Lissabon bezoeken met een camper

Rijden, parkeren en openbaar vervoer in Lissabon

Geschreven door: Anniek

Tijdens jouw vakantie of reis met de camper in Portugal mag je Lissabon niet overslaan. De grootste stad van Portugal heeft een flink aantal bezienswaardigheden waar je vrolijk van wordt. De stad is goed te bezoeken met de camper, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Rijden in Lissabon

Rijden in een nieuwe stad, en al helemaal in het buitenland kan soms een uitdaging zijn. Lissabon is dat net zo goed. Om de stad in te komen rij je via een netwerk van snelwegen de stad in. Buiten de spits zijn deze wegen goed begaanbaar en kan elke camper in de buurt van de binnenstad komen. So far, so good. De binnenstad van Lissabon is een ander verhaal.  De wegen zijn smal, stijl en druk. Veel straatjes zijn eenrichtingsverkeer en auto’s delen de weg met trams. Bovendien zijn er weinig parkeerplekken. Het centrum spant de kroon, buiten het centrum is er vaak wel een plekje te vinden.

Slapen in de camper

In Lissabon zijn een paar opties om in de camper te overnachten. In de stad in één camping te vinden. Op park4night zijn verschillende gratis parkeerplaatsen te zien. In de Belém buurt zijn een aantal gratis parkeerplaatsen, langs de N6 zitten tussen de weg en de waterkant veel parkeerplekken. In het hoogseizoen ben je niet de enige met een camper, dit geeft een veilig gevoel. Online zijn een aantal camper inbraak verhalen te lezen, maar wij hebben er zelf geen last van gehad. Leg geen waardevolle spullen in het zicht, slaap niet met de ramen wijd open en neem uiteraard een goede reisverzekering. Tenslotte zijn er op deze parkeerplaatsen geen camperfaciliteiten. Zorg daarom, voordat je een paar dagen Lissabon gaat bezoeken, voor genoeg water, stroom en een leeg toilet.

Tekst gaat hieronder verder!
 • beste reistijd portugal
  Met Ninja op Cabo da Roca
  anemptytextlline
 • reisroute noord portugal
  Santuário de Santa Luzia
  anemptytextlline
 • Afife bij zonsondergang <3
  anemptytextlline
 • Traditioneel mais drogen in Lindoso
  anemptytextlline
 • De ankers van Praia do Barril
  anemptytextlline
 • De daken van Evora
  anemptytextlline
 • Het Portugese hooggebergte
  anemptytextlline
 • Wildkamperen langs de kust
  anemptytextlline