Frankrijk praktische informatie

Tips en tricks voor de Frankrijk vakantie

De pagina praktische informatie biedt over verschillende onderwerpen handige informatie voor jouw rondreis door Frankrijk. Bij het voorbereiden van een reis komen er altijd veel dingen op je pad waar je misschien van te voren helemaal niet bij hebt stilgestaan. Daarom hebben wij uit onze eigen ervaringen deze pagina opgesteld. Sommige informatie is gewoon heel erg handig om van te voren al te weten in plaats van achteraf.

Praktische informatie Frankrijk
Frankrijk handige informatie
Toeristische labels in Frankrijk

Toeristische labels

Frankrijk kent een tal van labels en/of keurmerken. Deze geven hoogtepunten aan, of wat je minimaal mag verwachten van bijvoorbeeld een camping of accommodatie. Aangezien Frankrijk een redelijk aantal van dit soort toeristische labels kent hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet. Zo weet jij wat het label betekent of het helpt je de leukste hoogtepunten van Frankrijk te ontdekken. Doe er je voordeel mee!

Ontdek de troeristische labels
Autorijden in Frankrijk

Autorijden in Frankrijk

Over het algemeen zijn de verschillen met de Nederlandse verkeersregels klein. Maar voordat je de grens oversteekt dien je een aantal producten aan te schaffen en mee te nemen in de auto. Maar ook is de Franse Gendarmerie strikt op flitspaalsignalering apparatuur. Verklein het risico op boetes en bereid je voor op de Franse autoweg.

Alles over autorijden in Frankrijk
Handige Frankrijk info
Frankrijk reiskosten

Kosten Frankrijk rondreis

Een belangrijke vraag; hoeveel geld is er nodig voor een rondreis door Frankrijk? Het klinkt cliché maar dit is afhankelijk van jouw manier van reizen. Op deze pagina geven we inzicht in de kosten die komen kijken bij het reizen door Frankrijk. Zo kan jij komen tot een kosten overzicht of zelfs een budget opstellen. Ideaal om te zien hoelang je in Frankrijk kan verblijven!

De kosten voor een Frankrijk reis
camper naar frankrijk info

Met de camper door Frankrijk

Onder de Franse bevolking is een camper geliefd en de ultieme manier om vrijheid te ervaren. De voorzieningen die het land aanbiedt voor campers zijn vaak erg goed. Van prachtige camperplekken tot handige en praktische sani-stations. Ontdek meer over het reizen door Frankrijk met een camper.

Met een camper door Frankrijk?
Praktische info Frankrijk
Frankrijk informatie
Waar overnachten in frankrijk

Overnachten in Frankrijk

Lekker zo’n stedentrip of vakantie naar Frankrijk, maar na een drukke dag valt de avond en moet er ergens overnacht worden. Gelukkig kent Frankrijk talloze mogelijkheden om de nacht door te brengen. Of je wilt genieten van een luxueus hotel, mensen ontmoet in een hostel of meer van de lokale bevolking ontdekt in een chambre d’hote, het aanbod is enorm. Heel fijn zo vind ook jij de perfecte plek om lekker te slapen in Frankrijk.

Vind je ideale hotel of hostel
Kamperen in Frankrijk

Kamperen in Frankrijk

Massaal trekken we met onze caravan of tent naar het zuiden voor een zonnige Franse kampeervakantie. Maar niet iedereen houdt van dezelfde soort campings. Gelukkig kent Frankrijk verschillende type campings maar ook zijn er andere manieren om te kamperen in Frankrijk. Op de kamperen in Frankrijk pagina ontdek je de verschillende type campings en verschillende opties om te kamperen.

Ga kamperen in Frankrijk
Weten over Frankrijk
© 2023 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank