Overnachten in Frankrijk

Luxe hotels, goedkope hostels of leuke B&B's en Gites de France

Frankrijk is vakantiebestemming nummer één en niet alleen onder de Fransen. Dit is goed terug te zien in het aanbod. Naast de vele campings en camperplaatsen leent Frankrijk zich er uitstekend voor om het land op een andere manier te verkennen en de nacht door te brengen. Van luxe hotels tot goedkope hostels. Leuke Bed & Breakfasts tot Gites (particuliere vakantiehuizen), voor iedereen wat wils, en voor elke invulling. Van een stedentrip of vakantie tot rondreis.

Hotels

Hotels zijn in alle steden en noemenswaardige dorpen van Frankrijk te vinden. Niet gek gezien het feit dat Frankrijk het meeste aantal hotels in Europa heeft. Het aanbod verschilt enorm, van state of the art hotels tot kleine in verval geraakte hotels en alles daar tussenin. De prijscategorieën lopen nogal uiteen.

Tip: De makkelijkste manier tot het komen van jouw ideale hotel(s) is via Booking.com. Bijna alle hotels zijn hierop aangesloten, tegen lage prijzen. Zo maak je de beste en voordeligste keuze.

Gîtes de France

Is een hotelovernachting in Frankrijk niets voor jou? Dan is Gîtes de France misschien de uitkomst. Dit is een overkoepelend label voor (particuliere) vakantiehuisjes en Bed & Breakfasts (chambres d’hôtes). Sommige huisjes bevinden zich midden in een stad of dorp, andere op heerlijk afgelegen plekken. Alle benodigde voorzieningen zijn bij de hand. Met 45.000 accommodaties door heel Frankrijk is er altijd wel één te vinden die aan alle wensen voldoet. Gezellig met zijn tweeën, het hele gezin of een grotere groep. Binnen Gîtes de France zijn nog een aantal extra labels opgenomen; Panda gîtes (goedgekeurd door het WWF en vaak in de natuur) maar dus ook de B&B’s chambres d’hôtes waar de prijs altijd incl. ontbijt is. Ideaal voor een stedentrip bijvoorbeeld.

Tip: Een overzicht van alle Gîtes de France is te vinden op de website. Veel Fransen maken ook gebruik van Gîtes, boek op tijd wanneer je naar een populaire bestemming wilt in het hoogseizoen.

Hostels

Voor de backpacker zijn er in Frankrijk voldoende opties. Helaas beperken deze zich tot de grotere steden of populaire plaatsen. Hier zijn hostels (of jeugdherbergen) niet ongewoon. Andere opties zijn couchsurfen of (wild) kamperen. Dit is vaak nog goedkoper dan een overnachting in een hostel, maar kan niet overal.

Tip: Hostels zoeken in Frankrijk gaat gemakkelijk via Booking.com. Zo weet je direct of een hostel nog een bed vrij heeft en welke het beste bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *