Hiken in Albanië

Adembenemende natuur, en wandelingen geschikt voor elk type wandelaar

Geschreven door: Mattias

Als je van hiken houdt, dan ben je in Albanië aan het goede adres. Een land met prachtige natuur, ongerepte vergezichten en regio’s die eigenlijk alleen per voet te bereiken zijn. In Albanië vind je wandelroutes in alle soorten en maten, en is er voor ieder wat wils. Ontdek waarom en hoe jij op de mooiste trails van Albanië terecht kunt komen.

Waarom naar Albanië

Een land waar uitgestrekte stranden en imposante bergen vlak naast elkaar liggen, zoals langs de Albanese kust. Of in het noorden van Albanië, waar de Albanese Alpen eigenlijk alleen te voet of per veerboot goed te ontdekken zijn. En ook het zuiden en het binnenland hebben voor wandelaars veel te bieden, zoals routes langs adembenemende gorges. Kortom, waar je ook gaat in Albanië, een onvergetelijke hike ligt op de loer. Al die mooie wandelingen heeft Albanië niet alleen te danken aan de geografische hoogstandjes, maar ook aan de ongereptheid van het land. De meeste mensen wonen in de hoofdstad Tirana en omgeving, en verder is het land relatief onbewoond. Daarnaast staat de ontwikkeling van het land en de toeristensector nog in de kinderschoenen. (Lees hier waarom dat zo is) Er zijn dus nog minder gebieden “verpest” door de grootschalige ontwikkeling. Hier kun je echt nog de middle of nowhere intrekken.

Tekst gaat hieronder verder!
  • Unieke regios van albanie
    Gouden uitzichten
    anemptytextlline
  • Kust Albanie
    Kust regio
    anemptytextlline
  • Tour Albanie
    Bunker in de stad
    anemptytextlline
  • binnenland van albanie
    Restant van een bunker
    anemptytextlline
  • Butrint Albanie
    Butrint een bezoek waard
    anemptytextlline
  • Riviera van albanie
    De Albanese Riviera
    anemptytextlline
  • kosten albanie
    Boodschappen doen in Albanië
    anemptytextlline
  • widkamperen in albanie
    Wildkamperen met heerlijke uizichten
    anemptytextlline
  • camper naar albanie
    Met de camper door Albanië
    anemptytextlline
  • mooiste reisroutes door albanie
    Kom Albanië ontdekken
    anemptytextlline
  • Geschiedenis Albanie
    Albanese geschiedenis
    anemptytextlline
  • Binnenland Albanie
    Binnenland van Albanië
    anemptytextlline
  • cultuur en communisme in albanie
    Communisme, het verleden van Albanie
    anemptytextlline
  • noordelijke alpen albanie
    De Alpen in Noord Albanië
    anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van.  Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Waar moet je op letten als je gaat hiken

Omdat Albanië nu nog een pure en ongerepte ervaring te bieden heeft, zal je ook iets meer op jezelf aangewezen zijn als je gaat hiken. Je zult niet elke tien meter een richtingsbordje tegenkomen. Daarnaast kan het weer in sommige gebieden best een beetje spoken. Het weer in Albanië is soms verraderlijk. Zorg er dus voor dat je goed voorbereid op pad gaat en zelfredzaam bent. Gelukkig is er online veel informatie te vinden, zoals de Wikiloc app en de uitbreide kaarten van Maps.me. We helpen je alvast op weg met de top vier van onze favoriete wandelingen.

  • De Albanese Alpen (Accursed mountains): Hike in een dag van Valbone naar Theth
  • Het ruige binnenland: Wandel naar het mooiste plekje van Albanië, een kruispunt van vier kliffen, en spring daarna in de natuurlijke warmwaterbronnen van Benjes
  • Een leuke ochtendwandeling aan de Albanese Riviera: Loop in een paar uur naar het mooiste strand van Albanië, Gjipe Beach
  • Van leuk stadje naar heilige plek: Klim vanuit Krüje de berg op naar een eeuwenoude heilige plaats boven op de berg (met adembenemend uitzicht..!)

Maak je klaar voor een unieke hike ervaring

Houd jij van hiken, en ben jij toe aan een nieuw land en unieke ervaring? Dan is Albanië voor jou de perfecte bestemming. Het heeft iets te bieden voor de ervaren hiker, die op zoek is naar lange uitdagende tochten. Maar ben je iets minder fanatiek, dan kan ook jij een fantastische ervaring hebben. Pak dus snel je wandelschoenen in en vlieg naar dit prachtige land. Over tien jaar ben je misschien wel te laat…

Geschreven door:
Mattias
vindt ultieme vrijheid in het reizen. Weg van alles wat moet, en op zoek naar onbekende uitgestrekte natuur. Het liefst met zoveel mogelijk wilde dieren, een paar straathonden en katjes die wat liefde kunnen gebruiken. Het reizen is voor Mattias een inspiratiebron voor het leven in Nederland. Minimalistisch, duurzaam, buiten, en genoegen nemen met minder. Door klein te leven heeft hij de vrijheid, het geld en tijd om zijn dromen waar te maken. In Nederland bouwt Mattias nu zijn eigen Tiny house, en bereidt ondertussen nieuwe avonturen voor.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Je inschrijving kon niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Inschrijving verzonden. Check je e-mail om te bevestigen.

Nieuwsbrief ontvangen?

We use Brevo as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Brevo for processing in accordance with their terms of use

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Copyright © 2014-2024
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram