Nouvelle Aquitaine

Zon, wijn, oesters en meer..

Een enorme diversiteit siert de regio Nouvelle Aquitaine. De rode draad die door de regio loopt is de agrarische sector, vooral de druiventeelt voor enkele van de bekendste wijnen van Frankrijk. Het noorden, het vroegere Poitou-Charentes, kent een mild Atlantisch klimaat met de meeste zonuren van Frankrijk op de mediterrane regio's na. De kuststrook van de regio is erg in trek tijdens de zomer maanden, van zon aanbidders tot golfsurfers. Maar de regio is zo veel meer, de Pyreneeën zorgen ervoor dat hier het hele jaar door wat te beleven is. Met verse oesters geniet je hier van een culinair hoogstandje.

Historie Nouvelle Aquitaine

De bewoning van Nouvelle Aquitaine gaat terug tot de prehistorie. Hier zijn de oudste bewoners van Europa gevonden, veel van deze plekken zijn nu ook voor het publiek toegankelijk. Oude rotsschilderingen zijn te bewonderen en achtergrondinformatie wordt gegeven over hoe er duizenden jaren geleden werd geleefd in en rondom de Pyreneeën.
Sindsdien heeft de regio zich alleen maar verder ontwikkeld, als belangrijke handelspartner van de Britten (wijn) maar ook als centrum voor kunst en cultuur. Het noorden van de regio is minder bewoond, en hier is de grootste wandelende duin van Europa te vinden. Nouvelle Aquitaine is een fijne locatie voor natuur, strand en cultuur.

Lees hieronder verder!
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De eerste kliffen van Normandië
  anemptytextlline
 • Chateau Martainville, de tuin
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De daken van Carcassone
  anemptytextlline
 • Franse kliffen
  anemptytextlline
 • De Grand Place van Lille
  anemptytextlline
 • Normandië, de Amerikaanse begraafplaats
  anemptytextlline
 • De grot van de Rozenkransbasiliek Lourdes
  anemptytextlline
 • Olifanten klif Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Kunst in het straatbeeld van Lille
  anemptytextlline
 • Oude bunker in Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bayeux war cemetery
  anemptytextlline
 • Zwemmen bij Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Nouvelle Aquitaine

Futuroscope - is een attractiepark dat is opgebouwd rond de thema's multimedia, cinematografie en futuristische audiovisuele technieken. Maar de moderne en futuristische architectuur zijn ook hoogtepunten tijdens een bezoek.

La Rouchelle - van oudsher een belangrijke Atlantische haven voor Frankrijk. Vestingwerken uit de middeleeuwen zijn nog steeds terug te zien in het dagelijkse straatbeeld van de stad. De haven is populair onder voornamelijk zeilers, maar La Rouchelle heeft meer met water, het aquarium is de belangrijkste van het land.

Bordeaux - is de hoofdstad van de regio en door haar opmerkelijke architectuur uit de 18e eeuw opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoed lijst. Zeker een bezoek waard is het Bordeaux Art Gallery met Franse en Europese meesters uit de 17e tot 19e eeuw. Enkele schilders die hier hangen zijn: Chardin, Greuze, Claude Lorrain, Poussin, Delacroix, Renoir, Frans Hals, Van Dyck, Rubens en Ruysdael.

Dune du Pilat äóñ de hoogste wandelende duin van Europa. Gelegen in een mooi natuurgebied is dit de locatie om te ontsnappen uit de drukte en tot rust te komen in de natuur.

Pyreneeë‚n - kent een ongekende veelzijdigheid. Enkele hoogtepunten die binnen dit gebied vallen zijn Pic du Midi d'Ossau, met 2884 meter het hoogste punt van de westelijke Pyreneeí‚n en Pau, een middeleeuws kasteel aan de voet van de Pyreneeën.

Kustgebieden - de kust strook van Nouvelle Aquitaine is ideaal voor golfsurfers. Maar ook voor gewone strandvakanties zit je hier goed. Populaire plaatsen zijn; Biarritz, Saint Jean de Luz, Anglet, Mimizan en Lacanau Océan.

Oradour sur Glane - dit dorp is door de SS als wraakactie in brand gestoken en meer dan 600 inwoners hebben het leven gelaten. Als eerbetoon en memorial is er geen steen aangeraakt. Het dorp is nog in dezelfde staat als net na de brand in juni 1944.

De Dordogne - spreekt altijd tot de verbeelding. De rivier loopt gedeeltelijk door de regio en zorgt voor extra mogelijkheden, van watersporten tot pittoreske dorpjes en kastelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram