Lissabon bezoeken met een camper

Rijden, parkeren en openbaar vervoer in Lissabon

Geschreven door: Anniek

Tijdens jouw vakantie of reis met de camper in Portugal mag je Lissabon niet overslaan. De grootste stad van Portugal heeft een flink aantal bezienswaardigheden waar je vrolijk van wordt. De stad is goed te bezoeken met de camper, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Rijden in Lissabon

Rijden in een nieuwe stad, en al helemaal in het buitenland kan soms een uitdaging zijn. Lissabon is dat net zo goed. Om de stad in te komen rij je via een netwerk van snelwegen de stad in. Buiten de spits zijn deze wegen goed begaanbaar en kan elke camper in de buurt van de binnenstad komen. So far, so good. De binnenstad van Lissabon is een ander verhaal.  De wegen zijn smal, stijl en druk. Veel straatjes zijn eenrichtingsverkeer en auto’s delen de weg met trams. Bovendien zijn er weinig parkeerplekken. Het centrum spant de kroon, buiten het centrum is er vaak wel een plekje te vinden.

Slapen in de camper

In Lissabon zijn een paar opties om in de camper te overnachten. In de stad in één camping te vinden. Op park4night zijn verschillende gratis parkeerplaatsen te zien. In de Belém buurt zijn een aantal gratis parkeerplaatsen, langs de N6 zitten tussen de weg en de waterkant veel parkeerplekken. In het hoogseizoen ben je niet de enige met een camper, dit geeft een veilig gevoel. Online zijn een aantal camper inbraak verhalen te lezen, maar wij hebben er zelf geen last van gehad. Leg geen waardevolle spullen in het zicht, slaap niet met de ramen wijd open en neem uiteraard een goede reisverzekering. Tenslotte zijn er op deze parkeerplaatsen geen camperfaciliteiten. Zorg daarom, voordat je een paar dagen Lissabon gaat bezoeken, voor genoeg water, stroom en een leeg toilet.

Lees hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline
 • Vuurtoren van Sagres
  anemptytextlline
 • Mooier dan dit wordt het niet
  anemptytextlline
 • Opeens een kapel vol schelpen
  anemptytextlline
 • Een van de vele stuwmeren in het Estrela NP
  anemptytextlline

Start jouw Portugal rondreis!

Start jouw Portugal rondreis of vakantie met behulp van onze ervaringen, opgedaan in ruim 12 maanden toeren door dit aangename Zuid-Europese land. We hebben alles over Portugal overzichtelijk voor je uitgewerkt in dit eBook. Van de Portugese cultuur tot niet te missen bezienswaardigheden, mooie reisroutes en handige tips & tricks. Kortom, alles wat je nodig hebt om optimaal te genieten van Portugal.

Bekijk het eBook; Reizen In Portugal
UG9ydHVnYWwgcmVpcyBlYm9vaw==

Tip: Op elke hoek van de straat van Lissabon staat een onofficiële parkeerwachter die helpt met parkeren. Dit is vaak onnodig, toch willen ze graag een fooi voor hun hulp. Hier kun je chagrijnig van worden, maar zie het juist als een kans. Geef een grote fooi en vraag ze op je camper te letten als je zelf de stad in bent!

OV & Vervoer & fiets

Oké, je hebt een parkeerplaats voor de camper. Wat nu? Vanaf de camping of gratis parkeerplekken is het een heel eind lopen naar de binnenstad. Gelukkig is het openbare vervoer van Lissabon makkelijk, en leuk. Neem de trein, metro of de tram. Tram 28 is bijvoorbeeld ideaal voor toeristen omdat het langs alle hoogtepunten komt. Let wel op, je zal de tram met tientallen andere toeristen nemen. Een taxi of Uber is ook een goede mogelijkheid in de stad. En heb jij als een echte Nederlander een fiets bij je? Dan kun je langs de waterkant naar het centrum fietsen. De binnenstad is niet heel handig per fiets, door het drukke verkeer en de steile straatjes. Gelukkig zijn de meeste bezienswaardigheden lopend te bezoeken en kun jij relaxed genieten van al het moois dat Lissabon te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nog meer over Portugal?

Check ons eBook Reizen in Portugal. Voor maar €8,50 heb je het eBook Reizen in Portugal al in je mailbox staan. Zet hem op je smartphone, tablet of E-reader en kom alles te weten over Portugal.

Bekijk het eBook

Wij Reizen In

Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Onze eBooks

Advies nodig?

kosten zelf camper bouwen

Wil je zelf ook een (lange) rondreis maken? Ben je bezig met het bouwen van een camper? Sta je op het punt om te starten met vanlife? We staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Laat een comment achter onder een bericht of stuur ons een persoonlijk bericht!

Reizen In Kleding

Reizen in Kleding

Waarom niet? Rondreizen in kleding met toffe designs geïnspireerd op avontuur. Dat is het uitgangspunt van onze Reizen In producten. En dan ook nog zo verantwoord mogelijk. Daarom kiezen wij uitsluitend voor Bio-Katoen. Bekijk alle designs!

© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram