Gorges de la Fou, Carcassonne en Pont du Gard

Highlights van Zuid-Frankrijk

Geschreven door: Dasja

Met het bezoek aan Zona Volcanica de la Garrotxa wordt de Spaanse wish list afgerond. We steken de grens over en laten ons opnieuw verbazen door Frankrijk en haar inwoners. In Zuid-Frankrijk bezoeken we de smalste kloof ter wereld, Gorges de la Fou, de vestingstad Carcassonne en een imposant Romeins bouwwerk, Pont du Gard.

Gorges de la Fou

Om de smalle wegen van de Pyreneeën te ontwijken, rijden we naar de Spaanse kust. Het weer is zo ellendig dat we na de laatste inkopen meteen doorrijden. Hup de grens over, op zoek naar een rustig plekje uit de wind. Na een nacht bij een Franse olijfolie boer zoeken we de Franse Pyreneeë‚n weer op om de smalste kloof ter wereld te zien. Het stijgingspercentage valt mee en voor we het weten staan we bij de kassa. De entree is flink, €10,- p.p. maar dan loop je wel door de smalste kloof ter wereld. De glans is er een beetje af, we lopen over een brug met een net boven ons hoofd. Echt goed uitzicht is er eigenlijk bijna nooit. Het water dat de kloof heeft gevormd, stroomt nog steeds, met soms mooi gevormde watervallen. Maar door de loopbrug voelt het niet meer natuurlijk aan. Liever hadden we hier in onze wetsuits door de rivier gebanjerd, maar nu is het voor een breed publiek toegankelijk. De wandeling is 3,2 kilometer (retour) en met nog geen 1,5 uur staan we weer buiten. Leuk, maar te duur.

Bij Argelès-sur-Mer zoeken we na een maand de zee weer op, ditmaal de Middellandse Zee. Het waait nog steeds, maar de zon doet zijn werk goed. Het langgerekte strand leent zich uitstekend voor een mooie wandeling, de tijd vliegt voorbij en zonder het door te hebben zijn we twee dagen verder. Door naar het volgende hoogtepunt in Zuid-Frankrijk, Carcassonne.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Schapen in de Franse Pyreneeën
  anemptytextlline
 • Carcassone Frankrijk
  anemptytextlline
 • Bunkers in de buurt van Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • De baai van Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • De Seine Frankrijk
  anemptytextlline
 • Lourdes, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Nationaal park Calanques
  anemptytextlline
 • Saint Mere Eglise, Frankrijk
  anemptytextlline
 • Pointe de Raz, het meest westelijke punt
  anemptytextlline