Auvergne-Rhône-Alpes

De hoogste bergtoppen van Frankrijk, perfect voor zomer en winter

De vroegere regio's Auvergne en Rhône-Alpes zijn samengevoegd tot één regio. Dit is de een van de grootste en welvarende regio's van Frankrijk. De industriesteden zoals St. Etienne en de farmaceutische industrie in Lyon dragen daaraan bij. Maar ook het toerisme speelt een grote rol, voornamelijk in het voormalige Rhône-Alpes. Hier vind je namelijk de hoogste bergtoppen van Frankrijk, ideaal voor zomer- en wintervakanties. Auvergne is de laatste jaren pas echt in opkomst onder toeristen.

Historie van Auvergne-Rhône-Alpes

Auvergne-Rhône-Alpes is al sinds jaar en dag bewoond, vooral de Rhone vallei is belangrijk geweest in de Europese geschiedenis. De Rhone rivier, Frankrijk binnenkomende in Geneve, is lange tijd de kortste route geweest tussen Noord- en Zuid-Europa. Dankzij de Rhone was het niet noodzakelijk om de Alpen over te steken of er met een grote bocht om heen te gaan. Maar ook om andere redenen, de spa's in Vichy Le Mont Dore en Chatel Guyon, trekt deze regio al lange tijd bezoekers aan. Vichy, vanwege de vele kuuroorden ook wel bekend als Koningin van de Franse bronsteden, was geliefd onder de hoogste adelen van Frankrijk. Zo kwam onder andere Napoleon III hier graag. De hoogste bergentoppen van Frankrijk zijn uiteraard al lange tijd populair onder wintersporters, minder bekend is het voormalige vulkanische gebied. Ook hier kan prima geskied worden maar dit gebied leent zich ook uitstekend voor (lange) wandelingen.

Lees hieronder verder!
 • frankrijk tweede wereldoorlog
  Amerikaanse begraafplaats Normandië
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Ingang van de Kathedraal van Rouen
  anemptytextlline
 • Mammoet berg Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Kenmerkend voor Place du Général-de-Gaulle
  anemptytextlline
 • Oneindige kliffen bij Fécamp
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Op naar de Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Chapelle Notre-Dame de la Garde, Étretat
  anemptytextlline
 • Romeins aquaduct Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Rotsen beklimmen bij Pointe de Raz
  anemptytextlline
 • Sprookjesachtig kasteel Chateau Martainville
  anemptytextlline
 • Calanques nationaal park
  anemptytextlline
 • Vestingstad Carcassone
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Auvergne-Rhône-Alpes

Lyon - staat op de UNESCO-wereld erfgoedlijst, de historie van de stad gelegen tussen de Rhone en Saône gaat tot 2.000 jaar terug. Dit is terug te zien in de gebouwen en de vele musea die Lyon rijk is.

Pont d'Arc - is een natuurlijke brug over de Ardèche rivier. Hierdoor het icoon van de regio.

De Alpen - biedt voor iedereen gepaste activiteit mogelijkheden. Van uitgestrekte skigebieden tot schitterende wandelingen. Chamonix was het eerste skiresort in de Alpen, ondertussen zijn er vele bijgekomen. Het letterlijke hoogtepunt is uiteraard de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa.

Vichy - is vooral bekend geworden dankzij de thermische spa's die het dorp rijk is. Kuuroorden zijn waar het dorp op draait, al eeuwenlang. Zo kwam de Franse adel hier graag om zich te laten verwennen. Nu is het allemaal toegankelijker, maar nog steeds met dezelfde uitstraling van vroeger.

Monts du Cantal - is een cluster van gedoofde vulkanen. Nu is het een ideaal gebied om te wandelen, skiën en fietsen. Maar ook ideaal voor een roadtrip, hier vind je een aantal van de hoogste bergpassen die met de auto toegankelijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram