Frankrijk, toch niet zo vriendelijk voor campers?

Imposante kapen, maanlandschappen en camperhaters

Geschreven door: Dasja

Terug aan de kust verwonderen we ons aan het getijdenverschil dat er in Bretagne te vinden is. Hele baaien veranderen onherkenbaar in wat zich het beste laat omschrijven als maanlandschappen. Maar Frankrijk laat ook een ander gezicht zien, dat van een camperhater. Willen we ons aan de regels houden dan mag er langs de kust nergens geparkeerd worden. Niet eens voor een uurtje om de omgeving te verkennen.

Op en top Nederlands naar Cap Fréhel

Bij Cap Fréhel begint, de Cote Granit Rose (daarnaast is de Cap een geweldig uitzichtpunt). Zoals de naam doet vermoeden, kleurt aan de Cote Granit Rose het graniet ofwel gesteente roze. Van uitzichten krijg je nooit genoeg dus zetten we koers richting Cap Fréhel . Aangekomen bij de bestemming staat er een gek bordje; peage. Nu is dit niet onbekend van de snelwegen maar hier, met nog maar 500 meter te gaan? Een bord geeft uitleg, er moet worden betaald om te parkeren. €4,- voor campers. De Nederlander in ons komt naar boven, onzin we gaan niet betalen. Iets terug ligt Fort la Latte, het is zonde om niet naar beide te gaan en daar is parkeren gratis. Succes!

Tip: Het is betaald parkeren bij Cap Fréhel . Bij Fort la Latte is het gratis, ben je net als wijŒ van plan om de wandeling tussen de twee te lopen dan is het slim om te parkeren bij Fort la Latte.

Tekst gaat hieronder verder!
 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline