Autorijden in Frankrijk

Goed voorbereid de weg op

De grens met Frankrijk is binnen een paar uur overgestoken maar de regelgeving is anders dan die in Nederland. Maar ook de Franse gebruiken in de auto zijn anders dan we gewend zijn. Kom niet voor verrassingen te staan en lees op deze pagina de belangrijkste punten om veilig auto te rijden in Frankrijk.

Verplicht mee in de auto naar Frankrijk

Naast het normale papierwerk dat in de auto aanwezig moet zijn, kent Frankrijk nog enkele dingen die verplicht mee moeten. Sommige logisch, andere wat vergezocht. Maar aangezien de producten niet duurder zijn dan een paar euro per stuk is het slim om de Gendarmerie op die manier te vriend te houden.

Gevarendriehoek

De in Nederland niet onbekende rode reflecterende gevaren driehoek is verplicht om in de auto mee te nemen in Frankrijk. In het geval van pech (of stilstaan op een daar niet voor bedoelde plek) dient de driehoek 30 meter achter het voertuig geplaatst te worden.

Veiligheidshesje

In Frankrijk is de bestuurder verplicht om een reflecterend hesje te dragen in geval van pech of na een ongeval. Het hesje moet in geval van nood direct aan te trekken zijn dus dient het in de auto te liggen en niet in de kofferbak.

Alcoholtester

Dit is een van de vergezochte items, een ongebruikte alcoholtester. Er geldt een maximum promillage van 0,5 en dit moet de bestuurder zelf kunnen testen als daarom gevraagd wordt. Er kan tegenwoordig geen boete meer worden gegeven voor het niet mee hebben, maar voor een paar euro voorkom je een boze Gendarmerie.

Reservelampjes

De bronnen hierover zijn verschillend, maar je komt maar net de Gendarmerie tegen die erg strikt is. Reservelampjes voor de auto (koplampen etc.) horen ook bij de reeks producten die aanwezig moeten zijn in de auto.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De eerste kliffen van Normandië
  anemptytextlline
 • Chateau Martainville, de tuin
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De daken van Carcassone
  anemptytextlline
 • Franse kliffen
  anemptytextlline
 • De Grand Place van Lille
  anemptytextlline