Supermarkten in Marokko

Hier doe je boodschappen in Marokko

Geschreven door: Dasja

Marokko kent veel vooroordelen, hoewel een deel kan kloppen is het overgrote deel onzin. Nu willen we je niet vervelen met het tegenspreken en weerleggen van alle vooroordelen, dat gebeurt vast vanzelf wanneer je meer leest over onze avonturen in Marokko. Waar we je wel meer over willen vertellen is over het boodschappen doen in Marokko. Want ook al zit er niet op elke hoek een supermarkt, dit is geen reden om niet naar Marokko te gaan.

Souks

De souks van Marokko, misschien niet de eerste supermarkt waaraan je denkt, maar verser dan hier wordt het niet. Een souk is een markt, waar boeren uit de omgeving hun oogst verkopen. Hoewel je enigszins wordt beperkt in het aanbod, keukenrollen of plasticzakjes hebben wij er nog nooit gevonden, vind je hier alle dagelijkse boodschappen. Kraakverse groenten en fruit tot slagers die jouw stukje vlees uitsnijden. Net als de markt in Nederland is de souk ̩̩één of twee keer per week. Maar als je aan het rijden bent kom je er bijna elke dag wel ergens een tegen. Het leuke van de souk is dat je tussen de lokale bevolking bent. Het is een gave ervaring en hoort bij het echte Marokko.

Kleine winkeltjes

Krijg je geen souk gevonden, of moet je iets hebben met een langere houdbaarheidsdatum? Grote kans dat er een klein winkeltje in de buurt is. In dit soort kleine kioskjes verkopen ze vaak alles wat niet vers is. Maar in veel gevallen is de kans aanwezig dat je hier wel vers brood en wat groente en fruit kan scoren.

In de steden, en iets grotere dorpen, zijn groentewinkels, bakkers en slagers te vinden. Grappig is dat de slager of kip of rund verkoopt. Wil je beide dan is de kans groot dat je naar twee verschillende slagers moet gaan.

De dagelijkse boodschappen zijn dus prima bij kleine en lokale supermarktjes te doen en de grote jongens zijn eigenlijk niet nodig. Maar eerlijk is eerlijk, af en toe zijn ze verdomd handig. Hieronder staan de grote supermarktketens van Marokko.

Lees hieronder verder!
 • boodschappen bij slager in marokko
  De kleuren van de slagers in Marokko
  anemptytextlline
 • bakker in marokko
  Verser dan dit wordt het brood niet
  anemptytextlline
 • groentewinkel in marokko
  De typische groentewinkel in Marokko
  anemptytextlline
 • markt in mhamid marokko sahara
  Zelfs aan de rand van de Sahara vind je verse groenten
  anemptytextlline
 • boodschappen doen in marokko
  En wasteil vol verse groentes
  anemptytextlline
 • markt ofwel souk in chefchaouen marokko
  Markt in de straatjes van Chefchaouen
  anemptytextlline
 • marjana supermarkt marokko
  Marjana is de grootste Marokkaanse supermarktketen
  anemptytextlline
 • boodschappen op souk of markt marokko
  Een typische Souk in Marokko
  anemptytextlline
 • Cultuur Marokko
  Shoppen in Chefchaouen
  anemptytextlline
 • afwegen op een markt in marokko
  Wasteil vol. Het gaat per kilo, niet per soort
  anemptytextlline
 • supermarkten in marokko marjana
  Uitverkoop van de Marjana in Marokko
  anemptytextlline
 • boodschappen sahara woestijn marokko
  Boodschappen doen in de Sahara
  anemptytextlline

Wij Reizen In Marokko

Marokko kan de eerste keer best spannend zijn. Maar de super vriendelijke en gastvrije Marokkanen heten je van harte welkom. Ruim zeven maanden trekken we door Marokko, zonder problemen. Ontdek al onze tips & tricks om een ontspannen rondreis door Marokko te maken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Marjane, Aswak Assalam en Acima

Natuurlijk de Marokkaanse ketens eerst. Eigenlijk is het precies zoals je gewend bent van een supermarkt. En dan vooral zoals de mega supermarkten van Frankrijk. De winkel is groots opgezet met een zo breed mogelijk aanbod, van wasmachines, telefoons tot chocoladekoekjes, specerijen en alles daar tussenin.

De Marjane, Aswak Assalam of de Acima doen dan ook totaal niet onder aan de Franse Carrefour. Het enige verschil is het kunnen kopen van alcohol, dit is bij de Carrefour wel mogelijk maar bij de Marokkaanse ketens niet.

Wat en waar: Supermarkten in Marokko vind je alleen in en rondom grote steden. De Marjane heeft 37 supermarkten door het hele land en kent de beste spreiding. Aswak Assalam heeft 14 winkels die voornamelijk langs de Atlantische Oceaan te vinden zijn. Acima telt 20 supermarkten voor het grootste deel in Noord-Marokko. Verder vind je zo af en toe nog een andere supermarktketen, maar die kennen niet zo een spreiding als de bovenstaande.

Carrefour en Carrefour market

De vroegere relatie met Frankrijk heeft het waarschijnlijk makkelijker gemaakt voor de Carrefour om zijn intrede te doen in Marokko. De supermarkten zijn erg vergelijkbaar met die in Frankrijk, al wordt er zeker ook rekening gehouden met de lokale gebruiken en ingrediënten. Maar de Carrefour richt zich ook specifiek op de westerse toeristen en expats. Je hebt hier namelijk de grootste kans om alcohol te kopen. Maar daar ga je natuurlijk niet voor naar Marokko. 😉

Wat en waar: Er zijn vijf grote supermarkten, ofwel hypermarkten, in de grote steden Fès, Marrakesh (2), Oujda en Salé (naast Rabat). De Carrefour Market vind je met ongeveer 45 supermarkten praktisch door heel Marokko, maar uiteraard alleen in de grotere steden. Nog een laatste tip op vrijdag kun je geen alcohol kopen bij de Carrefour.

Onze voorkeur gaat uit naar de souk en de Marokkaanse ketens, maar ga vooral zelf op ontdekking en kom erachter op wat voor een manier jij het liefste boodschappen doet in Marokko!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Marokko?

Enthousiast over Marokko en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Marokko reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Marokko

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram