Nieuw-Zuid-Wales en Hoofdstedelijk Territorium

Wereldstad Sydney, surfstranden en wintersporten

Nieuw-Zuid-Wales (NSW) was de eerste Australische kolonie van de Britten en de plek waar het allemaal begon. In Sydney, waar de eerste kolonisten zich vestigden, is de historie nog steeds voelbaar. De oudste en grootste stad van Australië is inmiddels uitgegroeid tot een metropool en het zakelijke centrum van het land. Ook voor de Australische hippiecultuur zit je goed in Nieuw-Zuid-Wales, op plekken als Byron Bay, Bellingen en Nimbin zijn de jaren ’60 nog springlevend. Aan de kust vind je prachtige surfstranden.

Ben je meer van het skiën of snowboarden? Ook daarvoor ga je naar NSW: de Snowy Mountains veranderen in de winter in een wintersportparadijs en zijn in de andere seizoenen perfect om te mountainbiken of wandelen. Ook watervallen, tropische regenwouden en outback zijn nooit ver weg in Nieuw-Zuid-Wales. Verlaat je de kust, dan staat je gegarandeerd een veelzijdig palet aan landschappen en subculturen te wachten.

Canberra & het Hoofdstedelijk Territorium

De hoofdstad van Australië is Sydney, toch..? Of was het Melbourne? Allebei fout: Canberra is al meer dan honderd jaar de hoofdstad van Australië en werd gesticht juist om die concurrentiestrijd tussen Sydney en Melbourne niet te hoeven uitvechten. Canberra is het politieke centrum van het land maar wordt door toeristen vaak overgeslagen. Zonde als je de Lonely Planet moet geloven, die de stad op nummer drie van top cities in 2018 heeft gezet. Canberra ligt in het Hoofdstedelijk Territorium, de kleinste staat van Australië die helemaal omsloten wordt door Nieuw-Zuid-Wales. De hoogtepunten van de staat zijn naast de enige stad Canberra de lokale wijngaarden, nationaal park Namadgi en natuurreservaat Tidbinbilla.

Tekst gaat hieronder verder!
 • Blue Mountains is een uitzicht paradijs
  anemptytextlline
 • sydney of melbourne
  Sydney Opera House
  anemptytextlline
 • Unieke rotsformaties in de Blue Mountains
  anemptytextlline
 • Bankje met uitzicht over de Blue Mountains
  anemptytextlline
 • Tanken met uitzicht - Bellingen (NSW)
  anemptytextlline
 • Het strand van Byron Bay