Tirana, de perfecte stad voor een stedentrip

Waarom deze stad boven aan jouw wensenlijstje moet komen te staan

Home » Europa » Albanië » Tirana, de perfecte stad voor een stedentrip
Berlijn. Ruïnes en verhalen, zo boeiend als die van Rome. Cafeetjes en barretjes, zo gezellig als Amsterdam. En prijzen, nog voordeliger dan Krakau. Klinkt ideaal toch? Te mooi om waar te zijn? Nee, Tirana is de jackpot voor een ultieme stedentrip. Hierbij een verkooppraatje voor deze parel aan de grenzen van de Europese Unie.

Tirana: fascinerende cultuur

Tirana is de hoofdstad van Albanië, en neemt die rol met verve aan. Albanië is een land in ontwikkeling. Tirana loopt hierin ver voorop, en laat zien wat er voor Albanië in petto ligt. Een rijke mix van cultuur en smaakvolle modernisering zorgen voor een aangename sfeer. In Tirana kun je het communisme nog bijna in de lucht voelen, ook al is regime al in 1992 gevallen. Niet alleen het communisme is voelbaar en zichtbaar in musea, ruïnes en gebouwen. De rijke geschiedenis van Albanië gaat eeuwen terug, en Tirana laat dat graag zien. Je kunt je bijvoorbeeld laten rondleiden door de studenten van free walking tour Tirana, en je krijgt alles te horen over nationale held Skanderbeg, historische religieuze diversiteit, de strijd met het Ottomaanse rijk, en ga zo maar door. Voor alle highlights van Tirana bezoek je onze informatiepagina over Tirana en omgeving.

 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline

Tirana: leuk en gezellig

Gelukkig is Tirana niet alleen leuk voor de geschiedenisliefhebbers onder ons. In Tirana kun je ook heerlijk shoppen. Van eindeloos veel leuke prutselwinkeltjes, tot top of the bill shopping centra. Is je geld op, dan fiets of slenter je door het stadspark met mooie paden en een groot meer. Daarna is het tijd voor een drankje. Bezoek de hippe cafeetjes in het park, of barretjes in het centrum. In Tirana kun je ook goed eten, vooral als je op zoek bent naar typisch Albanese gerechten. Nog steeds niet moe? Dan kun je het uitgaansleven gaan ontdekken, vanaf donderdag is het hier “weekend”! Lees hier meer over wat je van de cultuur van Albanië kunt verwachten.

Tip: Behoefte aan wat frisse buitenlucht? Tirana is ook een perfecte basis voor dagtrips in de omgeving. Check hier welke highlight je dan niet kunt missen.

Tirana: goedkoop en goed geregeld

Natuurlijk kan de belangrijkste vraag niet ontbreken. Wat mag het kosten? Ook hier heb je weer prijs, want Tirana is een stuk goedkoper dan andere populair Europese steden. Je hebt bijvoorbeeld al voor ongeveer twintig euro per nacht goede accommodatie (appartement in het centrum). Voor vijf euro ga je met twee personen naar de pizzeria, en voor 60 cent zit je met koffie op een terrasje. Ook activiteiten, zoals musea, zijn erg goedkoop. Meer over de prijzen die je in Albanië kunt verwachten vind je op onze Albanië kosten pagina. Het is voor jouw stedentrip daarnaast ook erg fijn dat alles in Tirana redelijk goed geregeld is. Het enige vliegveld van Albanië, ligt in Tirana. De binnenstad is grotendeels mooi opgeknapt, en er worden momenteel bijvoorbeeld overal fietspaden aangelegd. Stap dus nu op die (huur)fiets en laat de Albanezen zien wat fietsen betekent!

Mattias
Mattias vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken. In Nederland bouwt Mattias nu zijn eigen Tiny house, en bereidt ondertussen nieuwe avonturen voor.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In

in een camper over de wereld
Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met een camper over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Zoek de beste vliegtickets

Ga zelf op reis

Lezen over reizen is leuk, maar zelf reizen is natuurlijk nog veel leuker! Alle informatie om zelf makkelijk op reis te gaan vind je hier. Maar we hebben ook een selectie met de leukste reizen voor je uitgezocht.

Vind jouw droomreis