Ontdek Llogara pas bunker in Albanië

Ga op zoek naar de oude bunker bij de Llogara pas

Geschreven door: Anniek

Voor de avontuurlijke reiziger valt er veel te beleven in Albanië. Het land bestaat namelijk grotendeels uit verlaten en ontdekte gebieden. Maar zelfs op de meer bezochte plekken zijn er avonturen te beleven. Bij de beroemde Llogara pas langs de Albanese Riviera is bijvoorbeeld een fascinerende verlaten bunker te ontdekken. Benieuwd hoe je die kunt vinden? Lees hier meer, neem een zaklamp mee en ontdek deze fascinerende bunker met onze aanwijzingen.

De omgeving

De Llogara pas aan de Albanese kust is de bekendste kustweg van het land. De pas brengt je door een bosrijk gebied van Orikum tot Dhërmi. De weg stijgt tot 1043 meter hoogte en heeft panoramische uitzichten op de zee. In 2009 is de weg opgeknapt en goed begaanbaar geworden. Tientallen jaren geleden was het een smalle, soms onbegaanbare weg. In die tijd werd Albanië volgebouwd met bunkers. De overblijfselen hiervan zijn nog goed zichtbaar.

Op zoek naar de bunker

Het Albanese landschap staat vol kleine en grotere bunkers. De bunker op de Llogara pas is een redelijk grote bunker waarbij verschillende kamers via een gang met elkaar verbonden zijn. De bunker is in een zeer vervallen staat en moeilijk om te vinden. Als je op een kaart de omgeving bekijkt, bevindt de bunker zich vanaf Dhermi gezien, op de tweede westelijke haarspeltbocht van de Llogara pas.