Over Frankrijk

Het land van de stokbroden en etiketten

Regio’s van Frankrijk

Sinds 2016 is het vaste land van Frankrijk opgedeeld in twaalf regio’s. Elke streek kent unieke karakter eigenschappen. Om jou kennis te laten maken met de regio’s lichten wij op deze pagina een aantal van die kenmerkende eigenschappen toe. Leer meer kennen en maak nog bewuster de keuze voor waar jouw Frankrijk vakantie of rondreis naar toe gaat.

Ontdek de hoogtepunten per regio

Cultuur

De Franse cultuur kent een eeuwenlange geschiedenis. Niet alleen binnen Frankrijk maar wereldwijd heeft Frankrijk zijn stempel weten te drukken en sporen achtergelaten van de Franse cultuur. Op de Frankrijk cultuurpagina lees je meer over de Franse tradities en etikette, lifestyle, taal, religie en de Franse vakanties.

Ontdek de Franse tradities en gebruiken

Klimaat

Frankrijk staat bekend als een echt vakantieland. Het hele jaar door worden de seizoenen optimaal gebruikt tijdens de Frankrijk vakanties. De weersomstandigheden in de streken van Frankrijk verschillen door de ligging. Meer informatie over het Franse klimaat de ligging en het hoog- en laagseizoen is te vinden op de Frankrijk ligging en klimaat pagina.

Bepaal jouw beste reistijd

Bezienswaardigheden

Het Franse land kent ontelbare mooie plekjes en bezienswaardigheden. We geven een handig overzicht van de mooiste hoogtepunten in Frankrijk, uiteenlopend van heerlijke stranden tot mooie wandelingen. Maar ook de historische bezienswaardigheden als kastelen en memorials van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Plan jouw reis langs de bezienswaardigheden van Frankrijk.

Bepaal jouw beste reistijd

Wereldoorlogen

Frankrijk is tot twee keer toe het decor geweest van verschrikkelijke oorlogen. Zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog zijn een belangrijk onderdeel van de Franse geschiedenis. Wanneer je op vakantie gaat naar Frankrijk ontkom je in een aantal gebieden niet aan de littekens van deze twee oorlogen. Leer meer over de geschiedenis en de rol van Frankrijk tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.