Frankrijk klimaat

Vier verschillende klimaat gebieden door de geografie

Op vakantie naar Frankrijk kan het hele jaar door. Maar een echte zon- of sneeuwliefhebber kan soms in het verkeerde seizoen Frankrijk bezoeken. Informatie over de ligging van Frankrijk, het klimaat en het hoog- en laagseizoen is handig bij de voorbereiding voor jouw Frankrijk vakantie.

Geografie van Frankrijk

Frankrijk strekt zich van noord tot zuid uit tot 1.000 kilometer. Grappig want ook van oost tot west is Frankrijk 1.000 kilometer lang. Met een oppervlakte van 640.679 km is Frankrijk het grootste land van West-Europa. Frankrijk kent vier verschillende kustlijnen: 1) de Noordzee, 2) het Engelse kanaal, 3) de Atlantische oceaan en 4) de Middellandse zee. De totale lengte van de kustlijnen is 3.427 kilometer. De Franse grenzen zijn behalve noordoostelijk door de natuur goed afgebakend. Zo zorgen de zeeë‚n, oceanen, Pyreneeë‚n en Alpen ervoor dat de Franse landsgrenzen goed zichtbaar zijn.

Buren van Frankrijk zijn; noordoostelijk België‚ en Luxemburg, oostelijk Duitsland, Zwitserland en Italië‚ en zuidwestelijk Spanje en Andorra.

Het Franse klimaat

Het klimaat in Frankrijk kent hete zomers en koude winters. Over het algemeen is het klimaat aangenaam te noemen. Frankrijk is opgedeeld in vier verschillende klimaatgebieden;

 • Het Oceaan klimaat kenmerkt het westen van Frankrijk. Regen is niet ongewoon en komt in elk seizoen voor.
 • Het Continentaal klimaat is te vinden in centraal en oost Frankrijk. Koude winters en hete zomers zijn kenmerkend voor deze gebieden.
 • Het zuidoosten van Frankrijk kent een Mediterraan klimaat. Warme droge zomers, zonnige dagen het hele jaar door maar meer regenval tussen oktober en april kenmerkt dit klimaat.
 • Veel regen en drie tot zes maanden sneeuw per jaar is te vinden in het Bergen klimaat. Dit klimaat komt voor in gebieden hoger dan 600-800 meter.

frankrijk klimaat

Lees hieronder verder!
 • frankrijk tweede wereldoorlog
  Amerikaanse begraafplaats Normandië
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Ingang van de Kathedraal van Rouen
  anemptytextlline
 • Mammoet berg Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Kenmerkend voor Place du Général-de-Gaulle
  anemptytextlline
 • Oneindige kliffen bij Fécamp
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Op naar de Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Chapelle Notre-Dame de la Garde, Étretat
  anemptytextlline
 • Romeins aquaduct Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Rotsen beklimmen bij Pointe de Raz
  anemptytextlline
 • Sprookjesachtig kasteel Chateau Martainville
  anemptytextlline
 • Calanques nationaal park
  anemptytextlline
 • Vestingstad Carcassone
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De beste reistijd naar Frankrijk

De beste reistijden in Frankrijk zijn per gebied verschillend. Al wordt het land het hele jaar door bezocht door toeristen. Ook de Fransen gaan massaal op vakantie in eigen land.

Juni - Augustus

Het hoogseizoen in de zomer is van juni tot eind augustus. Het is rond die periode warm en zonnig in elk gebied. Bezoek je Frankrijk rond deze tijd bereid je dan voor op drukte bij de populaire Franse attracties en bestemmingen. Ook zijn de prijzen in dit seizoen hoger dan in het laagseizoen. Denk hierbij aan overnachtingen op campings, camperplekken of toegangsprijzen tot attracties.

Maart - Mei & September - Oktober

Het voorjaar en najaar in Frankrijk is erg aangenaam. Zo is het niet ongewoon dat het in oktober nog rond de twintig graden is aan de Atlantische kust. Het is aanzienlijk rustiger in het laagseizoen. Een voordeel van dit seizoen is dat de prijzen lager liggen en regelmatig Franse bezienswaardigheden gratis te bezoeken zijn.

December - Maart

Niet alleen kent de zomer een hoogseizoen ook in de winter zijn de berggebieden erg populair. Door de sneeuwval trekken de bergen fanatieke wintersporters, gezinnen en vakantiegangers aan. De Alpen en Pyreneeën zijn perfecte gebieden om te wintersporten. Deze periode is dan ook druk en wederom liggen de prijzen in dit hoogseizoen hoger dan in het laagseizoen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram