Bretagne

Tussen land en zee, een uniek stuk Frankrijk

Bretagne heeft alles om te ontsnappen aan het drukke leven. Door het Keltische verleden voelt het binnen Frankrijk zelfs aan als een ander land. Een land met prachtige natuur en een ongekende kustlijn. Van zandstranden tot kleine baaien en gruwelijke uitzichtpunten zoals Pointe du Raz of Point de Pen-Hir. Oh, nog iets wat niet veel mensen lijken te weten, Bretagne is ideaal voor surfers. Zowel in de zomer als in de wat koudere maanden. Maar ook het binnenland liegt er niet om, glooiende heuvels en smakelijke streekproducten maken dit een perfecte vakantiebestemming. Het verleden van Bretagne gaat nog verder terug dan de Kelten, menhirs zorgen voor meer vraagtekens dan antwoorden over de prehistorie.

Historie van Bretagne

De naam Bretagne is afgeleid aan de stroom Britten die in het begin van de middeleeuwen de oversteek maakten, toen Groot-Brittannië door de Vikingen werd binnen gevallen. De Britten, en met name de Kelten, werden uit hun eigen land verdreven en vonden in Bretagne de plek om een nieuw bestaan op te bouwen. Met daarbij hun eigen gebruiken en gewoontes. Tot op de dag van vandaag is dit terug te zien, onder andere in de eigen taal. Kijk dan ook niet vreemd op bij tweetalige straatborden.

Bretagne was al lang voor de komst van de Britten bewoond. Megalieten sieren het zuiden van de streek. De beroemdste zijn te vinden rondom Carnac. Deze stenen, waarvan wordt gedacht ze onderdeel waren van religieuze ceremonies, worden geschat op 7.000 jaar oud. De grootste megaliet, van 20 meter, roept misschien nog wel de meeste vraagtekens op.

Lees hieronder verder!
 • frankrijk tweede wereldoorlog
  Amerikaanse begraafplaats Normandië
  anemptytextlline
 • De zon gaat onder, Pointe de Penhir
  anemptytextlline
 • Ingang van de Kathedraal van Rouen
  anemptytextlline
 • Mammoet berg Étretat Frankrijk
  anemptytextlline
 • Le Mont-Saint-Michel
  anemptytextlline
 • Kenmerkend voor Place du Général-de-Gaulle
  anemptytextlline
 • Oneindige kliffen bij Fécamp
  anemptytextlline
 • Gezellige winkelstraatjes
  anemptytextlline
 • Op naar de Cirque de Gavernie
  anemptytextlline
 • Chapelle Notre-Dame de la Garde, Étretat
  anemptytextlline
 • Romeins aquaduct Pont du Gard
  anemptytextlline
 • Rotsen beklimmen bij Pointe de Raz
  anemptytextlline
 • Sprookjesachtig kasteel Chateau Martainville
  anemptytextlline
 • Calanques nationaal park
  anemptytextlline
 • Vestingstad Carcassone
  anemptytextlline

Wij Reizen In Frankrijk

Frankrijk is een populair vakantieland, waar je kunt blijven reizen. In de vier maanden die wij door Frankrijk reizen hebben we veel diversiteit gezien. Blijf niet hangen in het stereotype Frankrijk, maar ontdek het meer via onze tips & tricks. Haal alles uit jouw tijd in Frankrijk!

Lars, Dasja & Ninja reizen in Brutus (camper) over de wereld. We laten je graag meegenieten maar helpen je nog liever verder met jouw reisvoorbereiding. Volg onze sociale kanalen, het blog of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Hoogtepunten van Bretagne

Pointe du Raz - het meest westelijke punt op het vasteland van Frankrijk. Naast de uitzichten is het voor de sportievelingen onder ons een fijn stuk om zo west mogelijk te klimmen over de rotsen die nog even boven het zeeniveau uitsteken. De mooiste zonsondergang is te zien bij Pointe de Pen-Hir. Vanaf hier is er zicht op Pointe du Raz en enkele losse rotsen net voor de kust.

Dinan - is waarschijnlijk de mooiste stad van Bretagne. De autovrije binnenstad moet het, naast enkele monumenten, vooral hebben van de details in de unieke houten huizen. Die nog steeds dienst doen als gezellige winkeltjes en restaurantjes. Over de jaren heen is Dinan een plek geworden voor ambacht, de straat richting Porte de Dinan zit vol met ambachtslieden. Van handgemaakte riemen tot houten beeldjes en sieraden. Aan de kust zijn St. Malo en Dinard populaire strandbestemmingen.

Quiberon - de typische begroeiing en langgerekte stranden tekenen dit schiereiland. Ideaal om te surfen of kiteboarden. Maar ook liefhebbers van wandelen en fietsen halen hier hun hart op. En met hoogzomer is het hier goed vertoeven voor strandliefhebbers. In deze regio zijn de meeste megalieten gevonden, Carnac ligt op nog geen tien kilometer afstand en ook Locmariaquer is binnen een uurtje te bereiken.

Cote Granite Rose - een stuk kust die een roze kleur lijkt te hebben als je het er in terug wilt zien. De roze kleur is al te herkennen bij Cap FréhelŒ maar wordt steeds sterker tot aan Cote Granite Rose. Het gebied is gewend aan grote stromen toeristen wat eigenlijk erg jammer is. Alles lijkt uitgebuit te worden, een apart gezicht is het zeker maar de ergernis is het niet waard. Cap FréhelŒ daarentegen is een aanrader, vanaf Fort la Latte loopt er een schitterende wandeling naar de kaap toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Zelf reizen in Frankrijk?

Enthousiast over Frankrijk en al gestart met het inpakken van je backpack of koffer? Kijk dan ook deze pagina's nog even door. Want we hebben nog veel meer handige informatie en reisorganisaties voor je verzameld. Zo helpen we jouw Frankrijk reis op weg. Start jouw rondreis!

Alles over Frankrijk
© 2022 Reizen in
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram