Banjat e Benjes, de mooiste plek van Albanië

Te mooi om te delen. Wil je deze plek alsjeblieft nooit bezoeken?

Geschreven door: Mattias

Het is misschien not done om zulke hoge verwachtingen te scheppen, maar voor deze plek kunnen wij niet anders. In een land met zoveel prachtschoon, is dit de kers op de taart. De mooiste plek, en nog relatief rauw en onaangeraakt door toeristische ontwikkeling. Het heet Banjat e Benjes en ligt in het binnenland van Albanië. Laat je meevoeren naar een plek, die eigenlijk door niemand bezocht zou mogen worden.

Wat is Banjat e Benjes

Banjat e Benjes, betekent niets meer dan de badkamers van Benjes, en wordt ook wel Llixha genoemd. De naam is best logisch, het zijn namelijk de natuurlijke warmwaterbronnen van de streek Benje. In feite is het een groot openlucht warmwaterbad. Warmwaterbronnen zijn eigenlijk altijd een bijzondere verschijning, maar de badkamer van Benjes is hierin een overtreffende trap. Dat heeft alles te maken met de adembenemende omgeving waar het in ligt. Een natuurlijk warmwaterbad, te midden van ongelofelijk mooie en ongerepte gebergtes (waar je ook nog eens erg mooi kunt wandelen..!)

Wat maakt deze warmwaterbron zo speciaal

De setting van deze warmwaterbron is eigenlijk te mooi voor woorden. In de uitloper van een bergrivier, die uit een schrikbarend diepe en steile kloof komt blazen. Met uitzicht op een groene vallei. En daarachter, in de verte, witte pieken van een fotogeniek hooggebergte. Je verzint het niet, maar precies op die plek bevindt zich een natuurlijke warmwaterbron. In de vallei sla je makkelijk voor een paar dagen je kamp op, om deze plek eens goed tot je door te laten dringen. Via een prachtige eeuwenoude brug steek je het stroompje over om bij de bronnen te komen. Door de stenen muren is er een mooi diep bad ontstaan, die doen denken aan de populaire infinity pools. Je kunt ook de bergen direct achter de bronnen intrekken. Verschillende wandelingen brengen ja naar grotten met uitzicht over de kloof. En anderen juist dieper in de kloof, met uitzicht op oude boogbruggen, watervallen en cliff drops waar je stijl van achterover slaat.

Tekst gaat hieronder verder!
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera