Reizen per camper door Frankrijk

In alle rust genieten van de landschappen

Frankrijk is een ideaal camperland. De voorzieningen zijn uitstekend en er is altijd een bezienswaardigheid in de buurt. Er is dan ook nooit een moment van verveling. Er zijn verschillende manieren om met een camper te genieten in Frankrijk. Op deze pagina worden ze besproken net als enkele tips voor het verkennen van Frankrijk met een camper. De meest voor de hand liggende campings worden hier niet beschreven. Informatie daarover is te vinden op de kamperen in Frankrijk pagina.

Camperplaatsen

Veel dorpen en steden hebben aangewezen camperplaatsen waar overnacht mag worden. De kwaliteit hiervan verschilt, van parkeerplaatsen waar gratis gestaan mag worden tot betaalde plekken prachtig gelegen aan de kust of in de natuur. Daarnaast kent Frankrijk steeds meer campings die specifieke camperplekken inrichten waar tegen een gereduceerd tarief overnacht kan worden. Vaak zijn de plekken net buiten de camping maar mag er gebruikt gemaakt worden van alle campingfaciliteiten.

De faciliteiten op camperplaatsen zijn verschillend. De meeste beschikken over een zogenoemde sanizuil. Hier kan het chemisch toilet worden geleegd, het grijswater (vuilwatertank) worden geloosd en blauwwater (schoonwatertank) worden getankt. Sommige sanizuilen beschikken daarnaast over een stroompunt. Bij de meeste sanizuilen moet er een paar euro betaald worden, soms zijn ze gratis te gebruiken.

Tip: Er zijn gidsen (ACSI) die een groot aantal camperplaatsen in kaart hebben gebracht met bijbehorende faciliteiten. De NKC heeft ook een handige app waarin deze allemaal staan, met reacties en beoordelingen van eerdere bezoekers.

Tekst gaat hieronder verder!
 • frankrijk tweede wereldoorlog
  Amerikaanse begraafplaats Normandië
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Ingang van de Kathedraal van Rouen
  anemptytextlline
 • Mammoet berg Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Kenmerkend voor Place du Général-de-Gaulle
  anemptytextlline
 • Oneindige kliffen bij Fécamp
  anemptytextlline