Pays de la Loire

Een lappendeken aan de oevers van Frankrijks langste rivier

Pays de la Loire is een relatief nieuwe regio binnen Frankrijk. Het gebied is uiteraard altijd al onderdeel van Frankrijk maar het kent geen lange geschiedenis als regio zijnde. Pays de la Loire is een samenvoeging van kleine provincies en kent als grootste stad Nantes. Deze stad is lang de hoofdstad van Bretagne geweest maar nu dus de trotse hoofdstad van Pays de la Loire. De naam is te danken aan de langste rivier van Frankrijk, de Loire.

Historie van Pays de la Loire

Nantes is dankzij de ideale ligging van de haven het centrum wat betreft de historie in de regio. Deze zesde grootste stad van Frankrijk, en een van de belangrijkste steden in het noordwesten van Frankrijk, was in de 18e eeuw een belangrijke zeehaven. De rijkdom die hiermee verzameld is zie je nu nog goed terug in de stad. Maar de regio is meer dan alleen de stad Nantes, zo is het zout uit de omgeving van Le Croisic (sel de Guérande) het bekendste type zout in Frankrijk.

De duinen waren een kenmerkend beeld voor de regio, maar om het gebied achter de duinen bewoonbaar te maken zijn er bossen gepland. Hiermee wordt het zand op zijn plek gehouden waardoor tegelijkertijd het land wordt beschermd tegen overstromingen. Kijk niet gek op als je langs de kust naaldbossen ziet waar de bomen wel heel recht ten opzichte van elkaar staan.

Tekst gaat hieronder verder!
 • frankrijk tweede wereldoorlog
  Amerikaanse begraafplaats Normandië
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Ingang van de Kathedraal van Rouen
  anemptytextlline
 • Mammoet berg Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Kenmerkend voor Place du Général-de-Gaulle
  anemptytextlline
 • Oneindige kliffen bij Fécamp
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Op naar de Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Chapelle Notre-Dame de la Garde, Étretat
  anemptytextlline
 • Romeins aquaduct Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Rotsen beklimmen bij Pointe de Raz
  anemptytextlline
 • Sprookjesachtig kasteel Chateau Martainville
  anemptytextlline
 • Calanques nationaal park
  anemptytextlline
 • Vestingstad Carcassone
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Pays de la Loire

Nantes - boordevol rijkdom door de belangrijke rol als havenstad. Van historisch centrum tot activiteiten rondom de stad of op de rivier.

Kustgebieden; o.a. La Baule, Les Sables d'Olonne, Saint Gilles Croix-de-Vie - volgens sommigen begint Zuid-Frankrijk hier. Aan de resort achtige dorpen langs de kust is dat goed te zien. Prachtig aangelegde stranden met alle gewenste voorzieningen voor zonvakantie liefhebbers. Ook voor surfers is er hier in de zomermaanden genoeg te beleven, Saint Gilles Croix-de-Vie staat hoog aangeschreven als perfect golfsurfstrand.

Le Mans - staat op de kaart door het racecircuit. Hier wordt jaarlijks de 24 van Le Mans gereden. Een 24 uur durende race dat het uithoudingsvermogen van de coureurs op de proef stelt.

Kastelen langs de Loire - langs de rivier Loire zijn verschillende kastelen terug te vinden. Vooral bij de stad Angers, waar een van de grootste middeleeuwse kastelen uit Frankrijk is te vinden. In een straal van 20 kilometer om Angers kijk je je ogen uit en verwonder je je over de schoonheid van de bijzondere kastelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *