Lissabon bezoeken met een camper

Rijden, parkeren en openbaar vervoer in Lissabon

Home » Europa » Portugal » Lissabon bezoeken met een camper

Tijdens jouw vakantie of reis met de camper in Portugal mag je Lissabon niet overslaan. De grootste stad van Portugal heeft een flink aantal bezienswaardigheden waar je vrolijk van wordt. De stad is goed te bezoeken met de camper, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Rijden in Lissabon

Rijden in een nieuwe stad, en al helemaal in het buitenland kan soms een uitdaging zijn. Lissabon is dat net zo goed. Om de stad in te komen rij je via een netwerk van snelwegen de stad in. Buiten de spits zijn deze wegen goed begaanbaar en kan elke camper in de buurt van de binnenstad komen. So far, so good. De binnenstad van Lissabon is een ander verhaal.  De wegen zijn smal, stijl en druk. Veel straatjes zijn eenrichtingsverkeer en auto’s delen de weg met trams. Bovendien zijn er weinig parkeerplekken. Het centrum spant de kroon, buiten het centrum is er vaak wel een plekje te vinden.

Slapen in de camper

In Lissabon zijn een paar opties om in de camper te overnachten. In de stad in één camping te vinden. Op park4night zijn verschillende gratis parkeerplaatsen te zien. In de Belém buurt zijn een aantal gratis parkeerplaatsen, langs de N6 zitten tussen de weg en de waterkant veel parkeerplekken. In het hoogseizoen ben je niet de enige met een camper, dit geeft een veilig gevoel. Online zijn een aantal camper inbraak verhalen te lezen, maar wij hebben er zelf geen last van gehad. Leg geen waardevolle spullen in het zicht, slaap niet met de ramen wijd open en neem uiteraard een goede reisverzekering. Tenslotte zijn er op deze parkeerplaatsen geen camperfaciliteiten. Zorg daarom, voordat je een paar dagen Lissabon gaat bezoeken, voor genoeg water, stroom en een leeg toilet.

 • Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Wij Reizen In Portugal

Portugal is één van de fijnste landen om in rond te reizen. Of het een korte vakantie is, of een complete rondreis. Niet gek dat wij er langer dan een jaar zijn blijven hangen. Gebruik onze ervaringen in jouw reisvoorbereiding en je haalt het maximale uit jouw bezoek aan Portugal. Van tips & tricks tot de mooiste plekjes om te chillen.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tip: Op elke hoek van de straat van Lissabon staat een onofficiële parkeerwachter die helpt met parkeren. Dit is vaak onnodig, toch willen ze graag een fooi voor hun hulp. Hier kun je chagrijnig van worden, maar zie het juist als een kans. Geef een grote fooi en vraag ze op je camper te letten als je zelf de stad in bent!

OV & Vervoer & fiets

Oké, je hebt een parkeerplaats voor de camper. Wat nu? Vanaf de camping of gratis parkeerplekken is het een heel eind lopen naar de binnenstad. Gelukkig is het openbare vervoer van Lissabon makkelijk, en leuk. Neem de trein, metro of de tram. Tram 28 is bijvoorbeeld ideaal voor toeristen omdat het langs alle hoogtepunten komt. Let wel op, je zal de tram met tientallen andere toeristen nemen. Een taxi of Uber is ook een goede mogelijkheid in de stad. En heb jij als een echte Nederlander een fiets bij je? Dan kun je langs de waterkant naar het centrum fietsen. De binnenstad is niet heel handig per fiets, door het drukke verkeer en de steile straatjes. Gelukkig zijn de meeste bezienswaardigheden lopend te bezoeken en kun jij relaxed genieten van al het moois dat Lissabon te bieden heeft.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Anniek heeft als grootste hobby nieuwe plekken ontdekken. Nieuwsgierig ronddwalen, vrij zijn en leven met de natuur. Op een langzaam tempo trekt ze als sociaal geograaf de hele wereld over, soms onderzoekend, soms backpackend en soms in een geel busje. In Nederland bouwt ze aan haar eigen Tiny house. Door klein te leven heeft ze genoeg tijd, geld en vrijheid over om op zoek te gaan naar nieuwe plekken en avonturen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste deals