Ontdek Llogara pas bunker in Albanië

Ga op zoek naar de oude bunker bij de Llogara pas

Geschreven door: Anniek

Voor de avontuurlijke reiziger valt er veel te beleven in Albanië. Het land bestaat namelijk grotendeels uit verlaten en ontdekte gebieden. Maar zelfs op de meer bezochte plekken zijn er avonturen te beleven. Bij de beroemde Llogara pas langs de Albanese Riviera is bijvoorbeeld een fascinerende verlaten bunker te ontdekken. Benieuwd hoe je die kunt vinden? Lees hier meer, neem een zaklamp mee en ontdek deze fascinerende bunker met onze aanwijzingen.

De omgeving

De Llogara pas aan de Albanese kust is de bekendste kustweg van het land. De pas brengt je door een bosrijk gebied van Orikum tot Dhërmi. De weg stijgt tot 1043 meter hoogte en heeft panoramische uitzichten op de zee. In 2009 is de weg opgeknapt en goed begaanbaar geworden. Tientallen jaren geleden was het een smalle, soms onbegaanbare weg. In die tijd werd Albanië volgebouwd met bunkers. De overblijfselen hiervan zijn nog goed zichtbaar.

Op zoek naar de bunker

Het Albanese landschap staat vol kleine en grotere bunkers. De bunker op de Llogara pas is een redelijk grote bunker waarbij verschillende kamers via een gang met elkaar verbonden zijn. De bunker is in een zeer vervallen staat en moeilijk om te vinden. Als je op een kaart de omgeving bekijkt, bevindt de bunker zich vanaf Dhermi gezien, op de tweede westelijke haarspeltbocht van de Llogara pas.

Tekst gaat hieronder verder!
 • noordelijke alpen albanie
  De Alpen in Noord Albanië
  anemptytextlline
 • Riviera van albanie
  De Albanese Riviera
  anemptytextlline
 • Unieke regios van albanie
  Gouden uitzichten
  anemptytextlline
 • cultuur en communisme in albanie
  Communisme, het verleden van Albanie
  anemptytextlline
 • widkamperen in albanie
  Wildkamperen met heerlijke uizichten
  anemptytextlline
 • binnenland van albanie
  Restant van een bunker
  anemptytextlline
 • Kust Albanie
  Kust regio
  anemptytextlline
 • Geschiedenis Albanie
  Albanese geschiedenis
  anemptytextlline
 • Tour Albanie
  Bunker in de stad
  anemptytextlline
 • Binnenland Albanie
  Binnenland van Albanië
  anemptytextlline
 • kosten albanie
  Boodschappen doen in Albanië
  anemptytextlline
 • camper naar albanie
  Met de camper door Albanië
  anemptytextlline
 • mooiste reisroutes door albanie
  Kom Albanië ontdekken
  anemptytextlline
 • Butrint Albanie
  Butrint een bezoek waard
  anemptytextlline

Wij Reizen In Albanië

Albanië staat al lang op ons verlanglijstje, maar elke keer komt het er (nog) niet van. Toen Anniek & Mattias één maand door Albanië ging reizen hebben we ze gevraagd hun ervaringen hier met ons te delen. Zodat wij en jij voorbereid naar Albanië kunnen vertrekken.

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De coördinaten van de parkeerplaats bij de bunker zijn 40.18455, 19.593217. Vanaf de parkeerplaats begint de zoektocht naar de bunker. Het eerste wat je ziet is een verlaten gebouw. Kijk goed om je heen, verken de omgeving en kijk of je de bunker kunt vinden. Zo niet, dan is de enige tip die wij kunnen geven; loop vanaf het verlaten huis maximaal vier minuten naar het westen. De bunker bevindt zich een aantal meter lager dan het verlaten huis.

Tip: Wij hebben deze bunker gevonden doordat we op zoek waren naar een geocach. Op de hele wereld zijn geocaches verstopt en iedereen kan die vinden. Wij gebruiken de app regelmatig om mooie plekken te ontdekken en de caches te zoeken.

Neem een zaklamp mee!

Heb je eenmaal de bunker gevonden, dan kan het grote avontuur beginnen. Neem een zaklamp mee of gebruik die van je telefoon, want het is extreem donker in de bunker. Vanaf de “hoofdingang” van de bunker daal je een klein stuk af om een smalle gang in te lopen. Langs deze gang zijn verschillende kamers te vinden. Als je langs de verschillende verlaten kamers bent gelopen kan je het zwakke licht van de uitgang in de verte zien. Volg de gang en haal opgelucht adem als je weer heelhuids de bunker verlaat. Let wel goed op, het is een oud verlaten gebouw en er kan van alles instorten. Doe dus voorzichtig. Wij denken dat er ook een verbinding zou moeten zijn met het verlaten huis, die hebben wij helaas niet gevonden. Nog genoeg te ontdekken dus!

Geschreven door:
Anniek
heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

Zelf reizen in Albanië?

Enthousiast over Albanië en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Albanië reis op weg. Start jouw reis!

Meer over Albanië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *