Over Frankrijk

Alles over het land van de stokbroden en etiquette

Er wordt regelmatig lullig over de Fransen gepraat, maar het grootste deel is toch echt gewoon heel vriendelijk. Helemaal als je zelf een beetje moeite doet. Om je toch zo goed mogelijk voor te bereiden op een rondreis in of vakantie naar Frankrijk vind je hier alles wat je moet weten over Frankrijk. Ontdek alle praktische informatie zoals het klimaat en reis- en verblijfskosten. Uiteraard gaan we ook in op de cultuur en delen we de mooiste bezienswaardigheden.

Over Frankrijk
Frankrijk bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het Franse land kent ontelbare mooie plekjes en bezienswaardigheden. We geven een handig overzicht van de mooiste hoogtepunten in Frankrijk, uiteenlopend van heerlijke stranden tot mooie wandelingen. Maar ook historische bezienswaardigheden zoals kastelen en memorials van de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Plan jouw reis langs de bezienswaardigheden van Frankrijk.

Bekijk de bezienswaardigheden
Frankrijk Klimaat

Klimaat

Frankrijk staat bekend als een echt vakantieland. Het hele jaar door worden de seizoenen optimaal gebruikt tijdens vakanties in Frankrijk. De weersomstandigheden in de streken van Frankrijk verschillen door de ligging. Meer informatie over het Franse klimaat de ligging en het hoog- en laagseizoen is te vinden op de Frankrijk klimaat pagina.

Voor welke temperatuur kies jij?
Weten over Frankrijk
Frankrijk cultuur

Cultuur

De Franse cultuur kent een eeuwenlange geschiedenis. Niet alleen binnen Frankrijk maar wereldwijd heeft Frankrijk zijn stempel weten te drukken en sporen achtergelaten van de Franse cultuur. Op de Frankrijk cultuurpagina lees je meer over de Franse tradities en etiquette, lifestyle, taal, religie en de Franse vakanties..

Ontdek meer tradities en gebruiken

Frankrijk in de Eerste wereldoorlog

Om een beter beeld te krijgen over de impact die de oorlogen op het land hebben gehad, wordt hier de Eerste Wereldoorlog kort samengevat. De Eerste Wereldoorlog, ook wel bekend als de grote oorlog, duurde van 28 juli 1914 tot 11 november 1918. Tot op de dag van vandaag is er langs de loopgraven grens nog veel wat doet herinneren aan de Eerste Wereldoorlog. Van monumenten tot musea.

De Eerste wereldoorlog
Alles over Frankrijk
Frankrijk in WOII

Frankrijk in de Tweede Wereldoorlog

Tijdens een vakantie in Frankrijk is het haast onmogelijk om niet in aanraking te komen met iets wat hieraan doet herinneren. Om een beter beeld te schetsen over de impact van de Tweede Wereldoorlog op Frankrijk wordt die hier kort samengevat. Monumenten ter herdenking aan de Tweede Wereldoorlog zijn door heel Frankrijk te vinden.

De Tweede wereldoorlog
Frankrijk regio's

Regio’s

Sinds 2016 is het vasteland van Frankrijk opgedeeld in twaalf regio’s. Elke streek kent unieke karaktereigenschappen. Om je kennis te laten maken met de regio’s lichten we op deze pagina enkele van die kenmerkende eigenschappen toe. Leer meer kennen en bepaal waar jij vakantie wilt houden.

Hoogtepunten per regio
Alles weten over Frankrijk
© 2023 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube