Staten van Australië

Achterhaal de hoogtepunten per staat

Australië is opgedeeld in verschillende staten. Elke staat heeft kenmerkende eigenschappen die het ontdekken waard zijn. Per staat vertellen we je meer met daarbij natuurlijk een aantal niet te missen hoogtepunten. Op deze manier vind je nuttige informatie terug die van pas komt tijdens jouw Australië reis. Het zijn slechts handvaten, neem het mee in je achterhoofd en laat je verrassen op plaats van bestemming!

Outback Australië
Queensland Australië
Staat Queensland

Queensland

Queensland is een van de populairste bestemmingen onder reizigers in Australië, en geef ze eens ongelijk. De tropische deelstaat is een walhalla voor strand- en surfliefhebbers, maar heeft ook ongekend mooie regenwouden en spectaculaire 4x4 tochten in de aanbieding.

Ga naar Queensland
Staat Nieuw-Zuid-Wales & Hoofdstedelijk Territorium

Nieuw-Zuid-Wales & Hoofdstedelijk Territorium

Nieuw-Zuid-Wales zal alleen al door hoofdstad Sydney niet vaak worden overgeslagen tijdens een reis door Australië. De deelstaat heeft echter nog veel meer te bieden: mooie surfstranden, hippiedorpjes, wijngaarden, de Blue Mountains. Je zit er ook goed als je voor rode woestijn en oude mijnstadjes komt. Maar je kunt er zelfs skiën en snowboarden: trek in de Australische winter naar de Snowy Mountains en ontdek een andere kant van Australië.

Bekijk Nieuw-Zuid-Wales
Blue Mountains Australië
Tips & Tricks Australië
Staat Victoria Australië

Victoria

Als kleinste staat van het vasteland van Australië vind je in Victoria geen eindeloze outback, maar wel een hele hoop cultuur, de populairste roadtrip van het land en perfecte surfstranden. Het zijn vooral Melbourne en de Great Ocean Road die het gebied op de kaart zetten, maar ook daarbuiten is genoeg te zien.

Ontdek Victoria
Staat Zuid-Australië

Zuid-Australië

Zuid-Australië staat bekend als The Wine State, maar heeft naast groene wijngaarden ook meer dan genoeg rode outback en woeste kustlijn. Cultuur vind je in de vorm van festivals, musea en culinaire hoogstandjes uit alle windstreken. De natuur verrast in haar veelzijdigheid en neemt je van het idyllische Kangaroo Island naar de ruige rotsen van Flinders Ranges.

Ga naar Zuid-Australië
Flinders Ranges Australië
Australië met 4x4 auto
Noordelijk territorium Australië

Noordelijk-Territorium

Het Noordelijk-Territorium is dé plek voor natuurliefhebbers. Om dit grotendeels onbewoonde deel van Australië te ontdekken zul je veel kilometers door oneindige outback moeten maken. Wie de sprong waagt, wordt rijkelijk beloond. Van het iconische Uluru tot de watervallen van Kakadu National Park en alle rode outback daartussen, schoonheid is in het Noordelijk-Territorium werkelijk overal.

Bekijk Noordelijk-Territorium
Staten West-Australië

West-Australië

West-Australië is de grootste staat van het land en heeft enorm veel te bieden. De avontuurlijke reiziger kan hier zijn of haar geluk niet op: verwacht oneindige roadtrips en weinig andere reizigers (of überhaupt mensen). Je zult het rijk meestal voor jezelf alleen hebben en doet er verstandig aan goed voorbereid op reis te gaan.

Ontdek West-Australië
Avontuurlijk West-Australië
Overlanding Australië
Staten Australië Tasmanië

Tasmanië

Tasmanië lijkt volgens velen meer op Nieuw-Zeeland dan op Australië en weet reizigers steeds weer te verrassen met haar woeste natuur. Je vindt er ongerepte landschappen met meren, bergtoppen en wilde rivieren, maar ook meer dan genoeg cultuur. Laat je meevoeren door de extreme kunst in het wereldberoemde MONA museum in Hobart of ga naar een van de beruchtste gevangenissen uit het koloniale Australië.

Ga naar Tasmanië
© 2022 Reizen in