Supermarkten in Marokko

Hier doe je boodschappen in Marokko

Home » Afrika » Marokko » Supermarkten in Marokko

door | 0 Reacties

Marokko kent veel vooroordelen, hoewel een deel kan kloppen is het overgrote deel onzin. Nu willen we je niet vervelen met het tegenspreken en weerleggen van alle vooroordelen, dat gebeurt vast vanzelf wanneer je meer leest over onze avonturen in Marokko. Waar we je wel meer over willen vertellen is over het boodschappen doen in Marokko. Want ook al zit er niet op elke hoek een supermarkt, dit is geen reden om niet naar Marokko te gaan.

Souks

De souks van Marokko, misschien niet de eerste supermarkt waaraan je denkt, maar verser dan hier wordt het niet. Een souk is een markt, waar boeren uit de omgeving hun oogst verkopen. Hoewel je enigszins wordt beperkt in het aanbod, keukenrollen of plasticzakjes hebben wij er nog nooit gevonden, vind je hier alle dagelijkse boodschappen. Kraakverse groenten en fruit tot slagers die jouw stukje vlees uitsnijden. Net als de markt in Nederland is de souk ̩̩één of twee keer per week. Maar als je aan het rijden bent kom je er bijna elke dag wel ergens een tegen. Het leuke van de souk is dat je tussen de lokale bevolking bent. Het is een gave ervaring en hoort bij het echte Marokko.

Kleine winkeltjes

Krijg je geen souk gevonden, of moet je iets hebben met een langere houdbaarheidsdatum? Grote kans dat er een klein winkeltje in de buurt is. In dit soort kleine kioskjes verkopen ze vaak alles wat niet vers is. Maar in veel gevallen is de kans aanwezig dat je hier wel vers brood en wat groente en fruit kan scoren.

In de steden, en iets grotere dorpen, zijn groentewinkels, bakkers en slagers te vinden. Grappig is dat de slager of kip of rund verkoopt. Wil je beide dan is de kans groot dat je naar twee verschillende slagers moet gaan.

De dagelijkse boodschappen zijn dus prima bij kleine en lokale supermarktjes te doen en de grote jongens zijn eigenlijk niet nodig. Maar eerlijk is eerlijk, af en toe zijn ze verdomd handig. Hieronder staan de grote supermarktketens van Marokko.

 • boodschappen bij slager in marokko
  De kleuren van de slagers in Marokko
  anemptytextlline
 • bakker in marokko
  Verser dan dit wordt het brood niet
  anemptytextlline
 • groentewinkel in marokko
  De typische groentewinkel in Marokko
  anemptytextlline
 • markt in mhamid marokko sahara
  Zelfs aan de rand van de Sahara vind je verse groenten
  anemptytextlline
 • boodschappen doen in marokko
  En wasteil vol verse groentes
  anemptytextlline
 • markt ofwel souk in chefchaouen marokko
  Markt in de straatjes van Chefchaouen
  anemptytextlline
 • marjana supermarkt marokko
  Marjana is de grootste Marokkaanse supermarktketen
  anemptytextlline
 • boodschappen op souk of markt marokko
  Een typische Souk in Marokko
  anemptytextlline
 • Shoppen in Chefchaouen
  anemptytextlline
 • afwegen op een markt in marokko
  Wasteil vol. Het gaat per kilo, niet per soort
  anemptytextlline
 • supermarkten in marokko marjana
  Uitverkoop van de Marjana in Marokko
  anemptytextlline
 • boodschappen sahara woestijn marokko
  Boodschappen doen in de Sahara
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Stap in een andere cultuur en ontdek veel tips & tricks. Zo kun je goed voorbereid en hopelijk zonder spanning een rondreis maken door dit fantastische land.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Marjane, Aswak Assalam en Acima

Natuurlijk de Marokkaanse ketens eerst. Eigenlijk is het precies zoals je gewend bent van een supermarkt. En dan vooral zoals de mega supermarkten van Frankrijk. De winkel is groots opgezet met een zo breed mogelijk aanbod, van wasmachines, telefoons tot chocoladekoekjes, specerijen en alles daar tussenin.

De Marjane, Aswak Assalam of de Acima doen dan ook totaal niet onder aan de Franse Carrefour. Het enige verschil is het kunnen kopen van alcohol, dit is bij de Carrefour wel mogelijk maar bij de Marokkaanse ketens niet.

Wat en waar: Supermarkten in Marokko vind je alleen in en rondom grote steden. De Marjane heeft 37 supermarkten door het hele land en kent de beste spreiding. Aswak Assalam heeft 14 winkels die voornamelijk langs de Atlantische Oceaan te vinden zijn. Acima telt 20 supermarkten voor het grootste deel in Noord-Marokko. Verder vind je zo af en toe nog een andere supermarktketen, maar die kennen niet zo een spreiding als de bovenstaande.

Carrefour en Carrefour market

De vroegere relatie met Frankrijk heeft het waarschijnlijk makkelijker gemaakt voor de Carrefour om zijn intrede te doen in Marokko. De supermarkten zijn erg vergelijkbaar met die in Frankrijk, al wordt er zeker ook rekening gehouden met de lokale gebruiken en ingrediënten. Maar de Carrefour richt zich ook specifiek op de westerse toeristen en expats. Je hebt hier namelijk de grootste kans om alcohol te kopen. Maar daar ga je natuurlijk niet voor naar Marokko. 😉

Wat en waar: Er zijn vijf grote supermarkten, ofwel hypermarkten, in de grote steden Fès, Marrakesh (2), Oujda en Salé (naast Rabat). De Carrefour Market vind je met ongeveer 45 supermarkten praktisch door heel Marokko, maar uiteraard alleen in de grotere steden. Nog een laatste tip op vrijdag kun je geen alcohol kopen bij de Carrefour.

Onze voorkeur gaat uit naar de souk en de Marokkaanse ketens, maar ga vooral zelf op ontdekking en kom erachter op wat voor een manier jij het liefste boodschappen doet in Marokko!

Zelf reizen in Marokko?

Ben je enthousiast geworden over Marokko en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis