Overnachten in Frankrijk

Luxe hotels, goedkope hostels of leuke B&B's en Gites de France

Frankrijk is vakantiebestemming nummer één en niet alleen onder de Fransen. Dit is goed terug te zien in het aanbod. Naast de vele campings en camperplaatsen leent Frankrijk zich er uitstekend voor om het land op een andere manier te verkennen en de nacht door te brengen. Van luxe hotels tot goedkope hostels. Leuke Bed & Breakfasts tot Gites (particuliere vakantiehuizen), voor iedereen wat wils, en voor elke invulling. Van een stedentrip of vakantie tot rondreis.

Hotels

Hotels zijn in alle steden en noemenswaardige dorpen van Frankrijk te vinden. Niet gek gezien het feit dat Frankrijk het meeste aantal hotels in Europa heeft. Het aanbod verschilt enorm, van state of the art hotels tot kleine in verval geraakte hotels en alles daar tussenin. De prijscategorieën lopen nogal uiteen.

Tip: De makkelijkste manier tot het komen van jouw ideale hotel(s) is via Booking.com. Bijna alle hotels zijn hierop aangesloten, tegen lage prijzen. Zo maak je de beste en voordeligste keuze.

Lees hieronder verder!
 • Bezoek aan de Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De eerste kliffen van Normandië
  anemptytextlline
 • Chateau Martainville, de tuin
  anemptytextlline
 • Zonsondergang Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De daken van Carcassone
  anemptytextlline
 • Franse kliffen
  anemptytextlline
 • De Grand Place van Lille
  anemptytextlline
 • Normandië, de Amerikaanse begraafplaats
  anemptytextlline
 • De grot van de Rozenkransbasiliek Lourdes
  anemptytextlline
 • Olifanten klif Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Kunst in het straatbeeld van Lille
  anemptytextlline
 • Oude bunker in Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bayeux war cemetery
  anemptytextlline
 • Zwemmen bij Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Vuurtoren Bluff Nieuw-Zeeland
  De vuurtoren bij Bluff
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Gîtes de France

Is een hotelovernachting in Frankrijk niets voor jou? Dan is Gîtes de France misschien de uitkomst. Dit is een overkoepelend label voor (particuliere) vakantiehuisjes en Bed & Breakfasts (chambres d’hôtes). Sommige huisjes bevinden zich midden in een stad of dorp, andere op heerlijk afgelegen plekken. Alle benodigde voorzieningen zijn bij de hand. Met 45.000 accommodaties door heel Frankrijk is er altijd wel één te vinden die aan alle wensen voldoet. Gezellig met zijn tweeën, het hele gezin of een grotere groep. Binnen Gîtes de France zijn nog een aantal extra labels opgenomen; Panda gîtes (goedgekeurd door het WWF en vaak in de natuur) maar dus ook de B&B's chambres d’hôtes waar de prijs altijd incl. ontbijt is. Ideaal voor een stedentrip bijvoorbeeld.

Tip: Een overzicht van alle Gîtes de France is te vinden op de website. Veel Fransen maken ook gebruik van Gîtes, boek op tijd wanneer je naar een populaire bestemming wilt in het hoogseizoen.

Hostels

Voor de backpacker zijn er in Frankrijk voldoende opties. Helaas beperken deze zich tot de grotere steden of populaire plaatsen. Hier zijn hostels (of jeugdherbergen) niet ongewoon. Andere opties zijn couchsurfen of (wild) kamperen. Dit is vaak nog goedkoper dan een overnachting in een hostel, maar kan niet overal.

Tip: Hostels zoeken in Frankrijk gaat gemakkelijk via Booking.com. Zo weet je direct of een hostel nog een bed vrij heeft en welke het beste bij jou past.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram