Frankrijk bezienswaardigheden

Frankrijk is een land vol hoogtepunten, in alle vormen en maten

Frankrijk heeft alle soorten bezienswaardigheden die je maar kunt wensen. Van unieke culturele hoogtepunten tot natuurlijke wonderen welke je in Europa niet snel verwacht. Makkelijk gezegd, er is voor ieder wat wils. Wat te denken van de ongekende herinneringen aan de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Maar de Franse historie gaat veel verder terug, het hele land is bezaaid met unieke kastelen en oude historische steden. Cultuurliefhebbers hebben dan ook genoeg bezienswaardigheden af te strepen! Gelukkig kunnen natuurliefhebbers ook losgaan in Frankrijk, met zowel de Pyreneeën als de Alpen kom je in alle seizoenen dichtbij Moeder Natuur. Populairder is de schitterende kustlijn van Frankrijk, waar de bezienswaardigheden elkaar achtereen opvolgen.

De onderstaande kaart toont Franse bezienswaardigheden. De kaart blijft een work in progress en wordt aangevuld door andere reizigers.

Dots in: Frankrijk

De mooiste bezienswaardigheden in Frankrijk

Of je nu op zoek bent naar grotten waar de eerste mensen beschutting zochten of naar de unieke bouwwerken die de Romeinen in ‘hun’ provincie achterlieten, Frankrijk heeft het allemaal. En op een steenworp afstand van de mooiste stranden, pittoreske dorpen en culturele steden. Ja Frankrijk zit bomvol hoogtepunten en bezienswaardigheden in alle soorten en maten. Ga er op uit en ontdek Frankrijk aan de hand van de bovenstaande kaart gevuld met de heerlijkste bezienswaardigheden in Frankrijk.