Frankrijk, toch niet zo vriendelijk voor campers?

Imposante kapen, fabelachtige maanlandschappen en camperhaters

Home » Europa » Frankrijk » Frankrijk, toch niet zo vriendelijk voor campers?

door | 0 Reacties

Terug aan de kust verwonderen we ons aan het getijdenverschil dat er in Bretagne te vinden is. Hele baaien veranderen onherkenbaar in wat zich het beste laat omschrijven als maanlandschappen. Maar Frankrijk laat ook een ander gezicht zien, dat van een camperhater. Willen we ons aan de regels houden dan mag er langs de kust nergens geparkeerd worden. Niet eens voor een uurtje om de omgeving te verkennen.

Op en top Nederlands naar Cap Fréhel

Bij Cap Fréhel begint, de Cote Granit Rose (daarnaast is de Cap een geweldig uitzichtpunt). Zoals de naam doet vermoeden, kleurt aan de Cote Granit Rose het graniet ofwel gesteente roze. Van uitzichten krijg je nooit genoeg dus zetten we koers richting Cap Fréhel . Aangekomen bij de bestemming staat er een gek bordje; peage. Nu is dit niet onbekend van de snelwegen maar hier, met nog maar 500 meter te gaan? Een bord geeft uitleg, er moet worden betaald om te parkeren. €4,- voor campers. De Nederlander in ons komt naar boven, onzin we gaan niet betalen. Iets terug ligt Fort la Latte, het is zonde om niet naar beide te gaan en daar is parkeren gratis. Succes!

Tip: Het is betaald parkeren bij Cap Fréhel . Bij Fort la Latte is het gratis, ben je net als wijŒ van plan om de wandeling tussen de twee te lopen dan is het slim om te parkeren bij Fort la Latte.

 • De Duitse begraafplaats, La Cambe, Normandië
  anemptytextlline
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Belangrijkste punt van Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Blij in de sneeuw
  anemptytextlline
 • De drie lagen van Pont du Gard
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Kustlijn van noord-Frankrijk
  anemptytextlline
 • Overnachten in Fécamp
  anemptytextlline
 • Oude bunker bij Pointe du Hoc
  anemptytextlline
 • Boottocht Calanques
  anemptytextlline
 • Pont du Gard Frankrijk
  anemptytextlline
 • Whangarei Heads vanaf de berg
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de drie maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk maar ontdek het echte Frankrijk aan de hand van onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd en kom niet voor verrassingen te staan.

Vanaf 2015 wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

De wandeling

Een wandelroute van ongeveer anderhalf uur loopt boven de kust langs naar Cap Fréhel of andersom naar Fort la Latte. De wandeling is fantastisch. Even geen bebouwing, puur natuur en rust. Het voelt aan alsof we niet in Frankrijk zijn, maar in Australië of Nieuw-Zeeland.
BijŒ Fort la Latte start de wandeling in de bossen die snel veranderen in een soort heidevelden. Verdorde varens kleuren het landschap bruin, afgewisseld door een groene struik met stekels en kleine gele bloemetjes. Met de smaragdgroene zee op de voorgrond komt Cap Fréhel steeds dichterbij terwijl Fort la Latte met elke stap die we zetten transformeert in een schitterend uitzicht. De heide maakt plaats voor rotsen. Rotsen die eerst bruin van kleur zijn, kleuren steeds meer roze hoe dichter we bij Cap Fréhel komen. Helaas is het uitzicht richting het zuiden voor ons van korte duur, donkere grijze wolken zetten op. De wandeling terug duurt plots maar een uur.

Camperhaters aan de Cote Granit Rose

Opgefrist vervolgen we onze weg langs de kust om ‘s morgensŒ een schouwspel van het getij te aanschouwen. Ditmaal in Pleubian, Port de Beni.

De route gaat verder richting het officieel aangeduide Cote Granit Rose. Reikhalzend kijken we uit naar de rotsen en hun kleur, als Cap Fréhel al roze kleurde hoe roze zal het hier dan zijn? Maar dan komt er een kink in de kabel, ze willen hier niet dat we versteld komen te staan van de kleur van de rotsen. Elk plaatsje dat we aandoen wordt gesierd door borden verboden te parkeren voor campers. En dat door het hele dorp. Niet één plek waar het wel mag, waar je de camper parkeert om een wandeling te maken of wat dan ook. We begrijpen dat het irritant is, helemaal als je ziet hoe die Fransen hun campers af en toe parkeren (hierover een andere keer meer). Of dat je niet wilt dat campers daar overnachten. Maar geen, nul, nada parkeerplaatsen voor campers is bloedirritant. Uiteindelijk negeren we de regels om toch nog iets mee te pakken van die roze rotsen. Het kan komen door de opgebouwde ergernis, maar zo indrukwekkend waren de rotsen niet. Een andere kleur, zeker. Maar roze, misschien een beetje. Als de zon er goed op staat. Snel rijden we door tot een strand waar wel geparkeerd mag worden, daar blijven we overnachten. Ons humeur klaart op door een waanzinnige oranje, paarse avondlucht.

Zelf reizen in Frankrijk?

Ben je enthousiast geworden over Frankrijk en sta je klaar om dit land zelf te ontdekken? De onderstaande reisorganisaties bieden diverse toffe vakanties en rondreizen aan. Bekijk het aanbod, vraag een offerte aan of boek direct. Start jouw Reisvirus!

Dasja
Dasja droomde jaren van backpacken in Nieuw-Zeeland. Toen die droom nog maar net in vervulling was gekomen lag de blauwdruk voor de volgende droomreis alweer klaar. In 2015 vertrok ze met een camper vanuit Nederland. En die reis is nooit echt tot een einde gekomen. Ze reist nog steeds. De drang naar de Nederlandse sleur, met een vaste baan en hypotheek, komt waarschijnlijk nooit meer terug. Dasja wil vrijheid en zelf haar leven inrichten. Met de nieuwe 4x4 camper zal het nog wel even duren voordat ze in rustiger vaarwater komt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wij Reizen In


Wij, Lars, Dasja & Ninja, trekken met Brutus (4×4 zelfbouw camper) over de wereld. En dat doen we stiekem al best lang. Dit is ons verhaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Reizen In Shop

boek camper bouwen

In onze shop vind je uiteenlopende producten. Van diverse eBoeken, partners die jou verder helpen bij een reis tot toffe Reizen In kleding!

Neem een kijkje

Zoek de beste vliegtickets