Parkeren bij luchthavens, dit zijn je opties

Welke manier van parkeren kies jij je volgende reis?

Geschreven door: Gast

Gastartikel - Heb je al flink wat reizen gemaakt in je leven en ontdek je steeds nieuwe plekken, mensen en culturen? Dan weet je ook dat deze reizen niet vanzelf komen aanwaaien. Je spaart, bezuinigd en wilt niet te veel betalen voor je reis. Wanneer je met een camper reist kun je veel besparen op verblijfskosten zelfs als je populaire plekken bezoekt zoals Venetië of Lissabon. Maar zodra je met het vliegtuig vertrekt komen er een aantal extra kostenposten bij. Niet alleen je vliegticket, verblijfskosten maar ook het parkeren bij een luchthaven. In dit artikel een aantal tips hoe je voordelig en veilig je auto parkeert bij een luchthaven.

Vergelijk alternatieven met de luchthaven

Als je met het eigen vervoer naar de luchthaven gaat, kun je erop rekenen dat je flink wat kosten kwijt bent aan het parkeren van de auto. Als je slechts bij de luchthaven bent om iemand af te zetten of op te halen, betaal je al de hoofdprijs. Stel je eens voor hoe die kosten oplopen als je langer onderweg bent!

Gelukkig kun je eenvoudig besparen op parkeerkosten als je gebruik maakt van een parking bij de luchthaven, maar niet op het complex van de luchthaven. Via een dienst als Parkos kun je bijvoorbeeld eenvoudig voordelige alternatieven vinden voor het parkeren bij Rotterdam vliegveld, of elke andere luchthaven. Zo betaal je zeker weten nooit te veel.  

Lees hieronder verder!
 • De laatste overgebleven boog op Legzira beach
  anemptytextlline
 • Surfen viana do castelo
  anemptytextlline
 • Door de Hoge-Atlas met de camper
  anemptytextlline
 • DCIM105GOPROG0304146.
  anemptytextlline
 • Ninja voordat hij los gaat in de Sahara
  anemptytextlline
 • Lars kijkt uit over Mývatn
  anemptytextlline
 • Met de camper door het Rifgebergte
  anemptytextlline
 • Relaxen in Hveragerdi hot water stream
  anemptytextlline
 • High five pik!
  anemptytextlline
 • Met onze eigen tent overnachten in de Sahara
  anemptytextlline
 • reizen met dasja
  Dasja aan het onderhandelen
  anemptytextlline
 • Onder de indruk bij Hverarönd IJsland
  anemptytextlline

Wij Reizen In

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld.  Na zes maanden Nieuw-Zeeland in een klein omgebouwd busje wisten we het zeker. Reizen met een camper is voor ons dé manier om de wereld te ontdekken! Terug in Nederland kochten we een camper. Sinds 2015 zijn we op ontdekkingsreis door Europa en Marokko.

We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Kies je manier van parkeren

Als je op zoek gaat naar een voordelige parkeerplaats dicht bij de luchthaven, heb je de keuze uit diverse opties. Kies voor een parkeerwijze die past bij jouw reisstijl, budget en reisgezelschap.

Shuttle parkeren

De meest voordelige optie voor parkeren bij de luchthaven is vaak shuttle parkeren. Hierbij reserveer je een parkeerplaats op één van de parkings nabij de luchthaven. Je rijdt, op de dag van vertrek, zelf met de auto naar de parking. Hier heb je een parkeerplek gereserveerd en kun je zelf jouw auto parkeren. Op het terrein is een shuttlebus aanwezig om jou en jouw bagage naar de luchthaven te brengen. En als je terugkomt van jouw reis word je weer netjes naar de parking gebracht.

Valet parkeren

Vind je het vervelend om zelf de auto te moeten parkeren of leent jouw bagage of reisgezelschap zich niet voor een shuttlebus of een wandeling? Dan kun je ook valet parkeren reserveren. Je rijdt dan zelf naar de terminal van vertrek. Hier wacht een medewerker van de parking op jou om de auto over te nemen. Jij kunt direct de terminal in en jouw auto wordt netjes geparkeerd. En bij terugkomst staat jouw auto bij de terminal op je te wachten.

Parkeren op loopafstand

Uiteraard kun je jouw auto ook op loopafstand van de luchthaven parkeren. Zowel op het terrein van de luchthaven als op parkings rondom de luchthavens zijn parkeerplekken beschikbaar die goed te belopen zijn. Natuurlijk heeft dit voor veel mensen niet echt de voorkeur als er veel bagage mee is of wanneer er kinderen of mensen die slecht ter been zijn meereizen. Maar als het een optie is, kan parkeren op loopafstand erg prettig zijn.

Park, sleep & fly

Wil je zo ontspannen mogelijk vertrekken? Dan is het wellicht een goede optie om te kiezen voor een park, sleep & fly optie. Er wordt dan een hotel nabij de luchthaven voor je gereserveerd waar je bovendien de auto kunt parkeren. Zo ben je ruim van tevoren bij de luchthaven aanwezig en kun je uitgerust en ontspannen aan jouw reis beginnen. En de auto staat lekker dichtbij wanneer je terugkeert van jouw reis.

Veiligheid bij parkeren op de luchthaven

Natuurlijk wil je er wel zeker van zijn dat jouw auto veilig geparkeerd staat tijdens jouw afwezigheid. Dan is het fijn om te weten dat de parkings die je kunt reserveren rondom de luchthaven allemaal voorzien zijn van 24-uurs beveiliging door middel van camera’s. Zo kun je jouw auto met een gerust hart, voor korte of lange tijd, achterlaten bij de luchthaven. Neem ook zeker zelf de regels voor veilig parkeren in acht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram