Supermarkten in Marokko

Hier doe je boodschappen in Marokko

Geschreven door: Dasja

Marokko kent veel vooroordelen, hoewel een deel kan kloppen is het overgrote deel onzin. Nu willen we je niet vervelen met het tegenspreken en weerleggen van alle vooroordelen, dat gebeurt vast vanzelf wanneer je meer leest over onze avonturen in Marokko. Waar we je wel meer over willen vertellen is over het boodschappen doen in Marokko. Want ook al zit er niet op elke hoek een supermarkt, dit is geen reden om niet naar Marokko te gaan.

Souks

De souks van Marokko, misschien niet de eerste supermarkt waaraan je denkt, maar verser dan hier wordt het niet. Een souk is een markt, waar boeren uit de omgeving hun oogst verkopen. Hoewel je enigszins wordt beperkt in het aanbod, keukenrollen  hebben wij er bijvoorbeeld nog nooit gevonden, vind je hier alle dagelijkse boodschappen. Kraakverse groenten en fruit tot slagers die jouw stukje vlees uitsnijden. Net als de markt in Nederland is de souk ̩̩één of twee keer per week. Maar als je aan het rijden bent kom je er bijna elke dag wel ergens een tegen. Het leuke van de souk is dat je tussen de lokale bevolking bent. Het is een gave ervaring en hoort bij het echte Marokko.

Kleine winkeltjes

Krijg je geen souk gevonden, of moet je iets hebben met een langere houdbaarheidsdatum? Grote kans dat er een klein winkeltje in de buurt is. In dit soort kleine kioskjes verkopen ze vaak alles wat niet vers is. Maar in veel gevallen is de kans aanwezig dat je hier wel vers brood en wat groente en fruit kan scoren.

In de steden, en iets grotere dorpen, zijn groentewinkels, bakkers en slagers te vinden. Grappig is dat de slager of kip of rund verkoopt. Wil je beide dan is de kans groot dat je naar twee verschillende slagers moet gaan.

De dagelijkse boodschappen zijn dus prima bij kleine en lokale supermarktjes te doen en de grote jongens zijn eigenlijk niet nodig. Maar eerlijk is eerlijk, af en toe zijn ze verdomd handig. Hieronder staan de grote supermarktketens van Marokko.

Tekst gaat hieronder verder!
 • boodschappen bij slager in marokko
  De kleuren van de slagers in Marokko
  anemptytextlline
 • bakker in marokko
  Verser dan dit wordt het brood niet
  anemptytextlline
 • groentewinkel in marokko
  De typische groentewinkel in Marokko
  anemptytextlline
 • markt in mhamid marokko sahara
  Zelfs aan de rand van de Sahara vind je verse groenten
  anemptytextlline