Hauts-de-France

Dichtbij huis een wereld vol met historie en cultuur

De regio Hauts-de-France is een samenvoeging van de vroegere regios Nord-Pas de Calais en Picardie. Dit deel van Frankrijk wordt vaak aangeduid als noord-Frankrijk en staat, gek genoeg, niet echt bekend als toeristische trekpleister. Terwijl dit het prima kan zijn. In de steden Lille, Amiens of Arras is het altijd levendig. Voor natuur en cultuur is Hauts-de-France een ideale bestemming, met haar brede kustlijn van zandstranden bijvoorbeeld. In de zomer om te ontspannen en de rest van het jaar om flink uit te waaien. Met een beetje geluk spot je er zelfs zeehonden. Het gebied rondom de baai van de Somme (Baie de Somme) zorgt voor het ultieme vakantie gevoel. Om nog niet te spreken over de historie; Hauts-de-France was het toneel van de Eerste Wereldoorlog.

Historie van Hauts-de-France

De historie gaat ver terug. Als middelpunt in de driehoek Amsterdam, Parijs en Londen heeft de voormalige regio Picardie in de middeleeuwen glorie dagen gekend. Deze glorie hoogtij is ook nu nog goed te zien in de schitterende architectuur. Met name de gotische kerken en kathedralen. Zo heeft de kathedraal in Amiens gediend als de plek waar het Franse koningshuis zich liet kronen. Dat zegt genoeg. Het meer recente verleden zorgt voor een andere historie in de regio. Dit was het toneel van de Eerste Wereldoorlog met de loopgraven als decor. Duizenden soldaten zijn hier om het leven gekomen. Tot op de dag van vandaag worden zij herdacht. Een indrukwekkend gezicht, dat onder andere in en rondom Vimy en Lens bezichtigd kan worden.

Tip: Hauts-de-France leent zich uitstekend voor een korte cultuur trip. Veel van de dorpen en steden hebben hun eigen verhaal, schitterende gebouwen (kerken) en, met zorg onderhouden, monumenten ter nagedachtenis aan de Eerste Wereldoorlog.

Lees hieronder verder!
 • frankrijk tweede wereldoorlog
  Amerikaanse begraafplaats Normandië
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Ingang van de Kathedraal van Rouen
  anemptytextlline
 • Mammoet berg Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Kenmerkend voor Place du Général-de-Gaulle
  anemptytextlline
 • Oneindige kliffen bij Fécamp
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Op naar de Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Chapelle Notre-Dame de la Garde, Étretat
  anemptytextlline
 • Romeins aquaduct Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Rotsen beklimmen bij Pointe de Raz
  anemptytextlline
 • Sprookjesachtig kasteel Chateau Martainville
  anemptytextlline
 • Calanques nationaal park
  anemptytextlline
 • Vestingstad Carcassone
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Hauts-de-France

Lille - perfect voor een stedentrip. Niet te ver van huis en toch direct een andere sfeer en cultuur. Het oude stadscentrum staat vol met oude statige gebouwen die uitnodigen om naar binnen te gaan. Van het oude postkantoor, tot het opera en de kleine boekenmarkt in de binnenplaats van het imposante Vieux Bourse. Maar er is meer, Lille barst van de kunst. Musea bieden uren lang plezier met uiteenlopende exposities. Het citadelpark is ideaal om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven, om daarna weer te genieten in een van de gezellige restaurants. Leuk, en makkelijk, te combineren met Lille is Roubaix. Onder wieler liefhebbers natuurlijk vooral bekend dankzij Parijs - Roubaix. De kasseienstroken zijn dus niet ver weg. Maar het centrum zelf is ook een bezoek waard.

Louvre-Lens - de plaats Lens is niet uniek, maar het Louvre-Lens is een bezoek meer dan waard. Daarnaast is het een goede uitvalsbasis voor de omgeving, waar tijdens de Eerste Wereldoorlog hevig is gevochten. De stad dankt zijn bestaan aan de mijnindustrie die het landschap nog steeds vormgeeft. Grote zwarte bergen, eerder piramides, sieren de omgeving. Het Louvre-Lens is sinds enkele jaren open en zoals de naam al prijs geeft, is het een samenwerking met het Louvre in Parijs. Kunstobjecten die stof stonden te vangen in de depots, worden hier de ruimte gegeven die het verdiend. De, gratis, expositie is op een unieke manier weergegeven. Verschillende kunststromingen worden door elkaar getoond op basis van een tijdslijn. In plaats de artiest of de stroming in beeld te brengen wordt hiermee de ontwikkeling van de kunst benadrukt. Het feit dat de stukken op zichzelf meer dan de moeite waard zijn voor een bezoek, maakt de manier waarop het wordt tentoongesteld het een must visit.

Amiens - heeft één van de bekendste en mooiste gotische kathedralen van Frankrijk. Deze kathedraal, gebouwd in de middeleeuwen. Met de ruime keuze aan kerken en kathedralen die Frankrijk heeft benadrukt dit hoe imposant deze kathedraal is. Natuurlijk is Amiens niet alleen een kathedraal, de stad heeft nog veel meer te bieden.

Baie de Somme - ofwel de baai van de Somme is een prachtig natuurgebied rondom de uitmonding van de rivier de Somme. Wetlands zorgen voor een vogelparadijs en vogel spotten is dan ook prima vermaak. Als actieve buitensporter ben je hier aan het juiste adres. De Baie de Somme is ideaal om te kajakken, strandzeilen, wandelen, paardrijden of fietsen.

Prachtige stranden; o.a. Côte d'Opale en Berck - valleien, moerasgebieden en bossen sieren het binnenland van de streek maar de stranden van Hauts-de-France zijn ideaal voor een zomerse strandvakantie. Brede stranden met een rustige zee. Buiten de zomer om is het de plek om lekker uit te waaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram