principe. De route gaat voor een groot gedeelte langs de oevers van de meren Te Anau en Manapouri en heeft vanaf de top van Mount Luxmore een schitterend uitzicht over het gebied. Maar er is meer te doen tijdens deze wandeltocht, ontdek bijvoorbeeld de Luxmore grotten (een kalksteen grot met stalactieten en stalagmieten) of koel af onder de ijskoude Iris Burn Falls. Het grote voordeel van deze route is dat het een ronde is, welke start en eindigt bij een parkeerplaats bij Te Anau. Meer informatie over deze wandelroute zie je in de onderstaande video of haal je uit deze brochure.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Southland Pinguïns spotten
    Yellow Eyed Pinguins in Southland
    anemptytextlline
  • Flora en fauna Nieuw-Zeeland